Hoe belangrijk is een ervaren verhuizer

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ga je verhuizen dan ontdek je gelijk dat er enorm veel op je af komt. Het is dan ook goed om een verhuizing te organiseren me een verhuisbedrijf. Wanneer je een verhuisbedrijf gaat inhuren kom je er gelijk achter dat er een hoop kaf tussen het koren zit. Niet iedere verhuizer is even goed in zijn vak en dat kan je gelijk merken naderhand. Het is dan ook goed om een verhuizer in te schakelen met ervaring.

Hoeveel kost een ervaren verhuizer

Een ervaren verhuizer, ook wel een erkende verhuizer genoemd, inschakelen brengt de volgende kosten met zich mee:

Wat voor diensten heb je nodig van de verhuizer Per hoeveel uur neem je de diensten af Prijs van de diensten
Verhuiswagen met chauffeur Minimaal een dagdeel Tussen 448 en 624 per dagdeel
Ervaren verhuishulp Per uur betalen, minimaal een dagdeel Tussen 44 en 63 euro
Verhuislift Per uur Tussen 74 en 105 euro

 

Een ervaren verhuizer doet zijn huiswerk goed

Een van de belangrijkste redenen waarom de rekening van een verhuizing snel kan oplopen is toch wel het feit dat de verhuizer zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. Een ervaren verhuizer zal zich eerst goed voorbereiden waarna hij aan jou een offerte afgeeft. Bij die voorbereiding horen onder andere de volgende zaken:

  • Een inschatting maken van jouw inboedel. De ervaren verhuizer zal langskomen en kijken hoeveel kubieke meter inboedel jij in je huis hebt staan. Aan de hand van die inschatting maakt hij een berekening van de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers wat er nodig is om de verhuizing.
  • Kijken wat er verder nodig is bij de verhuizing aan materieel. De verhuizer zal bij zijn voorbezoek kijken of er voor de verhuizing zaken als een verhuislift nodig zijn. Dit is het geval wanneer je nieuwe en/of je oude huis een etagewoning is. In dat geval blijft je inboedel beter intact wanneer ermee van buitenaf wordt gewerkt. Door het trappenhuis sjouwen zal jouw inboedel doorgaans nodeloos beschadigen.
  • Kijken of er zware of extra kostbare stukken in je huis staan. Voor zwaardere en kostbare objecten moet er een speciaal transport worden georganiseerd. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een (vleugel)piano of een zwaar groot kunstwerk. De prijs voor het verhuizen van deze objecten zal hoger zijn dan de gemiddelde prijs voor een verhuizing en er moeten dus meerkosten worden berekend. De ervaren verhuizer zal dit meenemen in de offerte.
  • Kijken of het meubilair moet worden ge(de)monteerd. Meubilair wat ge(de)monteerd wordt is gemakkelijker te verhuizen. De verhuizer die ervaren is zal dan ook de hulptroepen op het juiste moment inschakelen en met hun hulp zorgen dat jouw meubilair heelhuids en met zo min mogelijk transporten overkomt naar het nieuwe huis. Voor het (de)monteren van jouw inboedel zal de verhuizer doorgaans een klussenhulp inschakelen. Deze kost per uur tussen de 47,50 en 60 euro.

De ervaren verhuizer heeft een brede service

Huur je een ervaren verhuizer in dan kom je er al snel achter dat deze een heel brede service heeft. Daaronder verstaan we dat hij zowel de low budget verhuizing met alleen een verhuiswagen met chauffeur als een compleet ontzorgde verhuizing met een verhuisregisseur kan doen. Deze verhuizer wordt dan ook ingezet voor onder andere de volgende verhuizingen:

  • Een zorgverhuizing. Hier is sprake van wanneer een gezinslid in een zorginstelling gaat wonen. Het kan ook zijn dat iemand verhuist naar een aangepaste woning die bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk is. Bij dit soort verhuizingen moet er een complete begeleiding plaatsvinden. Degene die verhuist is doorgaans niet (meer) in staat om zaken omtrent de verhuizing te regelen. Het is dan ook zaak dat er een verhuisregisseur wordt ingeschakeld die alle zaken rondom de verhuizing regelt. Daarbij wordt ook geregeld dat de inboedel wordt ingepakt in het oude huis en uitgepakt in het nieuwe huis. Deze compleet ontzorgde verhuizing is een vak wat niet iedere verhuizer goed verstaat.
  • Bij een ontruiming wordt ook vaak een verhuisbedrijf ingezet. De ontruiming van een woning moet eigenlijk vooral vlot verlopen. Daarbij is het heel belangrijk dat er een goede inschatting van de inboedel wordt gemaakt en dat spullen die nog waarde zijn apart worden gehouden. Daarmee kan eventueel nog een deel van de kosten worden vergoed. Dit soort verhuizingen worden vaak uitgevoerd door erkende verhuizers omdat er op een respectvolle doch vlotte manier wordt gewerkt.
  • Een verhuizing met kostbare items. Juist wanneer er in een huis bijvoorbeeld kostbare meubelstukken of kunstwerken staan is het goed om een ervaren verhuizer in te schakelen. Deze zal handigheid hebben in het werken met zware en kostbare goederen. Juist door deze goed te beschermen tijdens de verhuizing is de ervaren verhuizer zijn gewicht in goud waard.

De ervaren verhuizer is goed verzekerd

Een ervaren verhuizer zal een goede verzekering voor zijn werkzaamheden hebben. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de verhuizer een goede WA verzekering voor zijn personeel heeft afgesloten. Tevens heeft de verhuizer een goede ongevallenverzekering afgesloten. De verhuizer biedt zijn diensten aan tegen een prijs die wellicht iets hoger ligt dan bij de onervaren verhuizer. Daar staat tegenover dat jij een veel lager risico loopt doordat deze verhuizer zijn zaken goed voor elkaar heeft. Je hebt een lager risico op schade waardoor je veiliger verhuist.

 

De ervaren verhuizer heeft goed opgeleid personeel

Het personeel bij een ervaren verhuisbedrijf wordt blijvend geschoold. Dat wil zeggen dat men tijdens het werk cursussen kan volgen om zodoende verder te komen in het vak van verhuizer. De verhuizer zelf zal zijn personeel bij meer diverse klussen kunnen inzetten. Goed opgeleid personeel zal minder fouten maken en daarnaast zal het personeel in een betere conditie zijn doordat de verhuizer een goede medische ondersteuning biedt tegen overbelasting.

 

Een ervaren verhuizer inschakelen

Ga je gebruik maken van de diensten van een ervaren verhuizer dan is het goed om vooraf offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox die je vergelijkt op de volgende punten:

  • Vergelijk alleen offertes die inclusief de BTW zijn.
  • Vergelijk op de offerte het arbeidsloon, het materieel wat wordt ingezet en het materiaal wat bij de verhuizing wordt gebruikt.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: