Onderzoek Duurzaamheid

duurzaamheid onderzoek
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Twee derde Nederlanders overweegt energiebesparende maatregelen huis

Maar liefst 63 procent van de Nederlandse huizenbezitters denkt weleens serieus na over het verduurzamen van hun woning. Dit blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder met een huur- of koopwoning, uitgevoerd door Panelwizard. Voor bijna zes op de tien ondervraagden zijn financiële overwegingen de voornaamste reden om hun woning te ‘vergroenen’.

duurzaamheid onderzoek

Visual 1: Zonnepanelen plaatsen of een energiezuinige warmtepomp installeren? Meer dan zes op de tien Nederlanders denkt er weleens over na. Uit het onderzoek blijkt dat vooral veertigers deze of een andere duurzame oplossing in het huis overwegen. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, zie je in de visual hierboven.

Nederland huis verduurzamen
Visual 2: Maak jij je huis energiezuiniger voor een beter milieu? Dan behoor je tot de minderheid! Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zijn of haar huis voornamelijk uit financiële overwegingen verduurzaamt. Vooral Limburgers vinden een kostenbesparing belangrijk. Friezen zijn daarentegen het minst op zoek naar een financieel voordeel. Benieuwd naar de cijfers van jouw provincie? Bekijk de visual hierboven.

Visual 3: Duurzamer leven, het is een hot topic de laatste jaren. Meer dan de helft van de Nederlanders is het afgelopen jaar positiever gaan denken over het verduurzamen van de eigen woning. Dit enthousiasme om te ‘vergroenen’, is het afgelopen jaar het hardst gestegen onder mannelijke dertigers. Benieuwd naar de exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual hierboven.

Visual 4: Duurzaamheid is duur! Bijna zes op de tien Nederlanders is het hier mee eens. Vooral Drentenaren zijn van mening dat het verduurzamen van de woning voor de gemiddelde consument niet te betalen is. Hoe de rest van Nederland erover denkt, zie je in de visual hierboven.

vrouwen huis energieneutraal

Visual 5: Een nulwoning, een energieneutrale woning, een balanswoning, een CO2-neutrale woning oftewel een huis dat evenveel opwekt als het verbruikt. Driekwart van de Nederlanders denkt dat dit nooit mogelijk zal zijn. Benieuwd naar de verschillen tussen man/vrouw per leeftijdscategorie? Bekijk de visual hierboven.

Gerelateerd:

Gerelateerd:

Direct naar:

duurzaamheid onderzoek

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: