Deurbel aansluiten

deurbel aansluiten
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Iedere woning is voorzien van een deurbel. Deze deurbel kan uit een groot aantal modellen bestaan en je kunt ook steeds meer nieuwe technologieën terugvinden. Na verloop van tijd stap je daarom ook over op een van de nieuwste modellen. Je moet dan beginnen met het aansluiten van jouw deurbel. Een deurbel aansluiten kan echter wel werkzaamheden met zich meebrengen waar jij geen verstand van hebt. Het kan daarom verstandig zijn dat je kijkt naar een professional die jou hierbij helpt. Maar wat ga je hier dan voor betalen? En kun je eventueel werkzaamheden zelf uitvoeren? Onderstaande informatie zorgt dat jij voorbereid bent. 

 

De soorten deurbellen 

Voordat je een deurbel aan kunt sluiten, moet je weten welke modellen er allemaal op de markt te vinden zijn. Ieder model brengt namelijk ook weer andere aansluitingen met zich mee. Zo kun je als eerste naar de meer traditionele deurbellen kijken. Dit zijn de bellen die nog bedraad zijn en aangesloten dienen te worden op het stroomnetwerk. Hierdoor worden zowel de verzender als ontvanger met elkaar verbonden en krijg je het geluid te horen als iemand op de knop drukt. Je kunt echter ook naar een draadloze variant kijken. De draadloze varianten zijn voorzien van een draadloze ontvanger, die je in het stopcontact plaatst. Je moet er dan wel voor zorgen dat er een batterij zit in het model. 

Tegenwoordig heb je echter ook deurbellen die een zogenoemde smart functie hebben. Met deze functie kun je niet alleen profiteren van een deurbel zelf, maar ook van de meldingen die je bijvoorbeeld op jouw telefoon krijgt. Dit kan in de vorm van geluid komen, maar ook met behulp van videobeelden. Je ziet hiermee gelijk wie er voor jouw deur staat. Bij deze deurbellen moet je niet alleen alles aansluiten op het netwerk, maar ook verbinding maken door middel van een app. Deze zullen dus net iets meer met zich meebrengen tijdens de aansluiting en je moet zorgen dat je alle stappen doorloopt. 

 

Zelf de aansluiting regelen 

Veel deurbellen kun je zelf aansluiten, waarbij het van belang is dat je de handleiding volgt. In de handleidingen staat precies welke stappen je moet doorlopen en welke gereedschappen er nodig zijn om de deurbel op de juiste plek te monteren. Bij verschillende deurbellen kun je ook nog andere instellingen plaatsen, die je ook terugvindt in deze handleiding. Het is daarom aan te raden dat je alle informatie eerst doorneemt, zodat je weet waar je aan toe bent en hoeveel tijd het gaat kosten. Van hieruit kun je de deurbel aansluiten en ervoor zorgen dat je weer weet wanneer er iemand voor de deur staat. 

 

De materialen die hiervoor nodig zijn 

Een deurbel aansluiten brengt wel enkele materialen en gereedschappen met zich mee. De materialen die je nodig hebt voor de deurbel zijn over het algemeen allemaal meegeleverd. Zo zitten de kabels erbij, maar ook de schroeven en de verschillende onderdelen. Deze hoef je dus niet meer zelf aan te schaffen. Als jouw deurbel op batterijen werkt, kan het wel zijn dat je deze los aan moet schaffen. Op de doos en in de handleiding staat precies welke batterijen je nodig hebt. Bekijk daarom goed of de batterijen meegeleverd zijn, zodat je gelijk kunt beginnen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is te bekijken welke gereedschappen er nodig zijn. Zo heb je vaak een schroevendraaier nodig om alles vast te zetten. 

 

Een professional inschakelen 

Als je denkt dat een deurbel aansluiten niet gaat lukken, kun je ook altijd kijken naar een professional die deze voor jou installeert. Er zijn verschillende bedrijven te vinden die ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd gebruik kunt maken van jouw nieuwe deurbel. De professional heeft daarbij voldoende kennis over de modellen en zal met behulp van de handleiding aan de slag gaan. Deze kan er dus ook voor zorgen dat de kabels op een goede manier aan de elektriciteit gekoppeld worden. 

Een groot voordeel van de deurbel aan laten sluiten door een professional is het feit dat deze te allen tijde goed gemonteerd zit. Zelf ben je daarbij vaak langer bezig om de montage te regelen, waardoor je wellicht visite mist. Een expert kan binnen enkele minuten de deurbel al op de juiste plek hebben en daarbij ook weer alles netjes achterlaten. Je gaat dus niet in de rotzooi zitten als je een professional ingeschakeld hebt voor het aansluiten van jouw deurbel. 

 

De kosten die erbij komen kijken 

De deurbel aan laten sluiten door een professional zorgt wel voor een kostenpost waar je naar moet kijken. Iedere professional zal bijvoorbeeld een bepaald tarief hanteren voor de werkzaamheden. In sommige gevallen is dit een uurtarief, terwijl anderen juist weer een vast bedrag aanhouden. Je gaat daarom altijd kosten op de factuur tegenkomen om te betalen voor de diensten die je geleverd krijgt. Daarnaast zijn er bedrijven die voorrijkosten rekenen, waardoor je weer een extra bedrag terugvindt op de uiteindelijke factuur. 

Er zijn echter nog meer factoren waar je rekening mee kunt houden als je naar de kosten kijkt. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog betalen voor: 

  • Extra werkzaamheden 
  • Aanleggen van nieuwe elektriciteit 

Je moet goed opletten waar je de professional allemaal voor inschakelt voordat je de offertes of factuur in handen krijgt. Hoe meer werkzaamheden je aanvraagt, hoe hoger de uiteindelijke kosten gaan zijn voor het inschakelen van een professional. Door dan ook goed te vergelijken, weet je zeker dat je een bedrijf vindt dat volledig bij je past. 

 

Zorg voor jouw eigen deurbel 

Ben je van plan om zelf een deurbel aan te sluiten of heb je toch liever een professional die de werkzaamheden uitvoert? Vraag dan direct de offertes aan bij de bedrijven in jouw omgeving en zorg dat je goed voor ogen hebt welke kosten je moet betalen. De prijsopgaven worden geheel op maat opgesteld, zodat jij alleen nog maar hoeft te kijken welk bedrijf het beste bij je past. De offertes zijn daarbij allemaal voorzien van contactgegevens, zodat je zelf een afspraak kunt maken met het bedrijf naar keuze. 

Gerelateerd:

Direct naar:

deurbel aansluiten

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: