ikea bed in elkaar zetten

Ikea bed in elkaar zetten

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ben je jouw slaapkamer aan het verbouwen? Dan heb je ongetwijfeld ook naar de bedden van Ikea gekeken. Ikea is een van de meest populaire winkels om alle meubelstukken aan te schaffen en je zorgt er hiermee voor dat alles bij elkaar past. Een Ikea bed komt daarbij in een groot aantal varianten, waardoor je altijd een bed hebt die bij jou past. Maar hoe kun je deze het beste in elkaar zetten? En wat kost het als je een professional inschakelt om de werkzaamheden uit te voeren? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je alles goed voorbereid hebt en kunt beginnen met klussen. 

 

De verschillende soorten Ikea bed 

Als je bij Ikea kijkt, zie je direct dat er een groot aantal bedden terug te vinden zijn in het assortiment. Je kunt hierdoor altijd een bed vinden die volledig bij jou past. Je kunt hierbij eerst een keuze maken tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsbed. Deze kun je altijd aanpassen aan de ruimte die je hebt om het bed te plaatsen. Daarnaast kun je bekijken of je een bed speciaal voor een kind wilt of meer voor een volwassen variant gaat kijken. Zo kun je bijvoorbeeld de mooiste bedden voor kinderen vinden, welke ook in de vorm van een stapelbed kunnen komen. Je krijgt hiermee altijd voldoende opties. 

Daarnaast is het verstandig om verder te kijken naar een Ikea bed die je uit kunt schuiven van een eenpersoons- naar een tweepersoonsbed. Deze geven jou nog meer opties als je een kleine ruimte hebt, terwijl je toch mensen kunt laten slapen als het nodig is. Iedere optie brengt weer een groot aantal opties met zich mee. Wat wel bij de meeste modellen overeenkomt, is het aantal lades dat je onder het bed terugvindt. Je bent hierdoor altijd voorzien van opbergers en kunt jezelf de gelegenheid geven om bijvoorbeeld extra beddengoed onder het bed te plaatsen. 

 

Zelf het Ikea bed in elkaar zetten 

Een Ikea bed in elkaar zetten kan een hele klus lijken. Toch kun je het eventueel zelf doen, doordat er een duidelijke handleiding bij geleverd wordt. Je moet hiervoor wel goed kijken of je alle pakken hebt meegenomen die bij een bed horen. Ikea heeft namelijk vaak meerdere pakketten die samen tot een meubelstuk leiden. Lees voordat je begint de handleiding goed door, zodat je eventueel alle materialen al op goede volgorde legt. Ook kun je hierbij direct zien welke gereedschappen je nodig hebt, waardoor je op een later moment niet meer overal naar op zoek hoeft te gaan. 

Je kunt dan beginnen met het in elkaar zetten van het Ikea bed. De handleiding geeft jou stap voor stap aan hoe dit moet gebeuren. Vraag eventueel hulp aan andere familieleden of vrienden, zodat je het eenvoudiger vast kunt houden. Veel planken zullen namelijk groot zijn, waardoor het niet eenvoudig is. Zorg er daarbij ook voor dat je de schroeven goed aandraait, omdat het bed stevig genoeg moet zijn voor een groot aantal invloeden. Als je overal goed op let, zorg je ervoor dat je het bed snel in gebruik kunt nemen. 

 

Een professional inschakelen voor het bed 

Een Ikea bed in elkaar zetten kan intensief zijn. Je kunt daarom ook altijd de hulp van een professional inschakelen. Verschillende professionals weten namelijk niet alleen hoe de bedden in elkaar gezet moeten worden, maar ook hoe dit allemaal zo snel en efficiënt mogelijk moet gebeuren. De professional heeft daarbij alle gereedschappen bij de hand. Je hoeft zelf dus nergens meer aan te denken als een bedrijf jouw bed komt monteren. Ook een professional zal hierbij de handleiding volgen, zodat het goed verloopt en er niet ineens iets ontbreekt aan het bed. 

Daarbij heb je bij Ikea ook de mogelijkheid om voor een eigen montageservice te kiezen. Als je jouw bed bestelt bij de winkel, kun je dit namelijk aangeven tijdens de bezorging. De professionele monteurs van Ikea hebben veel kennis over de verschillende meubelstukken en zullen het bed dan niet alleen voor jou in elkaar zetten, maar ook direct op een goede plek zetten. Ook dit kan jou helpen wanneer je de werkzaamheden zelf niet uit kunt voeren of niet zeker weet hoe het moet. Deze optie mag daarom ook niet ontbreken als je naar een nieuw Ikea bed gaat kijken. 

 

De kosten waar je mee te maken krijgt 

Als je de professional in gaat schakelen voor het in elkaar zetten van een Ikea bed, moet je er wel rekening mee houden dat je hier een extra bedrag voor betaalt. Bij de montageservice van Ikea zie je de bedragen altijd al op de website staan. Dit bedrag betaal je boven op de kosten voor de materialen en het bezorgen. Bij het inschakelen van een externe professional komen er geheel andere bedragen kijken. In dit geval heb je namelijk te maken met: 

  • Het uurtarief 
  • De voorrijkosten 
  • De eventuele extra materialen 

 

Een van de factoren die de prijs bepalen is het uurtarief van een professional. Dit uurtarief wordt door een bedrijf zelf bepaald, waardoor je veel verschillende bedragen tegen gaat komen. Daarnaast hanteert een bedrijf voorrijkosten. De kilometervergoeding zal dus altijd boven op de kosten voor de bezorging van Ikea komen. Door te kijken naar een bedrijf dat in de buurt zit, kun je deze kosten zo laag mogelijk houden. Zijn er dingen die ontbreken? Dan kan een professional hier ook altijd bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van extra onderdelen bij Ikea. Hier betaal je wel altijd een extra bedrag voor. 

 

Ga voor de beste mogelijkheid 

Een Ikea bed in elkaar laten zetten door een professional? Dan wil je het liefst zo snel mogelijk op de hoogte zijn van de kosten. Begin daarom direct met het aanvragen van offertes van meerdere bedrijven in de omgeving en ga voor de duidelijkheid. Iedere offerte wordt geheel op maat gemaakt, waardoor je een goede vergelijking kunt maken en precies weet waar je aan moet denken. Je hoeft dan alleen nog maar een afspraak te maken bij de professional naar keuze. 

Gerelateerd:

Direct naar:

ikea bed in elkaar zetten

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: