De 10 beste apps voor een duurzamer leven

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

We willen tegenwoordig steeds duurzamer leven alleen weten we niet altijd hoe en waar we moeten beginnen. Er zijn verschillende soorten manieren waarop wij duurzamer kunnen leven, maar wat is dan de beste manier? Wij hebben hieronder de tien beste apps voor een duurzamer leven geselecteerd die je een handje kunnen helpen!

10. Think Dirty

Bent je benieuwd wat er in jouw cosmetica of schoonmaakmiddelen zit? Met deze app hoef je alleen het product te scannen, en lees je gelijk wat er in het product verwerkt is en welke alternatieven er zijn.

9. Afvalscheidingswijzer

Met de Afvalscheidingswijzer kun je veel leren over afval scheiden. Wist je bijvoorbeeld al dat gebruikt keukenpapier bij het GFT afval weggegooid kan worden? Al dit soort dingen kun je in deze handige app terugvinden.

8. VISwijzer

De app VISwijzer beoordeelt alle vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland verkrijgbaar zijn. Ze kijken naar de duurzaamheid. Alle vissoorten krijgen vier verschillende kleuren. Die kleuren geven aan of de vis een keurmerk heeft of overbevist wordt. Niet alleen de vissen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn staan hierin, ook de vissen uit een restaurant.

7. Love food, hate waste

In Nederland gooien wij gemiddeld 135 kilo per jaar aan eten per persoon weg. Met de Love Food, hate waste app kun je jouw porties meten waardoor je niet meer eten overhoudt, en dus niks meer aan het verspillen bent. Mocht dit toch een keer voorkomen, dan kun je genoeg handige tips vinden op de app met wat je met de restjes kan doen.

6. Go Green

Als je jouw huis en leefomgeving wilt verduurzamen en niet weet waar je moet beginnen, dan kan je in deze app52 handige tips vinden in diverse categorieën. Je kan deze tips gebruiken voor thuis, kantoor en de tuin.

5. EerlijkWinkelen

Ben je benieuwd waar je kleding, schoenen of cadeaus kan kopen die goed zijn voor mens en milieu? Of als je even tussendoor wilt gaan lunchen wat ook verantwoord is voor het milieu? Hierover kun je alles vinden op EerlijkWinkelen.

4. Huisje, boompje, beter

Door deze app krijg je handige tips over het vergroenen en verduurzamen van jouw huis en tuin. Door het vergroenen en verduurzamen van je leefomgeving kan je bijvoorbeeld wateroverlast voorkomen. Daarnaast is het beter voor vogels en insecten.

3. De groente- en fruitkalender

We kunnen het hele jaar door verschillende groenten en fruit eten. En we weten dat de meeste alleen te telen zijn met warm weer. Met De groente- en fruitkalender weet je precies waar de groente en fruit vandaan komen en hoe duurzaam het eigenlijk is. Ook staan de beste alternatieven hierin beschreven.

2. The Questionmark

Deze app checkt precies wat voor impact producten uit de supermarkt op het milieu, jouw gezondheid en het dierenwelzijn hebben. Scan met de app het product en je weet gelijk alles over het product. Als je op hun website kijkt dan staan daar allemaal verschillende lijsten met de meeste en minste verantwoordelijke merken per product of categorie. Super handig dus!

1.Beat the microbead

In de meeste verzorgingsproducten zitten minuscule korreltjes plastic die te klein zijn om met uw blote ogen te bekijken, deze worden ook wel microbeads genoemd. Deze microbeads komen vaak via het water in de riool terecht. Vissen, mosselen en plankton nemen de korreltjes op en dit is natuurlijk schadelijk voor ze. Maar niet alleen voor vissen, ook voor ons mensen. Hierdoor komen die korreltjes in ons voedsel terecht. Met deze app weet je precies in welke producten microbeads te vinden zijn en wat veilig is om te kopen en wat niet.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: