Duurzaam verhuizen nog altijd de trend

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Duurzaam verhuizen is tegenwoordig niet alleen nog een trend, het is een keuze. Maar hoe doe je dat nou precies, “duurzaam verhuizen”? Dat kan gaan door het verminderen van afval, het minimaliseren van ecologische impact of het kiezen van energiezuinige opties. Zo proberen wij allemaal ons steentje bij te dragen aan een gezonde en milieuvriendelijke wereld.  

 

Energiezuinige opties

Bij duurzaam verhuizen is het belangrijk om na te denken over de transportmiddelen. Je kan ervoor kiezen om een energiezuinig voertuigen in te huren, om de CO2 uitstoot te verminderen.  Denk ook na over het rijden van onnodige afstanden. Huur een verhuisbedrijf uit de buurt in. Zo kan je voorkomen dat ze onnodig nog lange afstanden rijden! 

 

Niet meteen naar de stortplaats rijden

Tijdens het begin van verhuizen maak je de keuze welke dingen je wel en welke je niet meer wilt houden. Maar wat doe je nou precies met de dingen die je niet meer nodig hebt? Veel mensen brengen ze, zonder na te denken over alternatieven, meteen naar de stortplaats. Maar zo kun je bijvoorbeeld oude elektra en apparaten gratis inleveren. Oude meubels/ kleding en andere huisraad kun je naar een kringloopwinkel brengen, zo schenk je er nieuw leven aan. Ook Marktplaats zou een goede optie zijn!

 

Inpakken en verpakken

Jaarlijks gebruiken wij zo’n 35 miljoen kartonnen verhuisdozen, vaak worden die 1 keer gebruikt en dan bij het afval gegooid of op zolder weggezet. Karton wordt gemaakt van bomen en voor de productie wordt veel water gebruikt, dit heeft dus flink impact op ons milieu. Om dit te voorkomen kan je kunststof dozen gebruiken. Deze kun je zelf later weer gebruiken of misschien zelfs huren bij het verhuisbedrijf. Wil je echt kartonnen dozen, koop ze dan tweedehands, zo gaan ze toch nog tenminste 1 keer mee. 

 

Duurzame schoonmaakmiddelen 

Als je verhuist, maak je vaak ook meteen je huis schoon en gebruiksklaar voor het volgende gezin. Maar al die schoonmaak en onderhoudsmiddelen hebben ook een slechte impact op het milieu. Om dit te minimaliseren kan je kiezen voor duurzame producten zoals, milieuvriendelijke reinigers of recyclebare sponzen. Probeer ook om giftige chemicaliën te vermijden en kies voor biologisch afbreekbare opties. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: