STEK-keurmerk: 9 voordelen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Voor bedrijven en monteurs in de koelinstallatie industrie is het behalen van een STEK-keurmerk van groot belang. Zowel eindgebruikers als ook de concurrentie kan namelijk een onderscheid maken tussen goede bedrijven of monteurs die betrouwbaar zijn. Er komen echter nog meer voordelen kijken bij een STEK-keurmerk. Lees meer over de voordelen van het behalen en bezitten van een STEK-keurmerk.

Wat is het STEK-keurmerk?

Het STEK-keurmerk is niets meer dan het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Het gaat om hét belangrijkste keurmerk op gebied van koeling installaties, klimaatinstallaties en warmtepompinstallaties. In de volksmond wordt het STEK-keurmerk ook wel het keurmerk voor de koeltechnische branche genoemd. Om in aanmerking te kunnen komen voor het behalen van een STEK-keurmerk dien je echter aan bepaalde eisen te voldoen op basis van onder andere:

  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Kennis
  • Kwaliteit
  • Eigenschappen

Bedrijven kunnen een STEK-keurmerk behalen door aan bepaalde eisen te voldoen, vooral op grond van energetische kenmerken, duurzaamheid, kennis, veiligheid en kwaliteit. Bedrijven in de koel-, klimaat- en warmtepompsector worden flink gestimuleerd door het behalen van een STEK-keurmerk.

Voor wie geschikt?

Een STEK-keurmerk is bedoeld voor specialisten (monteurs) en ondernemingen in de koeltechnische sector. Zowel ondernemingen en monteurs die werkzaam zijn in de koeltechnische industrie worden gestimuleerd om duurzaamheid op nummer 1 te plaatsen. Om een STEK-keurmerk te kunnen krijgen dient er echter rekening gehouden te worden met allerlei zaken.

Voordeel 1: Veiligheid personeel beschermen

De Nederlandse wet- en regelgeving geeft duidelijk aan dat het personeel van bedrijven, dus elke werknemer, het recht heeft om te kunnen werken in een omgeving zonder dat je gevaar loopt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je je niet veilig en op je gemakt kunt voelen in je directe omgeving. Veilig werken behoort namelijk tot één van de vereisten om een STEK-keurmerk te mogen behalen.

Voordeel 2: Koudemiddelemissies voorkomen

De emissive van koudemiddelen is zeer schadelijk voor het milieu en bevordert klimaatverandering. Koudemiddelen Door het behalen van een STEK-keurmerk weet je als klant zeker dat je in een verantwoordelijk werkend bedrijf investeert die de focus op verantwoord handelen legt om de lekkage van koudemiddelen te voorkomen.

Voordeel 3: Optimaal documentbeheer en regelmarige inspecties

Bedrijven en monteurs die een STEK-keurmerk willen behalen dienen zich te houden aan verschillende eisen, maar de voordelen zijn groot. Denk zo vooral aan optimaal documentbeheer: het documentbeheer moet netjes en goed georganiseerd worden bijgehouden. Naast het goed bewaren van alle belangrijke bedrijfsdocumenten zijn ook het uitvoeren van regelmatige en tijdige inspecties aan het apparatuur belangrijk. Apparaten raken minder snel defect en ze gaan langer mee.

Voordeel 4: Interactie met klanten verbeteren

Ook de interactie en de relatie tussen bedrijf en klant zal aanzienlijk verbeterd worden. De reden hiervoor is de extra betrouwbaarheid die de klant krijgt. Hoe meer de klant de onderneming kan vertrouwen, des te sneller de relatie kan worden opgebouwd. De manier waarop medewerkers omgaan met klanten van het bedrijf behoort ook tot de voordelen van het bezit van een STEK-keurmerk.

Voordeel 5: Teken van rechtvaarigheid

Om een STEK-keurmerk te behalen dienen bedrijven en monteurs zich te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Het gaat om zeer strenge regels. Zoek je als klant een bedrijf of monteur in de koeltechnische sector en zie je het STEK-logo staan op het promotiemateriaal? Dan weet je zeker dat het bedrijf of de monteur op professionele wijze te werk gaat.

Voordeel 6: Duidelijk bewezen expertise

Klanten die op zoek zijn naar ondernemingen en specialisten in de koel-, klimaat- en warmtepompinstallaties dienen vooral op de aanwezigheid van een STEK-keurmerk te letten. Aan de hand van het keurmerk kan worden nagegaan in hoeverre er wordt voldaan aan de expertise en ervaring. Monteurs en bedrijven die een STEK-keurmerk willen behalen moeten namelijk de correcte academische opleiding hebben gevolgd en met succes hebben behaald.

Voordeel 7: Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij STEK op nummer 1. Dit betekent data als een klant het STEK-logo tegenkomt op het promotiemateriaal van het bedrijf of de specialist in de koeltechnische industrie, dat je zeker weet dat je gekozen hebt voor een milieuvriendelijk bedrijf. Er wordt gewerkt op een veilige manier, zowel voor de mens als voor het klimaat.

Voordeel 8: Topkwaliteit leveren

Een bedrijf of een monteur die beschikt over een STEK-certificaat biedt vanzelfsprekend topkwaliteit. Om een STEK-keurmerk te kunnen behalen dient het bedrijf of de specialist zich namelijk te houden aan zeer strenge eisen omtrent de kwaliteit. Klanten die een specialist of onderneming in de koelinstallatie sector zoeken kunnen letten op het logo van STEK om na te gaan in hoeverre de kwaliteit die aangeboden wordt superieur is.

Voordeel 9: De concurrentie op pijl houden

De concurrentie blijft op pijl dankzij het STEK. Eindgebruikers oftewel de klant kan ondernemingen en monteurs in de koel-, klimaat- en warmtepompinstallatie sector namelijk goed onderscheiden. Wil je échte en goede deal scoren als klant? Vergelijk dan eerst meerdere opties en kies hierna pas voor de deal waarbij je van de laagste prijs profiteert en de beste kwaliteit scoort.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: