Internationaal verhuizen veel gemaakte fouten

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Dat een verhuizing een hoop werk met zich meebrengt is bekend. Dat er een hoop mis kan gaan is ook bekend. Bij een internationale verhuizing loop je een nog groter risico dat er wat mis gaat. Daarnaast zijn de financiële gevolgen in dat geval veel groter. Het is dan ook zaak dat je op een aantal zaken extra let bij een internationale verhuizing. We hebben ze op een rij gezet.

De kosten van een internationale verhuizing

Allereerst de kosten van een internationale verhuizing bij benadering. Die hebben we voor je opgevraagd bij een aantal internationale verhuisbedrijven.

Naar welk land of continent verhuis je Methode per container of vrachtwagen Prijs bij benadering
Duitsland Vrachtwagen Tussen 1900 en 2200 euro
Amerika Container Tussen 7500 en 8500 euro
Australië Container Tussen 7800 en 8800 euro

 

De methode is van groot belang

Bij een internationale verhuizing zal er altijd aan jou worden gevraagd wat de gewenste verhuismethode is. Er wordt gebruik gemaakt van twee methodes. We hebben van elke methode de voordelen en nadelen op een rij gezet. Zo laat jij je niet alleen leiden door de prijs.

  • Dit is naar verhouding de goedkoopste methode. Hij wordt in principe toegepast voor verhuizingen die intercontinentaal zijn. Dat houdt in bij verhuizingen naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Australië. Hierbij wordt jouw inboedel verscheept in een zeecontainer. Er wordt gebruik gemaakt van containers die met vrachtschepen van het ene aar het andere continent worden gebracht. Groot bijkomend voordeel is natuurlijk het kostenplaatje. Naar verhouding wordt er een langere afstand afgelegd voor een lagere prijs. Dat komt omdat de kosten per kilometer die wordt afgelegd naar verhouding een stuk lager zijn. Je zou dan ook in de verleiding kunnen komen om een verhuizing per container naar een land binnen Europa in te plannen. Dit is niet de meest handige oplossing en dus een veel gemaakte fout. Goedkoop wordt duurkoop, zeker wanneer je bedenkt dat de reistijd binnen Europa juist langer zal zijn met een zeecontainer. Je hebt dus langere tijd geen beschikking over je inboedel. Dat is wel een probleem als je op je nieuwe adres bent zonder spullen.
  • De vrachtwagen is de duurste methode naar verhouding. Toch is het goed om hier binnen Europa voor te kiezen. Je hebt dan immers heel snel weer de beschikking over jouw spullen op het nieuwe adres. Vaak kan je achter de verhuiswagen aan rijden naar jouw nieuwe huis.

Een slecht verzekerde verhuizer

Verhuisbedrijven heb je als erkende verhuizer maar ook als verhuizer die ‘niet erkend’ is. Deze laatste groep zorgt voor flink wat problemen bij mensen die verhuizen en besparen op de onkosten. Ze hebben vaak een prijs die stukken lager ligt. Dat komt doordat er is bezuinigd op de kosten van de verzekering. Een niet erkende verhuizer kan dan ook voor een flinke financiële kostenpost zorgen doordat men niet verzekerd is bij schade. Zeker op een langere afstand kan er flink wat mis gaan met jouw inboedel. Het is in dat geval altijd aan te raden om eerst te kijken of de verhuizer een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft. Is er sprake van een hoog eigen risico voor jou als klant dan is het waardevol om te kijken of je het af kan kopen. Op die manier blijven jouw onkosten bij schade nog binnen de perken. Verstandiger is het echter om een erkende internationale verhuizer te kiezen. Deze zal altijd een goede verzekering hebben. Het scheelt je al met al een hoop geld.

 

Spullen meenemen die onbruikbaar blijken

Natuurlijk wil je graag al jouw spullen met je meenemen naar je nieuwe woonplek, maar dat zal in de praktijk niet altijd mogelijk zijn. In veel Europese landen kom je het probleem tegen dat er een heel andere stekker op de apparatuur moet zitten. De normale stekker die je in Nederland kent is daar iets wat alleen met een speciaal verloopstuk kan worden geplaatst. Daarnaast is daar nog de netwerkspanning. We werken hier in Nederland met 220 volt maar in het buitenland wordt vaak met heel andere spanningen gewerkt. Daarom is de apparatuur die je in Nederland had in het buitenland niet bruikbaar. Wellicht goed om je vooraf te bedenken. Je kan de apparatuur die je in je nieuwe woonplaats niet meer kan gebruiken beter in eigen land weggeven, weggooien of verkopen. Het is dus goed om vooraf te kijken of jouw apparatuur aan alle eisen voldoet die jouw nieuwe thuisland eraan stelt.

 

Teveel spullen meenemen

Het is logisch dat je eigenlijk je hele inboedel wel wil meenemen als je naar het buitenland verhuist. De vraag is echter wel of je ook echt alles nodig hebt wat er nu in je huis staat. Je staat ervan versteld wat een hoop spullen je om je heen hebt vergaard door de loop der tijd. Het is dan ook goed om te kijken of je wel echt alles met je mee moet gaan sjouwen. Sorteer je inboedel op de volgende manier:

  • Alles wat kapot of incompleet is. De spullen in je huis die je niet meer kan gebruiken omdat ze incompleet zijn kan je maar beter weggooien. Ook kapotte huisraad verdient enkel nog een plek in de vuilnisbak. Tenzij het een erfstuk is wat je nog graag wil bewaren. In dat geval is het de moeite waard om het nog te laten repareren voordat je het meeneemt naar het buitenland. Al het overige breng je naar het milieupark toe. Denk eraan dat je het goed sorteert voor je het wegbrengt.
  • Wat jij niet gebruikt maar nog verkoopbaar is. Die spullen verkoop je voor je weggaat. Je kan er ook voor kiezen om ze weg te geven op een weggeefhoek. Het is maar net wat voor moeite je er zelf nog voor wil doen.
  • De rest neem je mee. Alles wat je gebruikt en wat je in je nieuwe huis kan gebruiken gaat mee.

Teveel betalen

Dit is het domste om te doen. Het is dan ook verstandig om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Je vergelijkt ze op deze punten:

  • Arbeidsloon, materialen en materieel staan uitgesplitst
  • Prijzen zijn inclusief de BTW
  • Denk aan de kilometerkosten naar jouw huis toe.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: