Zonnepanelen schoonmaken, dit is het beste moment

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Als u wilt dat uw zonnepanelen optimaal blijven werken, dan moet u een keer in de tijd de panelen schoonmaken. Als de zonnepanelen vies zijn door sneeuw, stof, ijs, vogelpoep of bladeren, dan zorgt dit ervoor dat niet elk energieoppervlak wordt benut. Als het een bewolkte dag is dan moeten de zonnepanelen wat energie hebben opgeslagen. Daarom leggen wij u uit hoe u uw zonnepanelen schoonmaakt.

Wanneer maakt u de zonnepanelen schoon?

Het voorjaar is het perfecte moment om uw zonnepanelen schoon te maken. Als u dan uw zonnepanelen schoon gaat maken, dan bereid u de panelen goed voor de zomer. Tijdens de zomer leveren de zonnepanelen de meeste energie op. Zo een 75% van de jaarlijkse opbrengst is opgewekt tijdens de zomer. Het beste moment om de zonnepanelen schoon te maken is rond mei.

Controleer eerst uw zonnepanelen

Vogelpoep is een van de grootste boosdoeners die het rendement beschadigen. Controleer daarom af en toe de zonnepanelen. Kijk dan goed of er sneeuw, vogelpoep of bladeren erop liggen. als het bijvoorbeeld net gestormd heeft dan moet u zeker een kijkje nemen.

De zonnepanelen schoonmaken

Zijn uw zonnepanelen vies en moeten ze schoongemaakt worden? Liggen er bladeren op uw panelen dan haalt u die eerst er van af. Ga dan met een tuinslang het vuil afspoelen. Is het vuil lastig eraf te krijgen? Gebruik dan een telescopische wisser. Deze zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten. Als u het vuil er dan niet van af krijgt, dan gaat u het dak op en maakt u de panelen schoon met lauw water of kalkvrij water. U gebruikt hiervoor een zachte doek of spons. Gebruik geen schoonmaakmiddelen. Die kunnen de zonnepanelen beschadigen en zo ook dus het rendement.

Wat als u het dak niet op wilt?

Logisch als u het dak niet op wilt gaan. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Een andere optie is een specialist huren. Die weet precies wat die moet doen en kan u ook nog eens advies geven over het onderhouden van uw zonnepanelen. Interesse? Vraag dan bij ons een offerte aan!

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: