Top 10 duurzaamste landen

Top 10 duurzaamste landen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Wanneer het gaat om duurzaamheid en respect voor de natuur is er een duidelijk onderscheid te vinden tussen verschillende landen. Daarbij kijk je niet alleen naar de manieren waarop men zelf energie opwekt maar ook naar het behoud van het natuurlijke karakter van het land. We maakten een top 10 van de meest duurzame landen. 

 

Op de tiende plaats staat Finland 

Wanneer het gaat om het zelf opwekken  van  energie voor de bewoners met natuurlijke middelen zijn ze in Finland heel goed bezig. Men wekt een hoop energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen maar ook met watercentrales. Er wordt zelfs een overschot aan groene energie vervoerd naar de rest van Europa toe. Het prachtige ruige landschap blijft behouden. Het land is niet bezaaid met windmolens die het uiterlijk en het karakter van het land schade toebrengen. Finland staat terecht op de 10e plaats in deze top 10. 

 

Op de negende plaats staat Ierland 

Ierland is het land wat bekend staat om de prachtige glooiende groene weilanden. Dit is iets wat men behoudt door de boeren bepaalde restricties op te leggen. Het gaat dan onder andere om het gebruik van gifstoffen bij het verbouwen op hun land. Daarnaast is Ierland een land waarbij de kwaliteit van het water uitzonderlijk goed is. Dat heeft tot gevolg dat er minder moeite hoeft te worden gedaan om het water schoon te houden. Ierland is een land wat door deze maatregelen op de negende plaats staat. 

 

Op de achtste plaats staat Oostenrijk 

Oostenrijk doet er alles aan om de boeren op een organische manier hun bedrijf te laten voeren. Dat zorgt ervoor dat er weinig gifstoffen worden gebruikt bij deze groep agrariërs. Verder doet Oostenrijk er een hoop aan om energie op te wekken met milieuvriendelijke methodes. Op dit moment is dat 33 procent van alle energie die er wordt opgewekt. Dit is iets waaraan nog verder wordt gewerkt. Wanneer het land dit verder kan verhogen zit er zeker nog een hogere plaats op deze ranglijst in. 

 

Op de zevende plaats staat Luxemburg 

Het gaat hier om een relatief klein land en dat zorgt ervoor dat het zich gemakkelijk kan kwalificeren voor deze top 10. Luxemburg is een land waarbij zo min mogelijk gifstoffen worden gebruikt. Meer dan de helft van dit land is vrij van het gebruik van pesticiden wat je terugziet in de natuur die er uitermate floreert. Het land heeft te maken met een flink groeiende bevolking. Toch doet men er alles aan om zo min mogelijk natuurgebied op te offeren. 

 

Op de zesde plaats staat het Verenigd Koninkrijk 

Dit eigenzinnige land heeft zijn eigen campussen waar wordt gewerkt aan nieuwe manieren om duurzame energie op te wekken. Op die manier doet men er alles aan om onafhankelijk te worden van andere landen wanneer het gaat om het opwekken van energie. Een klein eilandje in het verenigd koninkrijk, Eigg island, is geheel duurzaam wanneer het gaat om de energie die er wordt gebruikt. Men stimuleert in het Verenigd Koninkrijk de inwoners om het openbaar vervoer te kiezen en de eigen auto te laten staan. 

 

Op de vijfde plaats: Zweden 

Zweden is een land waar men erg voorop loopt wanneer het gaat om duurzaamheid. Daarbij moet je denken aan het feit dan ruim 50 procent van alle energie in dit land duurzaam wordt opgewekt. daarnaast is er sprake van een zeer goede kwaliteit van het drinkwater. Men gebruikt steeds minder fossiele brandstoffen waardoor de natuur goed behouden blijft. Verder doet men er via speciale programma’s alles aan om de nog bestaande natuurgebieden te behouden. 

 

Malta op de vierde plaats 

Op de vierde plaats tref je Malta. Het gaat hier om een land waar de kwaliteit van de lucht en het water zeer goed te noemen zijn. Het land zorgt er vooral voor dat er weinig gifstoffen worden gebruikt. Mede daardoor zitten er weinig schadelijke stoffen in de aarde. Gebruikt water wordt heel efficiënt gefilterd waardoor er nog maar weinig bewerking verder voor nodig is. 

 

Denemarken op de derde plaats 

Het derde Scandinavische land op deze lijst. Denemarken is een land wat hard bezig is om in 2050 helemaal van het aardgas af te zijn. Daarnaast wil men verder ook helemaal van fossiele brandstoffen af zijn in 2050. Zwerfafval is iets wat zeer ernstig wordt aangepakt waardoor Denemarken een heel schoon land is. Het land staat bekend als een land met veel wind. Daarom wordt momenteel 15 procent van alle energie in dit land met wind opgewekt. 

 

Frankrijk op de tweede plaats 

Frankrijk is een land wat zeer actief werkt aan verduurzaming. Op speciale campussen wordt door studenten gewerkt aan manieren van de toekomst om de eigen energie op te kunnen wekken. De boeren worden gestimuleerd om met zo min mogelijk gifstoffen te werken. Met succes want het milieu gaat er hard op vooruit. Bedrijven die werken met milieu vriendelijke technieken krijgen een goede subsidie. 

 

Zwitserland: de terechte nummer één 

Zwitserland staat terecht op nummer één. Maar liefst 50 procent van al het afval wordt gerecycled. Daarnaast doet Zwitserland er alles aan om zo min mogelijk natuurgebied in te leveren om te kunnen voorzien in woonruimte voor de inwoners. Het is niet voor niets dat men vanuit het binnen- en buitenland naar Zwitserland komt voor het natuurgebied en de bergen. 

 

Zelf verduurzamen 

Het is je waarschijnlijk al opgevallen. Nederland staat nog niet in deze top 10 van meest duurzame landen. Dat hoeft jou er niet van te weerhouden om zelf je huis te verduurzamen. Dit zal ervoor zorgen dat jij je steentje bijdraagt aan de verduurzaming van ons land. Door zelf je energie op te wekken en door bijvoorbeeld te zorgen dat jouw huis van het aardgas kan worden afgekoppeld help je het milieu. Daarnaast help je jezelf want je houdt behoorlijk wat geld over voor andere zaken. 

 

Investeer niet teveel 

Je investering houd je het liefste zo laag mogelijk. Dat is dan ook de reden waarom het een goed idee is om eerst offertes op te vragen voordat je met verduurzamende maatregelen aan de slag gaat. Door prijzen te vergelijken van meerdere leveranciers krijg jij een goede oplossing voor jouw situatie terwijl je er niet de hoofdprijs voor betaalt. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 duurzaamste landen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: