Pax kast monteren

pax kast monteren
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je ziet hem steeds vaker terug: de Pax kast. Deze Ikea kast kan namelijk veel verschillende opbergmogelijkheden met zich meebrengen. De populariteit is daarom groot en je kunt zelf ook gebruik gaan maken van de mogelijkheden. Het in elkaar zetten kan echter wel een grote klus zijn. De Pax kast monteren hoef je daarom niet alleen te doen, maar je kunt ook een professional inschakelen voor de werkzaamheden. Maar wat kan een professional dan voor jou betekenen? En hoeveel betaal je hiervoor? Na het lezen van onderstaande informatie weet je waar je aan toe bent en kun je de offertes aanvragen. 

 

Dit moet je weten over een Pax kast 

Een Pax kast is een van de vele kasten die Ikea verkoopt. Het is een kast die je helemaal naar wens samen kunt stellen, waardoor je altijd voldoende ruimte hebt voor bijvoorbeeld kledingstukken en schoenen. De kasten bestaan hiervoor uit veel verschillende losse onderdelen. Ieder onderdeel kan op meerdere manieren vast worden gemaakt, waardoor de kast volledig ingericht kan worden zoals jij dit wenst te hebben. Het is daarom een kast die bij ieder huishouden past en je ook bij iedere ruimte in kunt zetten om spullen in op te bergen. 

 

De mogelijkheden met jouw Pax kast 

Bij de aanschaf van een Pax kast kom je er al snel achter dat je deze op een groot aantal manieren kunt monteren. Er zijn daarom veel mogelijkheden voor jouw kast. Zo kun je als eerste voor een standaardformaat kledingkast kijken. Hierbij kijk je onder andere naar de kledingstukken die je hebt. Op basis hiervan moet je namelijk bepalen of je voor meer ligplekken gaat of juist meerdere hanggedeeltes wilt hebben. Doordat je hem zelf samen kunt stellen, heb je altijd voldoende plek om jouw kledingstukken op de juiste plek te leggen. Je kunt hiermee dus de eerste gemakken krijgen en ervoor zorgen dat de kast bij je past. 

Je kunt echter ook kijken naar de verschillende afmetingen van een Pax kast. De Pax kast monteren kan namelijk in veel verschillende groottes komen, waardoor je bijvoorbeeld een volledige kastenwand kunt maken of juist voor een hoekkast kunt gaan. De juiste afmetingen zorgen er daarom weer voor dat de ruimte volledig bij jou past en je nog meer opbergruimte krijgt. Je kunt dan zelf nog bepalen of je deuren op de kast wilt. Deze deuren kunnen het dan tot een mooi geheel brengen, terwijl je het ook rustiger houdt in de kamer. Dit is daarom ook een van de mogelijkheden om naar te kijken. 

 

De kast zelf monteren 

De Pax kast monteren kun je vaak zelf doen. Door de onderdelen van de kast aan te schaffen, kun je gelijk aan de slag. In ieder pakket zitten een aantal planken, maar ook de schroeven en andere bevestigingsmaterialen die je nodig hebt voor de montage. Je kunt hierbij ook een handleiding terugvinden. Deze handleiding zorgt dat je stap voor stap ziet hoe je jouw kast moet monteren, waardoor je voldoende overzicht kan bewaren. Je kunt er dan voor kiezen om alle materialen eerst op de juiste volgorde te leggen, zodat je gelijk kunt beginnen met de eerste stappen en de kast sneller in elkaar staat. 

Als je de Pax kast zelf gaat monteren is het wel goed om ook de juiste gereedschappen in handen te hebben. Zorg daarom dat je ook alvast kijkt welke schroevendraaiers en andere gereedschappen er nodig zijn. Als er nog iets ontbreekt, is het goed om hier eerst actie voor te ondernemen. Je voorkomt hiermee dat jouw werkzaamheden stil komen te liggen. Je kunt de gereedschappen ook alvast klaarleggen, zodat je tussendoor niet meer hoeft te zoeken. Ook dit kan jouw werkzaamheden eenvoudiger maken. 

 

Uitbesteden aan een professional 

Je kunt de werkzaamheden echter ook uitbesteden aan een professional. De professional de Pax kast laten monteren zal jou namelijk veel tijd kunnen schelen en je weet zeker dat je een kast hebt die voldoende stevigheid hebt. Je kunt dan kiezen voor de montageservice van Ikea, waarbij de professionals na de levering de kast in elkaar zetten. Ook zijn er voldoende externe professionals die jou hierbij kunnen helpen. Deze zullen dan de handleiding volgen, maar hebben wel voldoende hulpmiddelen om de montage snel te laten verlopen. Zelf hoef je dan niet meer met de montage aan de slag te gaan. 

 

Dit betaal je voor de uitbesteding 

Als je een professional inschakelt voor het monteren van een Pax kast, dien je altijd rekening te houden met de kosten. Deze kosten bestaan hierbij uit een aantal factoren, zoals: 

  • De voorrijkosten 
  • Het uurtarief 
  • Eventuele extra materialen en werkzaamheden 

Ieder bedrijf hanteert een eigen uurtarief, welke te allen tijde betaald dienen te worden als de professional jouw kast in elkaar gaat zetten. Je kunt er hiermee wel voor zorgen dat je een relatief laag bedrag betaalt voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Daarnaast zal de professional een kilometervergoeding vragen, wat op de factuur de voorrijkosten worden genoemd. Uiteindelijk zal je voor extra werkzaamheden ook nog een extra bedrag betalen, welke het totaalbedrag omhoog brengt. 

 

De extra mogelijkheden om naar te kijken 

Je kunt altijd naar extra mogelijkheden kijken bij de professional. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je na het monteren van jouw Pax kast merkt dat deze poort toch nog niet groot genoeg is. In dit geval is het van belang dat je nog extra onderdelen aanschaft, welke ook weer door de professional gemonteerd kunnen worden. Daarnaast kun je ook bij een schuin dak ook een Pax kast laten plaatsen. In dit geval komen er zaagwerkzaamheden bij kijken. Deze werkzaamheden kunnen professionals ook voor jou uitvoeren, waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt en een passende kast krijgt aan de hand van het dak. 

 

Krijg jouw Pax kast snel in huis 

Wil je de Pax kast monteren en ben je daarom op zoek naar een goede professional die de werkzaamheden voor jou uitvoert? Vraag dan binnen enkele klikken de offertes aan en ontdek wat het totaalbedrag gaat zijn voor jouw nieuwe kast. Je hoeft dan alleen nog maar een vergelijking te maken en de professional in te schakelen die het beste bij je past. 

Gerelateerd:

Direct naar:

pax kast monteren

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: