Fietsreparatie aan huis

fietsreparatie aan huis
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Jouw fiets kan een belangrijk onderdeel zijn van het dagelijks vervoer. Vooral met mooi weer pak je wellicht liever de fiets, omdat je dan ook nog van de zon kunt genieten. Met het juiste onderhoud kun je ook voor langere tijd van het vervoersmiddel genieten. Ondanks het goede onderhoud zijn er altijd momenten waarop een onderdeel kapot gaat. In dit geval moet je naar een goede fietsreparatie kijken. Je kunt er dan voor kiezen om een professional aan huis te laten komen. Maar waar kun je dan allemaal aan denken? En welke kosten komen erbij kijken? Onderstaande informatie zet het op een rij. 

 

Waar kun je aan denken bij een fietsreparatie?

Een fietsreparatie kan op het gebied van veel verschillende onderdelen uitgevoerd worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw remmen, banden of fietsketting gemaakt moeten worden. Dit zijn de kleinere reparaties, die met enig regelmaat moeten gebeuren. Echter zijn er ook grotere reparaties terug te vinden aan het voertuig. Ieder onderdeel kan na verloop van tijd slijtage krijgen, waardoor je de juiste werkzaamheden uit moet voeren. Het is daarom ook belangrijk dat je jouw fiets met enig regelmaat nakijkt, zodat je voorkomt dat de reparaties jou meer gaan kosten dan wanneer je het regelmatig bijhoudt. 

 

Hoe kun je het zelf uitvoeren?

Er zijn een groot aantal zaken waar je zelf naar kunt kijken. Niet iedere fietsreparatie is namelijk lastig uit te voeren, waardoor je al snel kosten kunt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld de remschijven zelf vervangen. Hiervoor moet je wel bekijken welke schijven je nodig hebt voor jouw fiets. Daarna haal je de oude los en plaats je de nieuwe remschijven direct op de juiste plek. Hiervoor hoef je niet veel tijd te besteden. Ook de kabels kun je dan weer goed vastzetten, waardoor je er zeker van bent dat je bij een noodsituatie goed kunt remmen. 

Daarnaast kun je bepaalde onderdelen eenvoudig vervangen bij jouw fiets. Zo kun je nieuwe trappers plaatsen en kan ook jouw zadel vervangen. Let er dan wel op dat je altijd de juiste gereedschappen gebruikt. Je wilt immers niet dat de schroeven kapot draaien als je een schroevendraaier gebruikt die er niet op past. Vaak is een inbussleutel hier voldoende voor en kun je binnen een korte tijd al jouw onderdelen vervangen. Je gaat merken dat je vaak handiger bent dan je gedacht hebt en jouw fiets naar behoren werkt. 

 

Welke fietsreparaties laat je aan een professional over?

Het kan echter ook zijn dat je zelf geen verstand hebt van een fiets of dat er meerdere reparaties nodig zijn om het voertuig weer naar behoren te laten werken. In dit geval zul je ervoor moeten zorgen dat je een goede professional inschakelt. Deze kan niet alleen de kleine fietsreparaties uitvoeren, maar ook gelijk de grotere onderdelen monteren. Een professional weet precies wat er nodig is en kan eventueel onderdelen bijbestellen als het nodig blijkt te zijn. Tevens zal deze ook alle gereedschappen al bij de hand hebben. Zo heb je een fiets die jou weer veel plezier op kan leveren. 

Er zijn een groot aantal fietsreparaties waar je op dit gebied aan kunt denken. Een fiets heeft bijvoorbeeld onderdelen die af kunnen breken, zoals de stangen of de spaken. Deze werkzaamheden kun je zelf vaak niet uitvoeren. De professional kan de spaken vervangen, maar ook de stangen weer aan elkaar lassen. Dit zorgt er direct voor dat jouw fiets weer stevig is, waardoor je langere afstanden kunt maken en je niet meer onverwacht langs de kant van de weg hoeft te stoppen. Professionals kunnen jou dus helpen met jouw gehele fiets en je hoeft geen nieuw voertuig aan te schaffen op de korte termijn. 

 

Wat kost het bij een professional?

Als je de professional inschakelt voor een fietsreparatie aan huis, moet je er rekening mee houden dat je hiervoor kosten betaalt. De kostenopbouw wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Denk hierbij aan: 

  • Het uurtarief voor de werkzaamheden 
  • De voorrijkosten 
  • Materiaalkosten 

De eerste kosten waar je goed op moet letten, zijn de kosten die een professional rekent voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Hiervoor wordt vaak een uurtarief gehanteerd. Als je de professional laat komen voor jouw remmen, zullen de kosten lager uitvallen dan wanneer je een volledige onderhoudsbeurt aan jouw fiets geeft. De bedrijven mogen de tarieven op dit gebied zelf bepalen, waardoor er grote verschillen in kunnen zitten. Het is daarom verstandig dat je hier goed op blijft letten voordat je daadwerkelijk een professional inschakelt. Houd er ook rekening mee dat er altijd voorrijkosten en materiaalkosten bij komen kijken. Je betaalt namelijk voor de materialen die gebruikt worden bij jouw fiets. 

 

Waarom aan huis in plaats van bij een fietsenwinkel? 

Je kunt je dan nog afvragen waarom je voor een fietsreparatie aan huis kiest in plaats van naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel te gaan. Hierbij draait het voornamelijk om het gemak waarmee het komt. Doordat de professional aan huis komt, hoef je je geen zorgen te maken over het brengen en halen van de fiets. Vooral als je geen vervoer hebt, kan het dus een goede oplossing zijn. Daarbij heeft een professional alles al op voorraad in de bus, waardoor je jouw fiets niet lang kwijt bent. Jouw fiets zal hierdoor dus niet uit jouw bezit gaan en je kunt vaak dezelfde dag weer op pad. 

 

Ga voor de beste oplossing 

Wil je zelf kijken naar een fietsreparatie aan huis en daarom bekijken welke professionals in de omgeving jou hiermee kunnen helpen? Zorg er dan voor dat je een goed overzicht krijgt van de kosten. Hiervoor kun je eenvoudig offertes aanvragen. Hierbij geef je aan welke reparaties er uitgevoerd moeten worden, waarna je op verzenden klikt en de prijsopgaven binnen een dag binnen hebt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het maken van een vergelijking. Met behulp van de vergelijking ontdek je welk bedrijf het beste bij je past en weet je zeker dat je een afspraak in kunt plannen voor jouw fietsreparaties.

Gerelateerd:

Direct naar:

fietsreparatie aan huis

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: