Pax kast in elkaar zetten

pax kast in elkaar zetten
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je ziet de kast steeds vaker in huizen voorbij komen: De Pax kast. Deze kast wordt voornamelijk gebruikt als kledingkast, omdat je hem helemaal in kunt richten zoals jij dit voor ogen hebt. Doordat je de samenstelling helemaal zelf kunt bepalen, is het niet altijd eenvoudig om deze kast in elkaar te zetten. Een Pax kast in elkaar zetten hoeft echter niet lastig te zijn als je naar de juiste stappen kijkt. Maar waar moet je dan aan denken? En welke materialen zijn ervoor nodig? Onderstaande informatie zorgt dat jij overal van op de hoogte bent. 

 

Wat is een Pax kast?

Een Pax kast is een kledingkast van Ikea waar je de volledige samenstelling zelf van kunt bepalen. De kasten kunnen hierdoor volledig op maat gemaakt worden. De kast kent onder andere ligplekken voor jouw T-shirts, maar ook speciale rekken voor broeken, jurken en andere kledingstukken die je op wilt hangen. Er zijn een groot aantal varianten beschikbaar en ook de kleur kan helemaal aan jouw wensen aangepast worden. Ikea heeft hiervoor meerdere opties beschikbaar gesteld en de Pax kast kan dan op iedere ruimte in de woning geplaatst worden. 

 

Wat kun je met een Pax kast?

Je moet dan goed weten wat je met een Pax kast kunt voordat je een aankoop doet. De Pax kasten van Ikea zorgen ervoor dat je veel verschillende constructies kunt maken en de kast volledig aan de ruimte aanpast. Als je bijvoorbeeld jouw kast op zolder wilt plaatsen, kun je deze ook onder een schuin dak plaatsen. De verschillende groottes zorgen dan dat je toch voldoende ruimte hebt om jouw kledingstukken bij elkaar te houden. Door zelf voor een goede samenstelling te zorgen, ga je er alleen maar profijt van hebt en jouw kleding goed georganiseerd hebt. 

Bij een Pax kast kun je echter ook kijken naar de verschillende mogelijkheden voor schoenen en andere accessoires. Je kunt de kast namelijk ook dicht maken, waardoor je jouw accessoires beter gaat beschermen. Ook op dit gebied moet je een groot aantal verschillende constructies bekijken. Doordat je zelf kunt kijken welke constructies je wilt hebben in de ruimtes, zorg je dat jouw Pax kast nog beter gebruikt kan worden en je een kast hebt die je op een later moment ook nog uit kunt breiden. Zo groeit jouw kast eenvoudig met je mee en kom je nooit meer ruimte te kort in jouw woning. 

 

Hoe kun je deze in elkaar zetten?

Een Pax kast in elkaar zetten lijkt veel werk. Dit komt doordat er een groot aantal mogelijkheden zijn en je de onderdelen één voor één moet monteren. Echter kun je altijd een goede handleiding volgen. Voor alle onderdelen van de Pax kast zit er een handleiding bij die jou stap voor stap meeneemt door het proces. Je ziet hierbij ook welke schroeven er nodig zijn voor de kasten. Het is belangrijk dat je de handleiding goed doorneemt, zodat je niet meer voor verrassingen staat en ook gelijk de juiste gereedschappen kunt pakken voor de werkzaamheden. 

 

Een professional inschakelen voor de werkzaamheden 

Een Pax kast in elkaar zetten kan veel tijd kosten. Het kan daarom zijn dat je het liever uitbesteedt aan een professional. Hiervoor kun je in eerste instantie kijken naar de montageservice van Ikea. Ikea heeft gespecialiseerde monteurs beschikbaar, die tegen een vergoeding jouw kast in elkaar zetten en daarbij ook gelijk op de juiste plek zetten. Deze monteurs hebben daarbij direct alle gereedschappen in handen, waardoor je hier niet meer voor hoeft te zorgen en later alleen de kast in gebruik hoeft te nemen. 

Je kunt echter ook voor een externe professional kijken voor jouw Pax kast. Deze professional kan daarbij niet alleen de kasten in elkaar zetten, maar ook andere meubelstukken in huis gelijk voor jou verzorgen. Hierdoor krijg je een totaalpakket in handen, waardoor je zelf niets meer in jouw woning hoeft te doen. De Pax kast in elkaar zetten zal hierdoor altijd sneller verlopen en je weet zeker dat alles stevig in elkaar zit. Als je goed communiceert wat je wilt, zal de professional ervoor zorgen dat aan al jouw wensen wordt voldaan en je de kast ook op de juiste plek hebt staan.  

 

De kosten om rekening mee te houden 

Bij het inschakelen van een professional bij de Pax kast in de kast zetten komen wel kosten kijken. Deze kosten bestaan uit een aantal factoren. Denk hierbij aan: 

  • Het uurtarief 
  • De voorrijkosten 
  • Eventuele extra materialen 

Een professional rekent altijd een uurtarief bij het in elkaar zetten van de kasten. Hoe groter de kast en de hoeveelheid andere werkzaamheden die je aan de professional geeft, hoe hoger het totaalbedrag gaat zijn. De bedrijven hanteren wel andere bedragen, waardoor je goed op moet letten welke je inschakelt. Daarnaast zijn er voorrijkosten, wat een bepaald aantal cent per kilometer is. Alle factoren samen zorgen voor de uiteindelijke factuur van de professional. 

 

Extra onderdelen later aanschaffen 

De Pax kast in elkaar zetten is niet het enige wat je kunt doen met deze kast. Je kunt namelijk op een later moment altijd nog voor uitbreidingen gaan. In dit geval is het belangrijk dat je kijkt welke onderdelen er nog aan te schaffen zijn. Er zijn bijvoorbeeld altijd nieuwe planken te verkrijgen, maar ook schroeven en hangers voor jouw kleding. Dit zorgt ervoor dat je iedere keer weer een geheel nieuwe kast kunt maken en hem kunt blijven uitbreiden. Deze kun je dan eventueel zelf monteren op een later moment. 

 

Vind de beste professional 

Wil je jouw Pax kast in elkaar zetten en heb je hiervoor een professional nodig? Dan is het belangrijk dat je goed bekijkt welke kosten hierbij komen kijken. Door de offertes aan te vragen van bedrijven in jouw omgeving zorg je ervoor dat je direct meer duidelijkheid hebt en een vergelijking kunt maken tussen de professionals. Zodra je het juiste bedrijf gevonden hebt, kun je de contactgegevens gebruiken om een afspraak in te plannen en heb je de professional binnen een korte tijd ingeschakeld voor jouw kast. 

Gerelateerd:

Direct naar:

pax kast in elkaar zetten

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: