Hybride warmtepomp of variant vanaf 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel

Hybride warmtepomp of variant vanaf 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Vanaf 2026 wordt het in Nederland verplicht om een hybride warmtepomp of een variant aan te schaffen bij vervanging van een cv-ketel. Het kan gaan om een hybride warmtepomp, elektrische warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. 

Doordat de overheid een jaartal noemt willen ze het tempo van de verduurzaming van Nederland verhogen. Voor woningen die niet geschikt zijn komt er waarschijnlijk een uitzonderingsregeling.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp warmt een huis duurzaam en aardgasvrij op. Een warmtepomp is een dure aanschaf maar door subsidies van de overheid is het erg aantrekkelijk om zo’n duurzame maatregel aan te schaffen. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, grondwater of bodem en kan dit omzetten in bruikbare energie.

Kosten warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen waardoor de prijs ook kan verschillen. Een grond-water warmtepomp kost gemiddeld tussen de €10.000 en €25.000. Een water-water warmtepomp vanaf €15.000. Een lucht-lucht warmtepomp tussen de €4.000 en €7.000 en een lucht-water warmtepomp ook tussen de €4.000 en €7.000.

Bespaar op een warmtepomp

Een warmtepomp kan een flinke uitgave zijn. Er is van de overheid een landelijke subsidie beschikbaar in de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Hierdoor kunt u al aardig wat besparen op de totale kosten. Ook biedt OfferteAdviseur een gratis vergelijkingsservice aan waarmee u gratis én vrijblijvend offertes kunt vergelijken. Hierdoor kunt u tot wel 30% besparen op de totale kosten van de aanschaf van een warmtepomp.

Gerelateerd:

Direct naar:

Hybride warmtepomp of variant vanaf 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: