Top 10 duurzame bedrijven in de wereld

Top 10 duurzame bedrijven in de wereld
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Het is duidelijk geworden bij veel mensen. Het klimaat is aan het veranderen en de opwarming van de aarde neemt toe. Het is dan ook hoog tijd dat er duurzaam wordt ondernomen. Niet ieder bedrijf in de wereld is even duurzaam wanneer het gaat om de bedrijfsvoering en het product. We keken naar de top 10 duurzame bedrijven in de wereld. Het gaat hier om bedrijven die duurzaam produceren en om bedrijven die duurzame producten leveren. 

 

1: Vestas

Vestas is een Deens bedrijf wat bovenaan de top 10 staat wanneer het aankomt op duurzame bedrijven. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op hydraulische kranen maar inmiddels levert men over de hele wereld windturbines om duurzame energie mee op te wekken. Het bedrijf levert ongeveer een vijfde deel van alle windturbines die er wereldwijd worden geplaatst. Daarmee heeft het bedrijf niet alleen een groeiende markt aangeboord, het is ook nog eens het meest duurzame bedrijf ter wereld geworden. 

 

2. Chr Hansen 

Een bedrijf wat eveneens Deense roots heeft. Dit bedrijf stond jarenlang op de eerste plaats maar is nu toch verdrongen naar de tweede plaats. Het gaat om een bedrijf wat zich bezig houdt met het verduurzamen van ons eetpatroon. Dit bedrijf maakt micro organismen en daarmee worden er bacteriën ontworpen die gebruikt worden voor het fermenteren van eten. Fermentatie zorgt ervoor dat bij producten de textuur en de smaak verbetert. Dit wordt onder andere gebruikt voor bier, maar ook bijvoorbeeld bij kaas. 

 

3. Autodesk 

Dit bedrijf is gevestigd in Amerika. Het is een bedrijf wat je onder andere kent van autoCAD. Het bedrijf zorgt ervoor dat architecten, ontwerpers en andere bouwtechnische bedrijven heel nauwkeurige 2D en 3D ontwerpen kunnen maken. 

 

4. Neste Ovj

Het gaat hier om een Fins bedrijf wat een ietwat discutabele reputatie heeft. Het bedrijf verwerkt olie. Daarnaast heeft het een raffinaderij voor hernieuwbare diesel in Nederland. Het bedrijf kreeg vorig jaar nog als beschuldiging te horen dat de toeleveranciers verantwoordelijk zijn voor een hoop ontbossing maar nader onderzoek kon dit niet bevestigen. 

 

5. Stantec

Het gaat hier om een Canadees bedrijf wat bedrijven wereldwijd adviseert op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf heeft ook filialen in Nederland. Er zit een filiaal in Arnhem en een filiaal in Delft. Dit bedrijf wil bedrijven helpen bij het halen van de klimaat doelstellingen die de overheid oplegt. Het gaat hier om oplossingen die op maat worden gemaakt voor een bedrijf. Door gebruik te maken van deze vernieuwende plannen ligt een duurzame toekomst dichterbij dan je zelf zou denken. 

 

6. Mc. Cormick

Dit duurzame bedrijf levert wereldwijd kruiden en specerijen. Die worden geleverd aan de voedselindustrie, de horeca maar ook aan particuliere klanten. Door de duurzame manier van werken wordt het uiteindelijke product ook behoorlijk verduurzaamd. Het gaat om een Amerikaans bedrijf met een behoorlijk aandeel in de wereldwijde voedselindustrie. 

7. Kering

Van het bedrijf Kering heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Het gaat hier om een holding van een aantal wereldberoemde merken waarvan inderdaad bekend is dat er steeds duurzamere producten op de markt komen. Daarbij mag je denken aan wereldmerken zoals Gucci en Yves Saint Laurant. Het bedrijf doet vooral zaken in Aziatische landen. Duurzaamheid noemt men cruciaal wanneer bedrijven tegenwoordig willen overleven. 

 

8. Metso Outotech 

Dit Finse bedrijf is zich terdege bewust van de opwarming van de aarde. Het bedrijf is onder andere actief in mijnbouw. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad Celsius. In het kader van verduurzaming adviseert men ook wereldwijd andere bedrijven en zorgt men voor vernieuwende technologie. 

 

9. American Water Works 

Het leidingwater in Amerika is niet overal even goed drinkbaar. Het bedrijf American Water Works zorgt voor schoon leidingwater wat zonder problemen te gebruiken is. Daarnaast zet men zich in om racisme op de werkvloer in te dammen. Een bedrijf wat dus niet alleen heel duurzaam is maar wat zich ook inspant voor een betere wereld op sociaal gebied. 

 

10. Canadian National Railway

Dat openbaar vervoer een stuk duurzamer is dan auto’s is inmiddels al meer dan bekend. Het bedrijf Canadian National Railway zorgt ervoor dat goederen veilig en gezond kunnen worden vervoerd. Het bedrijf exploiteert een stelsel van ruim 30.000 kilometer spoorweg in Amerika en Canada. 

 

Duurzaam ondernemen in eigen land 

Ons eigen land kent ook een aantal duurzame ondernemingen maar deze komen nog niet voor in de wereldwijde top 10. Op de dertiende plaats tref je het bedrijf KPN aan. Het gaat hier om een bedrijf wat van duurzame technologie gebruik maakt om ons land te voorzien van telecommunicatie en televisie. Verder tref je het bedrijf Philips aan in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld. Daarmee heb je een aantal grote bedrijven die onder onze Nationale trots vallen te pakken. 

 

Duurzaam vervoer 

Ook op het gebied van duurzaam vervoer zijn er steeds meer bedrijven actief. Het bedrijf DHL staat bekend om het feit dat het wagenpark steeds meer elektrisch rijdt. Daarmee wordt de CO2 uitstoot behoorlijk beperkt. Er zijn ook bedrijven die zich steeds meer toeleggen op vervoer van producten naar de klanten met elektrische voertuigen. Denk daarbij aan Picnic wat met kleine elektrische karretjes naar de klant rijdt met de dagelijkse boodschappen. Fietskoeriers zoals Flink zorgen ook voor een toelevering van boodschappen naar klanten per fiets. Het spreekt voor zich dat deze methode de CO2 uitstoot eveneens drastisch doet afnemen. Grote bedrijven als Coolblue werken eveneens met milieu vriendelijke manieren om de producten bij de klant te bezorgen. Het vervoer van kleine pakketjes per bakfiets is zeer duurzaam te noemen.

 

Verduurzaam je huis 

Je eigen huis verduurzamen is de manier bij uitstek om de wereld te verbeteren. Je begint dan bij jezelf. Dit gaat het beste door eerst je huis te laten isoleren en door je eigen energie te gaan opwekken wanneer je hier interesse in hebt vraag je eerst offertes op zodat je weet wat je eraan kwijt bent. Dat doe je met onderstaande button. je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 duurzame bedrijven in de wereld

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: