Vraag een alarmsysteem in de winter

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een alarmsysteem in huis is niet alleen ter beveiliging tegen inbraak. Een alarmsysteem heeft nog meerdere voordelen. Een alarmsysteem is namelijk een systeem dat u waarschuwt bij elke ongewenste of gevaarlijke situatie. Veel systemen worden alleen gebruikt als inbraakbeveiliging, maar u kunt er ook uw brandbeveiligingssysteem op aansluiten. Daarnaast koppelen moderne alarmsystemen deze waarschuwing door naar hulpdiensten, zoals beveiligingsbedrijven en politie, waardoor hulp snel op de plaats is. Een alarmsysteem is kortom een must have. En zeker tijdens de donkere decembermaanden, waarin niet alleen de detailhandel maar ook inbrekers hoogtijdagen beleven. Dit artikel zal u daarom attent maken op een aantal redenen waarom u juist nu een alarmsysteem moet installeren.

Meer inbraken in de periode kerst-oudejaarsavond

Ook inbrekers weten dat met kerst en Oud op Nieuw veel mensen huis en haard verlaten om hun avond in de kroeg of bij familie/vrienden door te brengen. En als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Dieven slaan daarom juist in deze dagen hun slag. U bent niet thuis en de hele buurt is minder waakzaam op vreemde activiteiten, omdat er voor bezoek en kerstdiners gezorgd moet worden.

Miljoenen schade op oudejaarsavond

Niet alleen inbraakschade neemt toe in de decembermaanden. Ook het vandalisme door misbruik van vuurwerk neemt toe. Ieder jaar wordt er voor miljoenen aan schade toegebracht aan huizen, auto’s, brievenbussen, et cetera door vandalisme. Een alarmsysteem voorkomt vandalisme niet, maar u kunt wel hierdoor vaak de vandalen opsporen en uw schade op de schuldige partij beroepen. En wie wil in de drukke decembermaanden nu niet miljoenen besparen?

Brandgevaar neemt toe

Het is sneller donker en tijdens de feestdagen vinden mensen brandende kaarsen gezellig in huis. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje. Wie vergeet het nu niet van tijd tot tijd om een kaarsje uit te blazen? Ook tijdens Oud op Nieuw neemt het brandgevaar toe door vuurwerk en vandalisme. Een alarmsysteem waarschuwt u ook tijdig voor brand en schakelt meteen de brandweer in. In deze gevallen is snelheid immers een vereiste om schade te beperken.

Dure après-ski

Veel mensen gaan in de wintermaanden op wintervakantie in Oostenrijk en Zwitserland of zoeken juist de warmte elders op. Inbrekers lezen hierover op social media en weten waar ze hun slag moeten slaan, als u niet voorzichtig bent met het delen van deze informatie. Zorgt u er te allen tijde voor dat uw huis goed beveiligd achterblijft. Er zijn alarmsystemen op de markt, die u zelfs in het buitenland via een app kunnen waarschuwen wanneer er bij uw huis een verdachte activiteit plaatsvindt. Deze waarschuwing wordt ook aan een meldkamer doorgestuurd in dit geval, zodat zij bij uw huis kunnen gaan kijken in uw afwezigheid.

Extra geld besparen

U kunt subsidie ontvangen bij installatie van een degelijk alarmsysteem. Dit is niet alleen zo tijdens de feestdagen, maar is wel in deze drukke maand mooi meegenomen. Bij uw gemeente kunt u namelijk vaak een subsidie aanvragen, wanneer u iets doet aan de inbraakbeveiliging van uw woning. In Utrecht kunt u bijvoorbeeld meer dan dertig procent van uw gemaakte kosten terug krijgen. Dit verschilt echter per gemeente. Dientengevolge is het raadzaam om voor de aankoop van uw alarmsysteem informatie over eventuele subsidies bij uw gemeente in te winnen.

Een alarmsysteem werkt preventief

Bovenstaande redenen laten zien waarom het wijs is om een alarmsysteem aan te schaffen voor de feestdagen. Ook door het jaar heen werkt een alarmsysteem preventief. Inbrekers breken liever in bij huizen zonder alarmsystemen. Heb jij dus een beveiligingssysteem ophangen, dan heeft u kans dat de inbreker liever een deur verderop gaat proberen. Is een alarmsysteem te duur voor u, dan kunt u om dezelfde redenen een aantal goede camera’s ophangen. Ook deze voorzorgsmaatregelen schrikken kwaadwillenden vaak af.

Geen alarmsysteem? Gebruik dan deze tips

Bent u weg van huis tijdens oudejaarsavond, laat dan licht branden. Of laat de radio aan of zet de televisie op. Het is verspillend energieverbruik, maar deze kleine dingen schrikken dieven vaak af. Tegen vandalisme op oudejaarsavond kunt u weinig doen. U kunt echter wel losstaande zaken, zoals losstaande brievenbussen op uw oprit, tijdelijk veilig opbergen. Vergeet ook uw kaarsen niet uit te doen, als u naar bed gaat of weg gaat van huis. Berg ook kostbare spullen op als u ergens op bezoek gaat. Geef inbrekers geen reden om bij uw huis in te breken. Gaat u meerdere dagen weg? Geef dan uw sleutels af bij iemand, die u kent en vertrouwt, opdat deze van tijd tot tijd poolshoogte kan nemen in uw woning en uw brievenbus kan legen.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: