De ontwikkeling van Rik

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Rik Hertoghs heeft stage gelopen als accountmanager bij Offerteadviseur en staat altijd open voor een leuk gesprek. Rik gaat u vertellen wat hij geleerd heeft de afgelopen periode en wat hij leuk vond bij Offerteadviseur. Veel leesplezier!

Waarom Offerteadviseur?

“Professioneel, jong en behulpzaam bedrijf” zegt Rik. Dat was zijn eerste indruk van Offerteadviseur.

“Na het kennismaken werd ik meteen gespard met het oefenen van gesprekken en hoe je hebt beste kon inspelen op potentiële klanten. Iedere collega die op het kantoor aanwezig was gaf constant tips over kleine handigheidjes en manieren waarop je sneller een klant binnen kan halen”. vertelt Rik.

Al we Rik vragen hoe hij de sfeer van het bedrijf ervaart vertelt hij het volgende : “Een gezellig bedrijf waarbij je snel in het standaard ritme word meegetrokken. Er heerst een zeer positieve sfeer waarbij het team hecht overkomt” .

Hoe bevalt het werken bij Offerteadviseur?

“Het werk is zo leuk als je het zelf maakt”! vertelt Rik verder. “Wanneer je zelf genoeg moeite doet dan ga je (potentiële) klanten beter leren kennen, worden de gesprekken een stuk persoonlijker en kan er worden gelachen. Mij is het erg goed bevallen bij Offerteadviseur, de collega’s probeerden je snel te betrekken”. zegt Rik.

Of Rik het bedrijf zou aanbevelen bij andere? Daar hoefde hij niet lang over na te denken: “Ik zou Offerteadviseur zeker aanraden bij vrienden en/of familie, omdat het een gezellig bedrijf is en je ook zeer veel ontwikkelt met je salesvaardigheid. Ook de werksfeer is goed, er hangt een serieuze werksfeer met ruimte voor grappen”.

“Ik zou wel Inzicht willen hebben in de status van de klanten, dus of er al getekend is en hoeveel leads ze al hebben gekregen. Ook lijkt het me interessant om een klachtenbestand te hebben. Tuurlijk is er van veel klachten duidelijk dat ze er zijn maar bij een overzicht is het toch net iets concreter”. zegt Rik.

Wat heeft Rik geleerd bij Offerteadviseur?

“Ik kom zelfverzekerder over bij het onderhandelen” zegt Rik. “In het begin liet ik de potentiële klant mij leiden en wilde ik snel compromissen sluiten. Daar heb ik na feedback mijzelf op aangepast. Ik probeerde zo meer het gesprek te leiden en niet de ene na de andere optie neer te leggen die eventueel goedkoper is om makkelijker een ‘ja’ te krijgen. Dit hielp om niet “wanhopig” over te komen, maar juist meer over te laten komen dat zij iets mis zouden lopen als ze het niet zouden afnemen”. vertelt hij enthousiast.

“Ik vond het ook fijn om constant feedback te krijgen van de stagebegeleider. Ik heb tijdens de stageperiode meermaals een evaluatiegesprek gehad en daar veel tips gekregen over hoe ik mijn salesgesprekken tot een betere uitkomst kon laten komen”. zegt Rik.

“Offerteadviseur leert je goed onderhandelen”

Ben jij geïnteresseerd na het lezen van dit fantastische stageverhaal? Neem nu contact met ons op en wellicht kom jij met een leuk stageverhaal op onze website.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: