Onderzoek Energieneutraal

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Acht op tien Nederlanders: “Te weinig steun overheid bij klimaattransitie”

Maar liefst 81 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid hen op dit moment onvoldoende (financiële) steun biedt bij het energieneutraal maken van de woning. Dit blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur onder 1.034 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. Voor zeven op de tien ondervraagden is het op dit moment vanwege financiële redenen niet mogelijk om hun woning volledig gasvrij te maken.

Visual 1: Voor het volledig energieneutraal maken van een woning is vaak een grote investering vereist, zowel op het gebied van tijd als geld. Maar liefst 81 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid hiervoor meer (financiële) hulp moet bieden. Vooral inwoners van de Randstad zouden graag meer ondersteuning krijgen. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, zie je in onderstaande visual.

Visual 2: Dat een financieel duwtje in de rug nodig is, komt verder naar voren in het feit dat zeventig procent van de Nederlanders het financieel niet redt om de woning gasvrij te maken. Vooral vijftigers kunnen zich het op dit moment niet veroorloven. Benieuwd naar de verschillen tussen de overige leeftijdscategorieën? Bekijk de visual hieronder.

Visual 3: Ondanks dat duurzaamheid een hot topic is, heeft 55 procent behoefte aan meer informatie vanuit de overheid. Alle reclame- en voorlichtingscampagnes ten spijt, hebben Drentenaren de meeste behoefte aan extra informatie vanuit de overheid. Check onderstaande visual om te weten of dit ook geldt voor jouw provincie. Hoogste rendement van isolatie? Bekijk de kosten van spouwmuurisolatie. Of bekijk het isolatie overzicht.

Visual 4: Dak- en/of vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen kopen, driedubbel glas of een slimme thermostaat? De consument heeft tegenwoordig voldoende opties wanneer het gaat om het verduurzamen van zijn of haar woning. Opvallend genoeg zijn met name starters op de woningmarkt niet goed op de hoogte van alle ‘groene’ mogelijkheden. Benieuwd welke generatie hierin de meeste kennis van zaken heeft? Je vindt het in de visual hieronder.

Visual 5: Het aantal verkochte warmtepompen is het afgelopen kalenderjaar met ongeveer dertig procent toegenomen. Maar liefst 31 procent van die respondenten zonder warmtepomp, geeft aan er weleens serieus over na te denken. Vooral onder inwoners van de provincie Drenthe is de warmtepomp populair. Benieuwd hoe gewild een warmtepomp is in jouw provincie? Zie die visual hieronder. Bekijk ook de prijzen van zonnepanelen.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: