Badlift kosten

Kosten badlift
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een bad is een luxe die je jezelf graag gunt. Echter, wanneer je wat ouder wordt is een bad opeens niet meer zo heel praktisch. In dat geval is een badlift een optie. Een badlift koop je pas nadat je wat hebt georiënteerd. We hebben een aantal eigenschappen van badliften voor je vergeleken en we hebben een aantal prijzen ontvangen. Ook keken we naar de vraag of je een badlift ook vergoed kunt krijgen.

De prijs van een badlift

Een badlift is er in meerdere prijscategorieën. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Wat voor categorie koop je Wat krijg je voor dat bedrag Wat is de aankoopsom
Een badlift basic Badlift die mobiel is. Eenvoudige uitvoering met een accu. Vanaf 295 euro
Een badlift comfort Badlift die mobiel is, luxueuze uitvoering met een accu Vanaf 499 euro
Een badlift deluxe Een vaste badlift, comfortabel model wat in het bad blijft zitten, ook huisgenoten kunnen in bad zonder dat ze last hebben van de bad lift Vanaf 1190 euro

Aandachtpunten bij een bad lift
Ga je een badlift kopen dan is er een aantal zaken waar je op moet letten. We zullen ze voor je toelichten. Je moet daarbij denken aan:

  • De mogelijkheid om een badlift mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie.
  • Het tilgewicht van de bad lift.
  • De aanwezigheid van een vaste motor of een oplaadbare accu.
  • De eisen die aan het bad worden gesteld .

Een badlift meenemen op vakantie

Ga je op vakantie of verblijf je elders waar een badlift voor jou de uitkomst is om zonder hulp uit bad te kunnen komen dan is een mobiele traplift de oplossing bij uitstek. Deze badlift is een stuk minder comfortabel dan een vaste traplift. Het gaat om een traplift die voor een deel mechanisch werkt en waarbij je in een soort zitje zit. De badlift zorgt ervoor dat je de aanwezigheid van het zitje wel voelt. Je kan ook maar in één houding in het bad gaan zitten. Eenmaal boven gekomen moet je in een aantal gevallen nog een draai kunnen maken om uit het bad te stappen. Sommige bad liften bieden deze rotatie mogelijkheid maar een hoop ook niet. Een duurdere badlift biedt jou meer comfort dan een goedkoop exemplaar.

Het tilgewicht van de bad lift

Een badlift is er in meerdere categorieën wanneer het gaat om het tilgewicht. Veel modellen tillen tot gemiddeld 100 kilo maar er zijn ook badliften die meer aan kunnen. Kijk dus naar je eigen lichaamsgewicht en dat van je huisgenoten wanneer je een dergelijke lift gaat kopen. Een vaste tillift heeft doorgaans de beste eigenschappen op dit gebied. Hij is het meest comfortabel en daarnaast is hij op alle andere gebieden ook prettiger in het gebruik. Het zitcomfort is dan ook een stuk hoger dan bij een mobiele badlift.

Een vaste motor of een accu

Heeft jouw badkamer een geschikt stroompunt dan is het aan te raden om een badlift met een vaste motor te kopen. Je zit dan nooit met het probleem dat de badlift opeens niet meer omhoog of omlaag wil. Een oplaadbare accu sluit je enkel aan op het stroomnet wanneer deze bijna leeg is. Er is geen permanente stroomaansluiting nodig wat het bad een stuk gemakkelijker te plaatsen valt.

Denk aan je huisgenoten

Een bad is iets waar je doorgaans met het hele gezin gebruik van maakt. Wanneer er een badlift wordt geplaatst houdt dit in een aantal gevallen in dat het bad minder snel toegankelijk is voor huisgenoten. De bad lift moet in dat geval uit het bad worden gehaald voor je huisgenoten er gebruik van kunnen maken. In dit geval is een mobiele bad lift de beste oplossing. Een mobiele bad lift kan je vaak in één beweging uit het bad halen waarna je het gemakkelijk aan de kant zet om zelf in bad te stappen. Een vaste badlift koppel je zodanig in je bad dat je deze niet voelt wanneer je erop zit. Huisgenoten kunnen dan ook gemakkelijk gebruik maken van het bad waarbij de bad lift gewoon op zijn plaats blijft.

Een badlift vergoed krijgen

Een badlift is niet goedkoop en dat is de reden waarom mensen zich regelmatig afvragen of ze een dergelijk apparaat niet vergoed kunnen krijgen. In een aantal gevallen is dit wel mogelijk, en dan gaat het vaak om een gedeelte wat vergoed wordt. Wanneer er een badlift nodig is vanwege invaliditeit kan er een verzoek worden gericht tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ofwel de WMO. Hier kan je een verzoek indienen waarna er een indicatie plaatsvindt. Wanneer kan worden aangetoond dat je door een bad lift langer thuis kunt blijven wonen en dat je minder assistentie nodig hebt dan zal de WMO in een aantal gevallen akkoord gaan met de verstrekking van een badlift. Houd er dan wel rekening mee dat je een eigen bijdrage in een vorm van een abonnement van 19 euro per maand moet betalen. Had je echter al meerdere voorzieningen zoals een scootmobiel dan komen er doorgaans geen extra kosten meer bij. Voordat er een woningaanpassing wordt verstrekt wordt vaak gekeken of een verhuizing naar een zorgwoning geen betere oplossing is. Het is dus een langdurig traject.

Keurmerken en garanties

Ga je een badlift kopen dan is het goed om op een aantal keurmerken en garanties te letten. Zo let je erop dat de badlift minimaal het CE keurmerk heeft. Dit geeft aan dat het bad voldoet aan de eisen die de Europese Gemeenschap eraan stelt op het gebied van veiligheid en degelijkheid. Verder kan een badlift het keurmerk TÜV hebben. Dit geeft aan dat het voldoet aan de strenge eisen die de Duitse overheid eraan stelt. Let ook altijd op de garantie die je op een badlift krijgt. Een goede badlift heeft een lange garantietermijn omdat de leverancier vertrouwen in zijn product heeft.

Ga niet overhaast te werk

Ga niet halsoverkop een badlift kopen. Het advies is dat je eerst prijsopgaven opvraagt voor je tot aanschaf overgaat. Op die manier kan je een besparing tot wel 20 procent realiseren.

Gerelateerd:

Direct naar:

Kosten badlift

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: