Verhoging van de ISDE met 210 miljoen euro 

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) is verhoogd met een bedrag van 210 miljoen euro, waardoor er momenteel meer subsidie beschikbaar is voor diverse duurzame maatregelen.

ISDE

De ISDE is een door de overheid verstrekte subsidie die tot doel heeft het verduurzamen van woningen te stimuleren. De subsidie kan worden aangevraagd voor vijf soorten isolatiemaatregelen, een (hybride) warmtepomp, aansluiting op het warmtenet, een zonneboiler en een elektrische kookvoorziening. Sinds 2023 is het mogelijk om al vanaf één maatregel subsidie te ontvangen, terwijl dit voorheen pas mogelijk was vanaf minstens twee maatregelen. Bij twee maatregelen wordt de subsidie momenteel verdubbeld.

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van de subsidie. Zo is het niet toegestaan om subsidie te ontvangen voor isolatie wanneer er een woonoppervlak wordt vergroot. Daarnaast moet de woning vóór 2019 gebouwd zijn en moet de uitvoering van de maatregelen worden gedaan door een professioneel bedrijf. Ook gelden er minimale eisen per maatregel waaraan voldaan moet worden.

Subsidiebedrag

Het totale bedrag dat beschikbaar is gesteld voor de ISDE in 2023 bedraagt 560 miljoen euro, waarvan 210 miljoen euro recentelijk is toegevoegd. De ISDE zal in ieder geval doorlopen tot 2030 en elk jaar zal het subsidiebedrag worden verhoogd.

Vergelijken

Indien u nog geen isolatie heeft aangeschaft en gebruik wilt maken van de huidige subsidie, raden wij aan om eerst verschillende vakspecialisten te vergelijken om de beste keuze te maken. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsservice kunt u tot vier lokale vakspecialisten vergelijken

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: