Zonnepanelen en het coronavirus. Nu is het goede moment!

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

We hebben er allemaal mee te maken, het coronavirus. Lege schappen in de supermarkt, thuis werken en geen leuke uitjes meer. Maar dat is niet het enige, de import ligt ook stil waardoor bedrijven in Nederland op het randje van faillissement staan…

Fabrikanten

China is een grootleverancier in zonnepanelen, door de uitbraak van het coronavirus in het land moest de productie van niet-essentiële producten stilgelegd worden. Tevens worden de grondstoffen die nodig zijn voor de zonnepanelen door China geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Doordat het virus over de hele wereld actief is, is het ook lastig om de grondstoffen te transporteren. Hoe het nu precies verder gaat in China is onbekend, wel is bekend dat het China het virus weet te controleren en dat ze voorzichtig fabrieken weer open laten gaan. Dit heeft grote gevolgen voor de bedrijven in Nederland. Sommige bedrijven hebben nog maar een voorraad van 3 á 4 weken.

– Maar niet iedereen heeft een oprakende voorraad. Enkele slimme ondernemers zagen het al in december gebeuren en hebben zo grote hoeveelheden pv panelen ingeslagen.-

De vraag is: wanneer zullen de panelen weer aankomen in ons land?

Bedrijven in Nederland

Bedrijven in Nederland hebben het zwaar. Veel bedrijven hebben nog in het begin van de crisis zonnepanelen kunnen inslaan bij de fabrikanten, ze hebben dus nog wel een voorraad, maar voor hoelang? Installateurs moeten grote klussen al afzeggen vanwege het schaarste.

Er wordt verwacht dat bedrijven tussen de 20% en 100% omzet gaan verliezen; aldus het Nederlands Dagblad. We kunnen er niet meer onderuit dat de prijzen snel zullen gaan stijgen, er is geen andere optie voor de aannemers.

Waarom nu zonnepanelen aanschaffen?

Als eerste bieden zonnepanelen vele voordelen zoals:

 • U produceert uw eigen energie, na dat u ze heeft terugverdiend heeft u gratis energie totdat ze aan vervanging toe zijn!
 • Uw huis wordt meer waard, mensen willen tegenwoordig eerder een huis hebben mét zonnepanelen dan een huis zonder zonnepanelen.
 • In Nederland zijn de zonnepanelen een stuk goedkoper dan in veel andere landen, de prijs van zonnepanelen zal met de loop der tijd omhoog gaan omdat de installateurs steeds minder voorraad zullen hebben en daarom is nu het perfecte moment om ze aan te schaffen!

Ten tweede helpt u de installateurs omdat zij niet meer hun normale omzet kunnen draaien en ze geen garantie hebben om deze crisis te doorstaan. Juist zij kunnen uw hulp heel goed gebruiken!

Hoe zit het met de maatregelen die het kabinet heeft genomen?

Op 28 maart 2020 heeft de Rijksoverheid een protocol gelanceerd voor bouw en techniek. Omdat de branche dreigde stil te vallen door het virus heeft het Rijk besloten om een ‘samen veilig doorwerken’ protocol te starten. Door deze beslissing zal het werk in zonnepanelen ook niet komen stil te liggen.

 • Het is vanaf nu de bedoeling om met het eigen vervoer naar de werkvloer te gaan, dit om te voorkomen dat er met een groepje te dicht op elkaar wordt gezeten in bijvoorbeeld een bedrijfsbusje.
 • Er wordt niet gewerkt als een van de partijen ziekteverschijnselen bij zich draagt.
 • Er wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen ieder persoon.
 • Er wordt aan de klant gevraagd om de werkplek van de installateurs goed bereikbaar te houden. (Ventilatie en schone ruimtes)

De volgende maatregelen blijven van kracht:

 • Was vaker je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis als je ziek bent
 • Beperk (sociale) contacten

Adviesgesprekken kunnen gewoon op afstand door video te bellen. En als de installateurs eenmaal het werk uitvoeren heeft u er toch geen last van want ze zitten op het dak.

Wilt u zonnepanelen kopen? Vraag dan hier vrijblijvend offertes aan. Ondanks het coronavirus gaan bedrijven dus gewoon verder met de bedrijfsvoering. Help hen door juist nu zonnepanelen te kopen. Help jezelf door te besparen omdat de prijzen de komende tijd weer zullen stijgen.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: