Omzet vergroten als zonnepanelen installateur

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Nieuwe klanten werven kost veel geld en tijd. Als vakspecialist weet u dit als geen ander. U kunt extra advertentieruimte inkopen, of uw volledige focus leggen op het werven van nieuwe klanten. Maar welke manier is het meest effectief? In dit artikel staan de meest effectieve manieren omschreven.

vakman

Bent u een installateur? Meld u dan gratis aan!

Marketing/Acquisitie

Dit is een effectieve manier en ook een methode die goed aansluit bij uw bedrijf. U kunt gebruik maken van:

  • Contentmarketing: een bekende trend in de online marketing. Steeds meer bedrijven stoppen met het maken van advertenties en richten zich op het verkopen van berichten. Ze richten zich op het schrijven van helpende en probleemoplossende artikelen. Natuurlijk is dit soort marketing niet geschrikt voor elk bedrijf, maar u kunt zeker een aantal onderwerpen bedenken die bij uw bedrijf passen. Content marketing gaat samen SEO (Search Engine Optimization) dit is een zoekmachineoptimalisatie. Hiermee kunt u uw website mee optimaliseren, zodat u hoger komt te staan dan andere websites die gelinkt zijn aan een zoekopdracht. De vraag is dus welke zoekwoorden zijn het belangrijkst voor uw bedrijf? Dat zijn dus de woorden die u hoog in zoekresultaten wilt plaatsen. Maak eerst een analyse van zoekwoorden om te zien welke het meest opgezocht worden.
  • Social media: tegenwoordig is het juist belangrijk dat bedrijven gebruik maken van social media. Hiermee bouwen veel bedrijven hun winst op via de verkoop. Als u bijvoorbeeld B2B verkoopt kunt u gebruik maken van LinkedIn. Via dit social media kanaal kunt u zoeken naar potentiële klanten, waar u een interactie mee aan kan gaan of een dienst verkopen.
  • Bestaande netwerkrelaties
  • E-mail marketing: in het begin is het moeilijk om een lijst met abonnees op te bouwen. Maar werken met e-mail marketing kan heel krachtig zijn voor uw bedrijf. U kunt de email adressen verzamelen op uw site. Als uw klant een aankoop bij u voltooit kunt u zo heel snel een lijst opbouwen met e-mail adressen. Maar pas op. Houd er rekening mee niet te veel verkopen in de inhoud, dan zullen de klanten namelijk sneller abonneren. Voeg er een bepaalde waarde aan zodat u uw klant bijvoorbeeld kunt helpen als zij een probleem krijgen of u kunt een extra deal aanbieden. Hulpprogramma’s die u hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Mailchimp en Mail Poet.

Kansen Brabant Zuid-Holland

In ons bedrijvenbestand staan velen actieve zonnepanelenleveranciers in Nederland. De dekking is dus in vele regio’s redelijk hoog. Wij zien echter de kansen in Brabant en Zuid-Holland. Deze provincies hebben een dekking die onder het Nederlandse gemiddelde ligt. Toch zijn er veel potentiële klanten in deze provincies die offertes bij ons aanvragen. Dit geldt ook voor andere provincies. Wilt u in contact komen met deze provincies? Geef dat dan aan op uw site dat u ook in deze provincies actief bent. 

Blijf up-to-date

De wereld van zonnepanelen veranderd steeds. Innovaties, regelgeving, kortingen en subsidies komen en gaan. Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De relatie met uw klanten

Natuurlijk het is belangrijk om nieuwe klanten te werven. Maar vergeet ook uw huidige klanten niet. Als je een huidige klant tevreden houdt, is de kans groot dat die klant terug komt voor uw dienst. Over het algemeen zijn de vaste klanten goed voor uw omzet. Houd dus uw vaste klanten te vriend, door ze bijvoorbeeld kortingen en deals aan te bieden.

Beoordelingen en recensies

Tegenwoordig willen klanten de meningen en ervaringen horen van andere consumenten. Als de klanten zien dat uw bedrijf goede beoordelingen heeft, kunt u zo de vertrouwen van een klant winnen. Maar hoe gaat u met een slechte recensie om? Beantwoord deze altijd. Blijf vriendelijk en geef antwoord op de klacht van de klant en ga niet in discussie.

Zonnepanelenleads

Dit is de meest effectieve manier. Niet alleen effectief maar ook heel eenvoudig. Maar wat is het precies? Een lead is een potentiële klant. Zij bezoeken de site en laten hun contactgegevens achter. Vervolgens nemen wij contact op met de lead. Zo kunt u zich focussen op uw vakwerk en werven wij de nieuwe klanten binnen. Hoe werkt het inkopen van leads? Het is vrij simpel. U investeert een vast bedrag in uw lead en u kiest zelf wat voor lead u wilt ontvangen. Wij ontvangen alle aanvragen via onze site, controleren deze en sturen het vervolgens naar u door.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: