Top 10 woningcorporaties met gegarandeerde snelle verduurzaming

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Verduurzaming word niet alleen belangrijker voor ons aarde, maar ook voor woningcorporaties. Zo telt Nederland 300 + corporaties die (sociale) huurwoningen laten bouwen, verhuren en daarbij ook nog eens onderhouden. Ze helpen tevens mee aan het toegankelijk houden van buurten en wijken, uiteraard in samenwerking met zorg en welzijn en politie.

De woningbouwvereniging van dit land beheert meer dan 2,4 miljoen woningen, goed voor ongeveer 30% van de totale woningvoorraad over het hele land. Door de omvang van de sector spelen woningcorporaties een belangrijke rol bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de gebouwde omgeving. De manier waarop woningcorporaties duurzaamheid voorop stellen verschilt echter sterk binnen de sector. Sommige mensen zien het als een planmatige kwestie en hebben zwaar geïnvesteerd in het isoleren van vloeren, het gebruik van isolatieglas, het assimileren van warmtepompen of het bijdragen van hernieuwbare energie.

Anderen blijven daarentegen achter bij uitstippelen voor duurzame ontwikkeling. Het adviesbureau controleerde het energieverbruik en de gemiddelde CO2-uitstoot van elk huishouden in onze woningbouwvereniging. Door 2021 en 2020 te vergelijken, is het mogelijk om inzichtelijk te maken welke woningcorporaties het afgelopen jaar de grootste duurzame verbetering hebben gerealiseerd.

 1. Woonstichting De Kernen
 2. Woningstichting Vechtdal Wonen
 3. Provides
 4. Stichting Heuvelrug Wonen
 5. Stichting Bo-Ex ’91
 6. Stichting UWOON
 7. Stichting Viverion
 8. Veluwonen
 9. Sité Woondiensten
 10. Stichting Waardwonen

 

 1. Woonstichting De Kernen

De Kernen is een woningcorporatie uit Hedel, Gelderland, met 5.250 woningen in beheer.

 1. Woningstichting Vechtdal Wonen

De woningcorporatie draagt bij aan de volkshuisvestelijke en sociaal maatschappelijke vraag in de regio Vechtdal.

 1. Provides

Provides is een woningcorporatie uit Utrecht met ongeveer 3.700 woningen in beheer. In 2023 wil de corporatie 1.186 van haar woningen hebben voorzien van zonnepanelen.

 1. Stichting Heuvelrug Wonen

Onderdeel uit van de duurzame strategie vormen, onder andere nieuwbouw en herbestemming.

 1. Stichting Bo-Ex ’91

Utrechtse woningcorporatie Stichting Bo-Ex ’91 beschikt over zo’n 10.000 woningen. Uitgangspunt in de strategie is dat duurzame energie betaalbaar en beschikbaar moet zijn voor huurders

 1. Stichting UWOON

Woningcorporatie UWOON biedt met een kleine 100 medewerkers huisvesting aan ruim 8.600 huishoudens in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek.

 1. Stichting Viverion

Stichting Viverion is een woningcorporatie uit Lochem die met ruim 5.500 woningen onder beheer actief is in de kernen Lochem, Laren, Barchem, Diepenheim, Markelo, Goor, Rijssen, Holten, Bentelo, Hengevelde en de buurtschappen Deldenerbroek, Stokkum en Zeldam.

 1. Veluwonen

Als het gaat om verduurzaming richt de corporatie zich onder meer op isoleren en duurzame energieopwekking.

 1. Sité Woondiensten

De afgelopen jaren heeft Sité flink geïnvesteerd in het energiezuinig maken van haar 8000 woningen

 1. Stichting Waardwonen

Woningcorporatie Waardwonen verhuurt ruim 4.000 woningen in Angeren, Bemmel, Doornenburg, Haalderen, Huissen en Millingen aan de Rijn.

 

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: