Google verwijderd advertenties van slotenmakers

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Google heeft in vier landen advertenties verwijderd van slotenmakers. Ook in Nederland heeft Google de advertenties verwijderd. Dit zou Google gedaan hebben vanwege veel oplichtingsadvertenties.

Oplichtingadvertenties

Vannacht heeft Google de advertenties van slotenmakers verwijderd. Dit doen ze om gebruikers te beschermen tegen oplichtingadvertenties. Volgens een woordvoerder van de internetgigant zouden er te veel malafide advertenties boven de resultaten verschijnen.

Deze maatregel is in Zweden, België, Duitsland en Nederland genomen. Volgens een woordvoerder van Google zijn dit de landen waar dit soort advertenties het meest opduiken. Google heeft dit gebaseerd op hoeveel geld een bedrijf voor een advertentie heeft betaald. Hierdoor komen mensen dus terecht bij oplichters die zo hoog aan de lijst komen te staan. Dit is een probleem voor veel slotenmakers. Bedrijven maken hier graag misbruik van voor mensen die bijvoorbeeld haast hebben, en zo veel geld vragen.

Onduidelijkheid

Het is nog niet duidelijk hoe lang deze maatregel blijft. Ze zijn nu een systeem aan het bedenken waardoor alleen geversifieerde slotenmakers kunnen adverteren zei de Belgische staatssecretaris voor Consumentenbestrijding.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: