14 miljard geïnvesteerd in duurzaamheid door Nederlanders

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Als Nederlandse huiseigenaar is het verduurzamen van je huis een belangrijke stap. Het afgelopen jaar hebben Nederlandse consumenten maar liefst 14 miljard euro geïnvesteerd in het verduurzamen van hun woningen. Dit is een enorme sprong voorwaarts in de richting van een groenere toekomst. Laten we eens kijken naar wat er precies gebeurd is en wat je moet weten als je overweegt om zonnepanelen te kopen.

De cijfers

Allereerst, laten we eens kijken naar de cijfers. In totaal zijn er 4,5 miljoen woningen verduurzaamd. Dat is een indrukwekkend aantal! En het is geen verrassing dat de populairste maatregelen ledlampen, zonnepanelen en waterbesparende douchekoppen zijn. Deze eenvoudige veranderingen kunnen een groot verschil maken in zowel energiebesparing als het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Zonne-energie

Wat betreft zonne-energie, hebben Nederlanders serieus geïnvesteerd. 12 procent van de aanpassingen werd door consumenten zelf uitgevoerd, maar het grootste deel, 12,3 miljard euro, werd uitbesteed. Dit laat zien dat mensen erkennen dat het installeren van zonnepanelen een gespecialiseerde taak is die het beste aan professionals kan worden overgelaten.

Aanschaftips zonnepanelen

Nu, laten we eens kijken naar enkele tips voor het kopen van zonnepanelen.

  • Doe onderzoek: Voordat je zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk om onderzoek te doen. Leer over de verschillende soorten panelen, hun efficiëntie en duurzaamheid. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en budget.
  • Vergelijk prijzen en kwaliteit: Het is verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar vergeet niet dat kwaliteit ook belangrijk is. Vergelijk verschillende merken en leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
  • Kijk naar garanties en service: Zonnepanelen zijn een investering op lange termijn, dus zorg ervoor dat je garanties en servicevoorwaarden begrijpt voordat je koopt. Zo kun je eventuele problemen in de toekomst gemakkelijker oplossen.
  • Check subsidiemogelijkheden: In Nederland zijn er vaak subsidiemogelijkheden beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen. Controleer of je in aanmerking komt voor subsidies of andere financiële stimuleringsregelingen om de kosten te verlagen.
  • Laat je adviseren: Als je twijfelt, aarzel dan niet om advies in te winnen bij experts. Een professionele installateur kan je helpen bij het kiezen van de juiste panelen voor jouw situatie en je informeren over alle aspecten van het proces. Vraag hier gratis offertes aan voor zonnepanelen.

Positieve ontwikkeling

Het is duidelijk dat Nederlanders serieus bezig zijn met het verduurzamen van hun woningen. Meer dan de helft van de huishoudens heeft in het afgelopen jaar minstens één aanpassing gedaan om hun huis groener te maken. Dit is een positieve ontwikkeling die hopelijk zal blijven groeien in de komende jaren.

In totaal zijn er bijna 20,5 miljoen aanpassingen uitgevoerd, wat aantoont dat duurzaamheid echt een prioriteit is geworden voor veel mensen. En hoewel het aantal huishoudens dat verduurzamingsmaatregelen heeft genomen iets is afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, is de gemiddelde hoeveelheid aanpassingen per woning hetzelfde gebleven.

Zonnepanelen op je dak is altijd verstandig

Dus, als je overweegt om zonnepanelen te kopen, weet dan dat je niet alleen bent. Met de juiste kennis en voorbereiding kun je een weloverwogen beslissing nemen die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn. Momenteel betaal je ook nog eens geen btw op de aankoop van zonnepanelen. Zo bespaar je dus 21% extra op de kosten. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totale kosten!

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: