Stageverhaal Rodin

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ik ben bij OfferteAdviseur terechtgekomen via de website stagemarkt.nl. Dit is een website die je kunt gebruiken voor het vinden van erkende leerbedrijven.

Mijn eerste indruk van OfferteAdviseur was een gezellig & klein team met jongens van mijn leeftijd. Ik heb mezelf eerst ingelezen op de website van OfferteAdviseur en de stageverhalen die hier te vinden zijn bevielen mij goed!

Wat vind je tot nu toe van OfferteAdviseur?

We vroegen Rodin wat hij tot nu toe van het bedrijf vindt. “Ikzelf vind het een geoliede machine die bestaat uit een klein maar fijn team dat bestaat uit jonge gasten die elkaar gedreven houden en klaar staan voor elkaar en altijd openstaan voor innovatie.”

Het bevalt mij om bij OfferteAdviseur te werken. De collega’s drijven elkaar allemaal op een gezonde manier aan om bijvoorbeeld meer bedrijven binnen te halen. Af en toe een grapje tussendoor & een soort onderlinge competitie, wat ervoor zorgt dat je toch gedreven blijft. De werksfeer bij OfferteAdviseur is erg gezond. Doordat er veel mensen werken met dezelfde interesses is er al gauw een teamgeest opgebouwd.

“Ik zou OfferteAdviseur ten allen tijde aanbevelen bij mij vrienden/familie. Niet alleen omdat ik er gewerkt heb, maar puur en alleen omdat het een erg fijn concept is voor als je je niet weet te kunnen verdiepen in aanvragen in de bouwbranche.”

Zou je in de toekomst voor OfferteAdviseur werken?

We vroegen Rodin of hij in de toekomst voor OfferteAdviseur zou willen werken. “Jazeker! Ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn MBO niv. 4 studie (Junior) Accountmanager en wil hierna doorstromen naar het HBO. Ik heb me ingeschreven voor een deeltijdopleiding, wat betekent dat je 3 of 4 dagen in de week werkt, en 1 dag in de week naar school gaat. Hiervoor heb je dus ook een erkend leerbedrijf nodig en zou OfferteAdviseur in mijn ogen een perfecte optie zijn!

Ook vroegen we Rodin welke veranderingen hij graag in het bedrijf zou zien. Hij antwoordde: “Momenteel zijn we bezig bij OfferteAdviseur met het inplannen van fysieke evaluaties. In het verleden hebben wij daar wel eens gebruik van gemaakt, maar ik zou graag zien dat we hier een wat actievere rol in kunnen spelen en het klantencontact nog nauwer kunnen houden.”

“Of er nog verbeteringen zijn? Niet veel alleen op dit moment hebben wij erg veel aangesloten bedrijven, maar wat minder lead-aanvragen dan normaal. Dit zorgt ervoor dat de aangesloten bedrijven hun afgesproken lead-aantallen niet kunnen ontvangen. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om ons volop te focussen op affiliates met andere bedrijven/blogs. Hiermee hopen wij meer leads te kunnen binnenharken & de bedrijven tevreden te houden.”

We vroegen Rodin wat hij vind van de werkomgeving. “Het is een erg mooi kantoor gelegen in het centrum van Amersfoort. Iedereen heeft een eigen werkplek en ook zijn er verschillende faciliteiten waarvan je gebruik kunt maken tijdens de pauze. Denk aan een pooltafel, een pingpongtafel en een PlayStation. Dit zorgt al gauw voor extra gezelligheid tijdens de pauzes en een betere teamgeest.”

Hoe was de begeleiding?

“Wat ik verwachtte van mijn stagebegeleider en wat uiteindelijk ook gelukkig is uitgekomen, is dat mijn stagebegeleider mij kan helpen op de momenten dat ikzelf of hijzelf merkt dat er dingen zijn waarin ik mij kan verbeteren. Ook doen de jongens bij OfferteAdviseur dit graag voor je, want die hebben natuurlijk ook erg veel ervaring!”

 

Wat heb je bij ons geleerd?

“Ik heb verschillende verkooptechnieken onder de knie weten te krijgen d.m.v. het voeren van rollenspellen en bellen met verschillende leads en bedrijven. In het begin had ik nog een beetje moeite met het koud bellen van bedrijven, maar hier rolde ik al gauw in en ontwikkelde mijzelf al erg snel.” “Ik hoop dat ik tijdens mijn opleiding gebruik kan maken van de ervaringen die ik opdoe bij OfferteAdviseur, en deze ervaringen weer kan toepassen op school en andersom!”

 

Heb je nog tips voor de stagebegeleider?

“Misschien is het een idee om zelf een PlayStation en Fifa te kopen en die thuis neer te zetten, zodat je thuis nog een beetje kunt oefenen. Want met al die (verloren) potjes op de werkvloer ga je de oorlog niet winnen ;). “

Update: Rodin heeft helaas nooit kunnen winnen van zijn stagebegeleider. Bij zijn vervolgstage wordt zelfreflectie wel een aandachtspuntje.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: