Hulp nodig bij de garage opruimen?

Hulp nodig bij de garage opruimen?
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een garage is bij de meeste huishoudens een plek om de auto of een ander voertuig te plaatsen. Tegelijkertijd kunnen er vaak spullen opgeborgen worden in de garage, zodat je deze erbij kunt pakken als je iets nodig hebt. Als je hier ook nog een zolder bij hebt, is er zelfs nog meer ruimte beschikbaar voor opslag. Het kan dan zijn dat je geen plek of overzicht meer hebt. Een garage opruimen is dan de enige oplossing. Om het zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je een professional inschakelen. Deze kan een groot aantal werkzaamheden voor je uitvoeren. Maar waar kun je allemaal rekening mee houden? 

 

Spullen uitzoeken in een garage 

Bij een garage opruimen is de eerste stap het uitzoeken van de spullen. Veel spullen die in de garage staan, worden niet of nauwelijks gebruikt. Dit zijn de spullen die je het beste op een stapel kunt leggen en kunt bekijken of je deze aan iemand geeft of weggooit. Alle spullen uitzoeken kan dan ook meer rust creëren, waardoor je beter weet wat je nog allemaal hebt liggen. De spullen die je wel nog gebruikt, kun je dan bij elkaar leggen, zodat je er een andere oplossing voor kunt vinden en verder kunt gaan met de opruiming. 

 

De overgebleven spullen goed sorteren 

De spullen die je wel nog gebruikt en wilt bewaren, kun je dan sorteren. Door de spullen op meerdere stapels te leggen, kun je bijvoorbeeld een doos hebben voor kerstspullen, terwijl de andere weer vol zit met foto’s. Je voorkomt hiermee dat veel door elkaar komt te liggen en je op een later moment wederom aan het zoeken bent. Het sorteren kan jou dus weer meer rust geven en je kunt tegelijkertijd al bepalen waar je alles neer gaat leggen. Zorg dat je hier de tijd voor neemt, zodat je op een later moment alleen nog maar alles op de juiste plaats hoeft te zetten of leggen. Je gaat merken dat het opruimen steeds sneller verloopt. 

 

Extra overzicht creëren 

Als je de garage gaat opruimen kun je ook bekijken of je nog andere opbergmogelijkheden maakt. Op dit gebied zijn er een groot aantal opties te vinden. Je kunt als eerste kijken naar kasten, die je in de ruimte plaatst. Als je deze aan de zijkanten plaatst, kan jouw voertuig hier ook nog staan. Je hebt dan wel alle gereedschappen en andere spullen overzichtelijk bij elkaar en je kunt ervoor zorgen dat de ruimte er een stuk rustiger uit komt te zien. Door zelf kasten te maken of hier oude kasten neer te zetten, kun je dus al een groot verschil maken en ben je verzekerd van een goede oplossing voor jouw garage. 

Je kunt er ook voor kiezen om schotten te plaatsen. Deze schotten zie je vaak terug op een zolder, waarbij roldeuren ervoor zorgen dat alles dicht is. Achter de schotten kun je alle dozen en losse spullen leggen, waarna het allemaal uit het zicht is. Ook dit zorgt er weer voor dat je een goede selectie kunt maken en het overzicht behoudt over alles wat er in jouw garage ligt. Als je handig bent, kun je de werkzaamheden eenvoudig zelf uitvoeren. Zo heb je binnen een korte tijd jouw spullen allemaal opgeruimd en geniet je van de extra ruimte die je in de garage krijgt. 

 

De werkzaamheden van een professional 

De garage opruimen hoef je niet in alleen te doen. Er zijn namelijk verschillende professionals die jou hierbij kunnen helpen en die daarbij ook voor passende oplossingen kunnen zorgen. Zo zijn er professionals die bijvoorbeeld alle spullen met jou uit kunnen zoeken en in dozen kunnen doen. Ook kunnen deze professionals jouw oude spullen afvoeren, waardoor je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Door jouw wensen goed door te geven aan een bedrijf, zorg je dat de werkzaamheden goed verlopen en je ook profiteert van het eindresultaat. Vergeet daarom niet om jouw wensen duidelijk op papier te zetten. 

Je hebt dan ook de mogelijkheid om de schotten of kasten te laten maken door een professioneel bedrijf. Ook hierbij is het belangrijk dat je jouw wensen doorgeeft. De professional kan dan samen met jou naar de ruimte kijken en onderzoeken wat de beste oplossing gaat zijn. Als je de werkzaamheden goed voor ogen hebt, kun je de professional snel laten beginnen met het uitvoeren van de plannen en kan het klusproject ervoor zorgen dat je voldoende opbergruimte hebt voor de spullen in jouw garage. De kasten geven jou dan de gelegenheid om de spullen beter op te bergen.

 

Betalen voor de werkzaamheden 

Wanneer je een professional inschakelt, kom je erachter dat er een prijskaartje aan hangt. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van de bedragen die erbij komen kijken. Je moet dan als eerste op de hoogte zijn van de factoren die de kosten voor het inschakelen van een professional kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan: 

  • Het uurtarief van het bedrijf 
  • De voorrijkosten 
  • De extra werkzaamheden 
  • De materiaalkosten 

 

Het uurtarief verschilt per bedrijf, waardoor je een flink verschil op de factuur tegenkomt. Het tarief moet daarom in verband moeten staan met de kwaliteit die de professional levert. Als de professional daarbij ook materialen aan moet schaffen voor het maken van de schotten of kasten, kan dit ook weer hogere kosten met zich meebrengen. Je kunt er daarbij voor kiezen om zelf de materialen aan te schaffen, maar ook om de professional alles zo goed mogelijk te laten organiseren. Alle factoren samen zorgen ervoor dat je een totaalbedrag krijgt om mee te werken. 

 

Vraag de offertes aan 

Ben je van plan om jouw garage op te ruimen en wil je ontdekken wat de bedrijven in jouw omgeving hiervoor vragen? Zorg ervoor dat je duidelijkheid krijgt door de prijsopgaven aan te vragen. Alle offertes worden geheel op maat gemaakt en je kunt jouw wensen doorgeven aan de professional. Binnen een korte tijd kun je een goede vergelijking maken en zorg je ervoor dat je een afspraak in kunt plannen met de professional. Jouw garage ziet er binnen een korte tijd weer goed uit. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Hulp nodig bij de garage opruimen?

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: