Elektrische auto’s krijgen korting op belastingen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Volledig elektrische auto’s en andere emissievrije personenwagens krijgen een fikse korting van 40 procent op de motorrijtuigenbelasting. Dat betekent dat je wat extra geld in je zak kunt houden terwijl je milieuvriendelijk rijdt. Hieronder lees je meer over dit aanzienlijke voordeel.

Belastingkorting van 40%

Vanaf 2026 tot en met 2028 zullen volledig elektrische auto’s en andere emissievrije personenwagens een flinke belastingkorting van 40 procent ontvangen op de motorrijtuigenbelasting. Deze stimulerende maatregel is bedoeld om de overgang naar milieuvriendelijke voertuigen te versnellen en zo de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Met deze korting worden elektrische auto’s niet alleen aantrekkelijker voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar.

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak kunnen je elektrische auto van groene stroom voorzien. Gemiddeld heb je 6 à 8 zonnepanelen nodig om je auto op te laden. Dit komt bovenop het aantal panelen dat je nodig hebt om je huis van stroom te voorzien. Heb je al zonnepanelen? Dan moet je waarschijnlijk extra panelen plaatsen om je auto te kunnen opladen. Een slimme laadpaal is essentieel om de groene stroom van je zonnepanelen naar je auto te leiden. Deze laadpaal maakt onderscheid tussen netstroom en groene stroom, zodat je auto veilig en efficiënt wordt opgeladen.

Voordelen van laden met zonnepanelen

  • Milieuvriendelijk: Je gebruikt de zon om je auto op te laden, zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.
  • Kostenbesparing: Je vermindert je elektriciteitsrekening door zelfvoorzienend te zijn.
  • Slimme technologie: Een slimme laadpaal optimaliseert het laadproces en zorgt voor efficiënt gebruik van je zonnepanelen.

Elektrische auto als energieopslag

Wist je dat een elektrische auto niet alleen stroom kan ontvangen, maar ook kan terugleveren aan het elektriciteitsnet? Dit heet bidirectioneel laden. Je kunt je auto gebruiken als tijdelijke energieopslag. Bijvoorbeeld als je zonnepanelen overdag meer stroom produceren dan je nodig hebt, kun je die extra energie in je auto opslaan. ‘s Avonds, wanneer de zon niet schijnt, kun je die opgeslagen energie weer gebruiken om je huis te verlichten of je apparaten van stroom te voorzien.

Bespaartips voor zonnepanelen

Nog geen zonnepanelen aangeschaft? Gebruik dan deze bespaartips om de voordeligste keuze te maken!

  1. Vergelijk offertes: Voordat je zonnepanelen aanschaft, is het slim om gratis offertes te vergelijken van verschillende installatiebedrijven. Zo krijg je een idee van de kosten en kun je de beste deal vinden. Ook kun je door te vergelijken tot wel 30% op de totale kosten besparen.
  2. Kies voor kwaliteit: Het kan verleidelijk zijn om te gaan voor de goedkoopste optie, maar kwaliteit is belangrijk als het gaat om zonnepanelen. Investeer in panelen van goede kwaliteit die lang meegaan en een hoog rendement bieden.
  3. Optimaliseer je dak: Zorg ervoor dat je dak in goede staat is voordat je zonnepanelen laat installeren. Een goed onderhouden dak kan ervoor zorgen dat je zonnepanelen optimaal presteren.
  4. Maak gebruik van subsidies: Check of er subsidies beschikbaar zijn voor de aanschaf van zonnepanelen in jouw regio. Deze subsidies kunnen je helpen de kosten te verlagen en de terugverdientijd te verkorten.
  5. Monitor energieverbruik: Houd je energieverbruik goed in de gaten en pas je gewoonten aan om energie te besparen. Door bewust om te gaan met energie kun je nog meer profiteren van je zonnepanelen.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: