Printer instellen

printer instellen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Veel huishoudens hebben een printer in huis. Er zijn echter ook nog veel mensen die geen printer hebben, maar er wel een nodig hebben. Tegenwoordig kun je daarom veel verschillende modellen op de markt vinden. Ieder model heeft echter één ding gemeen: Je moet namelijk de printer instellen voordat je deze gaat gebruiken. Zo ook als je een nieuwe laptop of desktop aanschaft. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen, maar je kunt ook een professional inschakelen als je een uitgebreidere printer hebt. Maar welke kosten komen hierbij kijken? En wat zijn de voordelen hiervan? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

 

De eerste instellingen plaatsen 

Een printer instellen begint bij het neerzetten van jouw printer. Je ziet dan direct dat er een aantal kabels bij geleverd zijn. Een van de kabels voorziet de printer van stroom, de andere dien je te verbinden met het andere apparaat om de verbinding tot stand te brengen. Bij veel modellen is er ook een CD-rom meegeleverd. Op deze schijf staat het programma dat je nodig hebt voor het printen of scannen. Het kan ook zijn dat je naar een website moet gaan om het programma te downloaden of dat het programma automatisch downloadt. 

Bij veel printers kun je ook extra instellingen plaatsen, waardoor je bijvoorbeeld vanaf een afstand kunt printen. Het is belangrijk dat deze instellingen zo goed mogelijk in de printer komen te staan. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die op WiFi werken, maar ook modellen die bijvoorbeeld aangesloten kunnen worden op een bedrijfsnetwerk. In dit geval wordt het lastiger om de instellingen te plaatsen. Je moet namelijk wel goed weten waar je aan toe bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en het volledige netwerk en jouw printer op een goede manier communiceren. Zo hoeven werkzaamheden nooit uitgesteld te worden op de werkvloer of jouw thuiswerkplek. 

 

De materialen die je nodig hebt 

De printer instellen begint bij het bekijken welke materialen je nodig hebt voor het instellen. Je moet hiervoor eerst de kabels pakken die in de doos zitten. Ook de handleiding is nodig, omdat hier de stappen beter in uitgelegd zijn. Zorg dat je deze op voorhand al een keer doorgelezen hebt, zodat je ook beter weet waar je aan toe bent voor de instellingen. Je voorkomt hiermee dat je veel tijd gaat verliezen. Ontdek ook of je nog een bepaald programma moet downloaden voordat je de printer kunt gebruiken. Wanneer je dit allemaal goed doorgenomen hebt, ga je merken dat je verder geen nieuwe materialen meer nodig hebt voor het instellen van de printer en wat er allemaal bij komt kijken. 

 

In laten stellen door een professional 

Voor veel modellen is het belangrijk dat een professional meekijkt. De uitgebreidere printers instellen zal namelijk niet zo eenvoudig zijn en iemand die verstand heeft van ICT kan de stappen beter doorlopen. De professionals op dit gebied kunnen jou dan niet alleen helpen bij het instellen, maar ook als er problemen ontstaan tijdens het gebruik. De foutmeldingen kunnen hierdoor beter opgelost worden en je zorgt ervoor dat de werkzaamheden niet stil komen te liggen. De professional zal in feite dezelfde stappen doorlopen als die in de handleiding staan. Toch kun je jezelf veel tijd besparen als je voor een professioneel bedrijf kiest die de werkzaamheden uitvoert. 

 

Wat betaal je hiervoor?

Bij het inschakelen van een professional moet je er rekening mee houden dat je dient te betalen voor de werkzaamheden. Het is daarom goed om de gemiddelde kosten te weten voordat je overgaat tot het maken van een afspraak. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn voor de kostenopbouw. Denk hierbij aan: 

  • Een uurtarief
  • Voorrijkosten 
  • Extra onderhoudscontracten 

Iedere professional kent een bepaald bedrag per uur voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Een printer instellen kan eenvoudig verlopen, maar kan ook nog problemen opleveren. Met meerdere printers, zoals bijvoorbeeld in een kantoorpand, kan het dus zijn dat je voor een aantal uren moet betalen. De bedrijven mogen dit bedrag zelf opstellen, waardoor je veel verschillende bedragen tegen zult komen. Ook rekenen veel bedrijven voorrijkosten. Dit is een kilometervergoeding, die er aan het einde nog bijkomt. Een bedrijf in de omgeving zal daardoor minder kosten bij het totaalbedrag. Als laatste kun je ook nog kijken naar speciale onderhoudscontracten, waarmee jouw printer altijd van de nieuwste software is voorzien. 

 

Wat zijn de voordelen ten opzichte van zelf instellen?

Je kunt je dan afvragen waarom je zou betalen aan een professional om jouw printer in te stellen, terwijl je het zelf vaak ook kunt doen. Het grootste voordeel dat je hieraan gaat behalen, is het feit dat je zelf geen tijd meer kwijt bent aan het plaatsen van de instellingen. Vooral op kantoor kan het namelijk zijn dat je jouw werkzaamheden hiervoor stil moet leggen, terwijl er nog veel gedaan moet worden voor klanten. Een professional houdt zich op de achtergrond, terwijl jouw printer binnen een korte tijd volledig ingesteld is en jij er gebruik van kunt maken. Het kan jou daarom veel tijd schelen als je de professional inschakelt. 

Een ander groot voordeel van een printer instellen met behulp van een professional is dat je hiermee ook zeker weet dat alles goed verloopt. Je ziet zelf al snel veel over het hoofd, waardoor jouw printer niet naar behoren werkt. Als je het netwerk niet goed instelt, kun je bijvoorbeeld nooit vanaf een afstand printen. Daarnaast moeten de losse onderdelen op de juiste manier gekoppeld zijn aan het apparaat. Een professional heeft hier voldoende kennis over. Je kunt dan wel altijd nog het juiste onderhoud uitvoeren of dit ook uit handen geven voor de beste resultaten. 

 

Stel jouw printer in 

Wil je zelf jouw printer instellen of heb je de hulp van een professional nodig? Zorg er dan voor dat je de offertes aanvraagt bij bedrijven in jouw omgeving. Hiervoor vul je de gevraagde gegevens in en geef je aan wat de werkzaamheden zijn, zodat de prijsopgaven geheel op maat gemaakt worden. Zodra je de kosten voor ogen hebt, kun je een vergelijking maken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor het instellen van jouw printer.  

Gerelateerd:

Direct naar:

printer instellen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: