Onderzoek Kluspartner

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een op drie Nederlandse vrouwen vindt klusvaardigheid partner belangrijker dan salaris

Maar liefst dertig procent van de vrouwelijke Nederlanders vindt de kluskennis van haar partner belangrijker dan de hoogte van zijn/haar loon. Dit blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder met een huur- of koopwoning, uitgevoerd door Panelwizard. Voor 48 procent is het klusvermogen zelfs belangrijker dan lekker koken.


Heb je een hoog inkomen maar wel twee linkerhanden? Dan val je
waarschijnlijk niet in de smaak bij dertig procent van de Nederlandse vrouwen. Vrouwen uit Flevoland en Zeeland vinden de handigheid van hun partner in de meeste gevallen belangrijker dan de hoogte van zijn of haar salaris. Benieuwd naar de cijfers van jouw provincie? Bekijk de visual hierboven.


Het lijkt erop dat jongeren steeds minder goed overweg kunnen met gereedschap. Vooral vrouwen onder de dertig jaar beoordelen de handigheid van de partner het vaakst met een onvoldoende. Benieuwd naar de verschillen tussen de overige leeftijdscategorieën? Zie de visual hierboven.


Ben jij ook handiger met een boormachine dan met potten en pannen in de keuken? Vooral in Limburg zit je dan gebakken. Limburgse vrouwen plaatsen het vaakst een handige partner boven een partner die goed kan koken. Hoe de rest van Nederland erover denkt, zie je in de visual hierboven.


Iedereen kent wel iemand waarbij je je zorgen maakt zodra diegene aan de slag gaat met een nieuwe klus. Wanneer het over de eigen partner gaat, zijn het vooral Brabanders die dit gevoel hebben. 23 procent van hen beoordeelt de klusvaardigheden van de partner namelijk met een onvoldoende. Check hierboven de cijfers van jouw provincie.


‘Een echte man moet goed kunnen klussen’, een ouderwetse gedachte zou je denken. Niet voor Brabanders. 43 procent van hen vindt dat een man goed overweg moet kunnen met gereedschap. Benieuwd naar de cijfers van jouw provincie? Bekijk de visual hierboven.

Gerelateerde vakmensen:

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: