Billy kast in elkaar zetten

billy kast in elkaar zetten
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De Billy kast. Iedereen kent hem van naam en veel huishoudens hebben er ook minstens één in huis staan. De kast kan namelijk voor een groot aantal doeleinden gebruik worden, waardoor je wellicht ook over wilt gaan op de aankoop. Je moet dan echter wel weten hoe je deze in elkaar moet zetten en welke materialen je hiervoor nodig hebt. Of wil je toch liever een professional inschakelen voor het uitvoeren van de werkzaamheden? Welke kosten komen er dan bij kijken? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent en snel kunt beginnen. 

 

Wat is een Billy kast? 

De Billy kast is de populairste kast die Ikea in het assortiment heeft staan. Waar het eerst als boekenkast verkocht werd, is het vandaag de dag een veelzijdige kast waar je hele constructies mee kunt maken. De kast komt in een groot aantal varianten, waarbij vooral de afmetingen van elkaar verschillen. Zo kun je voor de bredere kast gaan, waarmee je de wand goed kunt bekleden, maar ook voor de smallere variant. Ook zijn er meerdere CD-rekken in dezelfde serie te verkrijgen. Door de kasten aan elkaar te zetten kun je een mooie wandkast maken waar je al jouw spullen in kunt plaatsen. 

 

Hoe kun je de kast in elkaar zetten?

De Billy kast in elkaar zetten is eenvoudig genoeg om zelf te doen. De kast bestaat uit verschillende onderdelen, die je eerst met elkaar moet verbinden. Zo moet je zorgen dat je eerst de zijkanten neerlegt en hier de juiste schroeven en houdertjes in vast maakt. Ook plaats je de middelste legplank er tussen. In de handleiding die meegeleverd is, kun je precies zien waar je ze moet plaatsen om een goed eindresultaat te krijgen. Zodra je alle schroefjes vast hebt zitten, kun je de achterkant erin schuiven. Dit is een dik karton, welke perfect in de naad van de zijkanten past. Je hebt hiermee de basis van de kast staan en hoeft alleen nog de planken te bevestigen. 

 

Welke materialen zijn ervoor nodig? 

Het is goed dat je gaat kijken naar de materialen die je nog extra nodig hebt. Zo wordt gereedschap niet meegeleverd bij Ikea. De Billy kast in elkaar zetten gebeurt door middel van schroevendraaiers. Doordat je in de handleiding al kunt vinden welke schroeven je moet monteren, kun je de juiste schroevendraaiers er al bij pakken. Je kunt er dan voor kiezen om een elektrische schroevendraaier te gebruiken, maar ook om alles met de hand aan te draaien. Houd er wel rekening mee dat je de schroeven niet te ver door moet draaien, omdat deze anders door het hout heen gaan. 

 

Een professional inschakelen 

De Billy kast in elkaar zetten kun je zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een professional. Deze is hierin namelijk gespecialiseerd, waardoor het allemaal snel verloopt en jij zelf geen handleidingen meer hoeft te volgen. Vooral wanneer je zelf niet handig bent of lichamelijke klachten hebt, kan dit een goede keuze zijn. Bij de Ikea heb je de montageservice beschikbaar. In dit geval krijg je niet alleen de kast geleverd, maar zal een monteur ook alles direct voor jou in elkaar zetten. Hiermee voorkom je dat jouw kast langer blijft liggen. 

 

Echter kun je ook kijken naar een externe professional voor het in elkaar zetten van jouw Billy kast. Er zijn meerdere bedrijven die jou hierbij kunnen helpen. Iedere professional kent zijn eigen specialiteiten en je zorgt er hiermee voor dat jouw kast snel op de juiste plek staat. De professional zal namelijk niet alleen monteren, maar kan de kast ook voor jou verschuiven. Zo ben je zelf geen tijd meer kwijt aan het in elkaar zetten van meubelstukken en kun je jezelf concentreren op andere werkzaamheden en delen van jouw huis. 

 

De kosten die erbij komen kijken 

Het is dan wel belangrijk dat je gaat kijken naar de kosten die bij het inschakelen van een professional komen. Iedere professional hanteert bijvoorbeeld een eigen uurtarief. Doordat dit tarief verschilt, is het verstandig om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het verstandig om ook te kijken naar de andere werkzaamheden die je nog uit wilt laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan andere meubelstukken die nog in de woning staan. Zo komt de professional niet alleen voor jouw Billy kast, maar ook voor de rest van de meubelstukken en zullen de kosten minder hoog lijken aan het einde van de dag. Je krijgt hiermee ook gelijk een totaalpakket in handen voor jouw woning. 

 

Hier kun je nog aan denken 

De Billy kast in elkaar zetten kan dus zowel gebeuren door een professional of door zelf aan de slag te gaan. Waar je dan op moet letten is het gebruik van de gereedschappen. Je moet er immers voor zorgen dat je alles bij de hand hebt. Als je deze niet in huis hebt liggen, moet je ze dus op voorhand aanschaffen of bij iemand lenen. Daarnaast is het verstandig om de handleiding te allen tijde te volgen. Zelfs als je al vaker een Billy kast in jouw huis hebt staan, moet jouw geheugen weer opgefrist worden. Als je de stappen allemaal volgt, kan er eigenlijk niets meer misgaan en weet je zeker dat je kunt genieten van wat de kast jou zal brengen. 

 

Ga voor de beste keuze 

Wil je snel een professional inschakelen voor jouw Billy kast en wil je daarom weten hoeveel het jou gaat kosten? Vraag dan vandaag nog offertes op van bedrijven in jouw omgeving en ontdek hoeveel jij gaat betalen voor de werkzaamheden. De verschillende prijsopgaven laten dan een volledige kostenopbouw zien en je kunt een goede vergelijking maken tussen de bedrijven. Deze vergelijking geeft jou de gelegenheid om kosten te besparen en de professional te vinden die het beste bij jou gaat passen. Op de offertes zijn ook contactgegevens te vinden, die je kunt gebruiken voor het maken van een afspraak. Zo heb je binnen een korte tijd jouw Billy kast en andere meubels in elkaar staan. 

Gerelateerd:

Direct naar:

billy kast in elkaar zetten

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: