Stappenplan omvormer resetten

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Het kan gebeuren dat uw omvormer gereset moet worden. Dit kan soms een lastige opgave zijn als u niet weet hoe het werkt. In dit stappenplan leest u hoe een omvormer gemakkelijk gereset kan worden.

Stappenplan omvormer resetten

Wat is een omvormer?

Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Hierdoor kunt u het stroom gebruiken in uw huis of doorverkopen aan de energieleverancier. Dit is hetzelfde soort stroom dat wordt geleverd door een accu of batterij.

Stappenplan omvormer resetten

  1. Als eerste is het belangrijk om de omvormer uit te zetten. Dit is meestal via een draaiknop of een schakelaar. De draaiknop kunt u gemakkelijk een kwartslag draaien totdat er ‘Off’ staat. Bij de schakelaar is het gewoon een kwestie van omzetten.

Hierdoor komt er geen stroom meer via de zonnepanelen richting de omvormer.

  1. Het is mogelijk dat de omvormer vervolgens een foutmelding geeft. De oorzaak hiervan is vaak een te hoge DC-spanning. Wacht even totdat deze spanning is gezakt. Vervolgens kunt u verder met stap 3.

  1. Bij deze stap gaan we richting de meterkast. Hier zit een zekering van de zonnepanelen, deze is altijd aangesloten op een aparte groep in de meterkast. De schakelaar hiervan dient omhoog te staan, ook deze gaan we resetten door de schakelaar naar beneden te halen.

  1. Schakel vervolgens de router uit waarmee de omvormer verbonden is. Wacht ongeveer 15 minuten en zet de router vervolgens weer aan .Wacht 2 minuten totdat de router weer volledig is opgestart en ga door naar de volgende stap.

  1. Doe de schakelaar van de zonnepanelen in de meterkast weer omhoog. Het kan gebeuren dat de schakelaar uit zichzelf weer naar beneden gaat. Duw dan de schakelaar helemaal naar beneden en vervolgens weer omhoog.

  1. Als laatste stap kunt u de AAN/UIT schakelaar van de omvormer zelf ook weer op ‘aan’ zetten. Uw omvormer is nu gereset!

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: