4x Valse vooroordelen schilder

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Voordat je een schilder inschakelt zal je waarschijnlijk proberen informatie in te winnen over de mogelijkheden die je dan hebt. Deze informatie is gemakkelijk te vinden en de meeste bronnen geven je waardevolle tips. Er zijn echter ook een aantal valse vooroordelen die over schilders de rondte gaan en deze kunnen je verkeerde informatie verstrekken. De grootste valse vooroordelen worden daarom hier besproken.

Schilders zijn duur

Het is inderdaad zo dat je voor schilders betaalt en dat betekent dat je meer geld uitgeeft dan wanneer je de klus zelf zou moeten doen. Omdat de materialen voor schilders goedkoop zijn gaat 75 procent van de totaalkosten naar het arbeidsloon van de schilder en dat geeft de impressie dat ze duur zijn. Door de klus zelf te doen kun je ook drie kwart van de prijs voor een schilder besparen en dat is geen klein bedrag. Het inhuren van schilders heeft natuurlijk bepaalde voordelen en als deze voordelen voor jou de uitgaven waard zijn is er geen probleem om voor een schilder te betalen. Om nu te zeggen dat schilders duur zijn is wat overdreven, kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

  • Spuitwerk: heb je een nieuwbouwwoning waarvan de muren moeten worden geverfd of wil je al de muren in jouw huis laten verven, dan kun je dit al doen voor een gemiddelde prijs van €10 per vierkante meter. Laat de schilder de verf machinaal aanbrengen en je hebt snel een strak en egaal resultaat. Doe dit in een kleurtje en je hoeft ook zelf niet meer met een verf en een kwast aan de slag.
  • Winterschilders: tijdens de wintermaanden vragen schilders minder geld voor de werkzaamheden die ze aanbieden. Tijdens deze maanden ligt het voor hen namelijk nagenoeg stil, wat betekent dat ze geen inkomen hebben. Je kunt dan van leuke aanbiedingen en kortingen gebruik maken, waardoor schilderwerk nog goedkoper wordt. En ook buitenschilderwerken kunnen door winterschilders worden uitgevoerd.
  • Onderhoudscontract: laat je altijd periodiek je houten kozijnen schilderen, dan ben je misschien niet erg te spreken over de prijzen die hiervoor worden gevraagd. Toch moet dit gebeuren, anders kan je hout gaan rotten en ben je nog meer geld kwijt. Je kunt ook een onderhoudscontract afsluiten met de schilder. Zij zullen dan periodiek langskomen om je kozijnen te schilderen en je betaalt dan aanzienlijk minder geld.

Iedereen kan schilderen

Zelfs het sausen van een muur in de woonkamer is lastiger dan je denkt. Het is niet correct om aan te nemen dat jij al het werk dat een schilder doet net zo goed kan. Een schilder weet als geen ander welke materialen te gebruiken, hoe de verf egaal te verdelen en hoe alles strak en netjes uit te voeren. Het resultaat dat een schilder kan bereiken is door een onervaren klusser eigenlijk niet te evenaren. Daarnaast weet een schilder ook hoe deze verf kan aanbrengen met een bepaald patroon erin, zodat het uiterlijk van de muur verandert als de lichtinval verandert. Hij of zij kan ingewikkelde technieken gebruiken waarmee een bijzonder effect wordt bereikt. Het is niet vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om toch een schilder aan te nemen, omdat deze werk levert dat door henzelf niet te evenaren is.

Er is geen financiële steun beschikbaar voor schilderwerken

Vervang hier ‘geen’ door ‘weinig’ en het vooroordeel is waar. Voorheen waren er subsidies en andere regelingen waarmee je geholpen werd de kosten voor je schilderwerken te kunnen betalen. Vandaag de dag zijn er geen subsidies meer voor schilderwerken en zijn er ook geen tekenen die aangeven dat ze wel weer komen. Er is één manier waarop je nog steeds door de overheid gesteund wordt bij het betalen voor een schilder en dat is door de btw-verlaging. Je betaalt een schilder namelijk geen 21 procent btw, maar 9 procent. Dit wordt al op je eindfactuur verrekend, dus je hoeft hier zelf verder niets voor te doen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen, maar tenzij je woning een nieuwbouwwoning is, is de kans groot dat je gewoon van deze korting gebruik kunt maken.

Elke schilder is hetzelfde

Het is zeker niet verstandig om aan te nemen dat elke schilder hetzelfde is. Het is altijd goed om een vergelijking uit te voeren en te kijken wat de verschillende schilders in jouw omgeving je te bieden hebben. De ene is namelijk een beginner, de andere is een erkende vakman, weer een ander heeft een bepaalde specialisatie en weer een ander mag bepaalde belangrijke keurmerken voeren. Door zomaar met de eerste de beste schilder in zee te gaan kun je dus de specialismes van andere schilders mislopen. Deze waren misschien beter geschikt geweest voor jouw werkzaamheden. Ook als je zeker wilt weten dat je de beste prijs betaalt, is het maken van een vergelijking essentieel.

Vergelijk offertes

Om geld te besparen en om de best geschikte schilder te vinden voor jouw klus kun je dus het beste een goede vergelijking maken van de schilders in jouw omgeving. Wij hebben hier onze vergelijkingstool samengesteld en via deze tool vraag je meerdere offertes op in één keer. Voeg deze toe aan je vergelijking en je kunt er zeker van zijn dat je alle opties in overweging hebt genomen.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: