10 bespaartips voor een verbouwing

10 bespaartips voor een verbouwing
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je huis verbouwen is iets wat behoorlijk kostbaar kan zijn. Het is dan ook een goed idee om niet teveel uit te geven aan een verbouwing van je huis. We hebben een tiental bespaartips voor je op een rij gezet. Zo kan jouw verbouwing plaatsvinden terwijl je er niet de hoofdprijs aan uitgeeft. Een mooi verbouwd huis moet immers wel leuk blijven. 

 

Op 10: niet alles hoeft nieuw 

Tegenwoordig zie je het steeds vaker in de bouw terug komen. Er wordt bij de bouw van huizen of bij het verbouwen van panden gewerkt met materialen die al een keer gebruikt zijn. Door duurzame sloop is er een levendige handel in gebruikte bouwmaterialen. Deze materialen worden doorgaans gemaakt om erg lang mee te gaan. Deze materialen, veelal afkomstig van sloop, kunnen worden gebruikt bij de verbouwing van je huis. Je verbouwt niet alleen duurzamer maar in veel gevallen ook nog eens goedkoper. Daarnaast krijgt een verbouwing ook geen afwijkend uiterlijk vergeleken met de rest van je huis. 

 

Op 9: besparen door verstandig te betalen 

Je kan een verbouwing betalen vanuit je spaargeld. Dat is iets wat momenteel erg discutabel is. Spaargeld gebruiken kan goed zijn in een periode waarin er sprake is van een negatieve rente. Je kan echter ook kiezen voor het gebruiken van de overwaarde van je huis. 

 

Op 8: een aantal zaken zelf doen 

Het is een heel goed idee om zelf een aantal klussen bij je verbouwing te doen. Denk daarbij aan het uitbreken van een muurtje of het weghalen van je keuken. Ga echter niet zelf de hele verbouwing lopen te doen. Er zijn genoeg programma’s op tv te zien van uit de hand gelopen verbouwingen die totaal uit de hand zijn gelopen. Doe zelf in overleg met de aannemer een aantal klussen en houd daarmee geld in je zak. 

 

Op 7: verdien geld terug met verlichting 

De verlichting in je huis aanpassen is iets wat in eerste instantie wel geld kost. Het is geen geheim dat er in veel huishoudens in ons land nog steeds gloeilampen in gebruik zijn terwijl dit een redelijk kostbare vorm van verlichting is. Je kan dus heel gemakkelijk geld terug verdienen door de gloeilampen in je huis te vervangen door LED verlichting. Het is in eerste instantie, zoals bij de meeste onderdelen van een verbouwing, een uitgave maar het blijkt een investering te zijn. Jouw stroomrekening wordt namelijk aanmerkelijk lager. 

 

Op 6: verbouw en verduurzaam 

Verduurzamen zal ervoor zorgen dat jouw huis een stuk minder energie gaat verbruiken. Daarnaast zal het een hogere waarde krijgen. Verduurzamende maatregelen laten aanbrengen is iets waar je een subsidie van de overheid voor krijgt via de ISDE maatregel. Dit staat voor Investering Subsidie Duurzame Energie. Een isolatie van je vloer en je spouwmuur samen zijn al goed voor een subsidie van 60 procent op het totaal. 

 

Op 5: een beter energielabel 

Het energielabel van je huis mag dan nog zo onaantrekkelijk zijn: met een verbouwing kan je dit flink laten verbeteren. Het gevolg is dat jouw huis meer waard wordt op de woningmarkt. Daarnaast heeft het tot gevolg dat je bij een verbetering van tenminste twee treden in jouw energielabel een subsidie van de rijksoverheid krijgt. Zo is verbouwen een verdienmodel. 

 

Op 4: laat je bouwbudget bewaken 

Als het goed is heb je voor een verbouwing een bepaald bouwbudget. Een dergelijk bouwbudget houdt in dat je een bedrag te besteden hebt voor de verbouwing. Je zal er al snel achter komen dat aannemers geweldig zijn in het maken van mooie projecten maar dat rekenen niet tot hun beste vaardigheden behoort. Dat is de reden waarom jij moet rekenen tijdens de bouw. Bewaak je bouwbudget of laat dit doen door een externe partij. Een architect die de verbouwing heeft ontworpen kan ook je bouwbudget bewaken. Zo zit je naderhand niet met een prijskaartje wat te hoog is. Sommige aannemers hebben zelf een medewerker die voor jou het bouwbudget in de gaten kan houden. Het kost iets meer maar je verdient dit wel terug. 

 

Op 3: laat de verbouwing zichzelf terug verdienen 

Ga je jouw huis verbouwen dan is het dak wellicht niet eens het eerste waar je aan denkt. Toch is dit wel heel verstandig. Op je dak kan je namelijk zonnepanelen laten plaatsen. daardoor verdient jouw verbouwing zichzelf terug. Je betaalt maandelijks geen kosten meer voor stroom, met een beetje geluk krijg je maandelijks geld terug. Zo’n verbouwing die zichzelf terug verdient is echt heel handig. 

 

Op 2: word helemaal onafhankelijk 

Helemaal onafhankelijk worden van het energiebedrijf, het is de droom van iedere woningeigenaar. Het is immers voor veel mensen een doorn in het oog dat ze maandelijks meer kwijt zijn aan vaste lasten. Door naast zonnepanelen en isolatie ook een warmtepomp te laten plaatsen ben je onafhankelijk. Jouw verbouwing verdient zich het snelste terug.

 

Op één: vergelijk eerst offertes 

Offertes vergelijken is de snelste manier om te besparen op de kosten van je verbouwing. Door de tarieven  van meerdere aannemers naast elkaar te leggen ontdek je al snel wie jouw verbouwing tegen een zo laag mogelijke prijs kan uitvoeren. Dat scheelt tot wel 20 procent. Met onderstaande button ontvang je meerdere vrijblijvende offertes van lokale aannemers. 

Gerelateerd:

Direct naar:

10 bespaartips voor een verbouwing

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: