Einde salderingsregeling, meer interesse in thuisbatterij

Einde salderingsregeling, meer interesse in thuisbatterij
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Het nieuwe kabinet heeft een aantal plannen die zij willen doorvoeren op het gebied van duurzaamheid. Eén van die plannen is het stopzetten van de salderingsregeling vanaf 1 januari 2027. Dit zorgt ervoor dat de thuisbatterij ineens erg interessant wordt. In dit artikel lees je meer over hoe een thuisbatterij kan helpen wanneer de salderingsregeling stopt!

Niet meer salderen

Veel mensen maken er nu gebruik van. De salderingsregeling. Dit is een regeling die ervoor zorgt dat je het stroom wat je opwekt, maar niet gebruikt, terug kunt leveren aan het stroomnet. Hiervoor ontvang je een bepaald bedrag van jouw energiemaatschappij. Je kunt er dus een leuk centje mee verdienen. 

Waarom wordt deze regeling stopgezet?

De salderingsregeling zorgt voor een overvol stroomnet. Er leveren zoveel mensen stroom terug, dat het stroomnet het niet meer aankan. Daarnaast kost het de overheid ook enorm veel geld. Het behoud van de salderingsregeling zal de overheid zo’n 2,8 miljard (!) euro kosten. 

Waarom een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kun je overtollig stroom opslaan. Zo hoef je het niet terug te leveren aan het stroomnet en kun je het zelf op een later moment gebruiken. Echter heeft een thuisbatterij hoge kosten, maar door de nieuwste technologieën en de grotere vraag ernaar, wordt het ook steeds betaalbaarder voor de ‘gewone’ woningeigenaar.

Kosten thuisbatterij

Een thuisbatterij is beschikbaar in meerdere capaciteiten. Een gemiddeld zonnepaneel levert per dag zo’n 0,8 kWh op. Wanneer je 6 zonnepanelen hebt levert dit zo’n 4,8 kWh op per dag. Haal daar je eigen gebruik vanaf, zo’n 30%, dan houd je 3,36 kWh over om op te slaan in een thuisbatterij (per dag). 

CapaciteitKosten
3 kWh€3.500 – €4.000
8 kWh€5.000 – €8.000
14 kWh€10.000

Hoe kies je de juiste thuisbatterij?

  • Is het nodig? Check eerst of je een thuisbatterij nodig hebt. In sommige gevallen is het namelijk helemaal niet nodig om een thuisbatterij te bezitten. 
  • Hoeveel opslag? Bepaal hoeveel opslag je nodig hebt. Heb je veel zonnepanelen maar een te kleine opslagcapaciteit? Dan gaat er vooralsnog stroom verloren.
  • Vergelijk aanbieders. Vergelijk gratis offertes van vakspecialisten bij jou uit de buurt. Zo kun je ook nog eens tot wel 30% besparen op de totale kosten!

Gerelateerd:

Direct naar:

Einde salderingsregeling, meer interesse in thuisbatterij

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: