4x Veelgemaakte fouten alarmsystemen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Het is altijd leerzaam om je te verdiepen in de fouten van je voorgangers. Op die manier zal je die fouten in ieder geval al niet meer maken en kun je jezelf beter voorbereiden op een bepaalde situatie. Het laten plaatsen van een nieuw alarmsysteem is hier geen uitzondering op en ook hier gaan mensen regelmatig de fout in. Het onderstaande artikel helpt jou deze fouten te voorkomen.

Geen navraag doen over een subsidie

Het is mogelijk dat je een subsidie kunt aanvragen voor jouw alarmsysteem. Dit is volledig afhankelijk van het systeem dat je hebt gekocht en van je woonplaats. Deze subsidie wordt namelijk op gemeentelijk niveau uitgegeven aan particulieren die hun woning veiliger maken. De gemeente mag zelf bepalen of ze hier gelden voor beschikbaar maken of niet dus dit kun je alleen direct bij hen navragen. Je alarmsysteem moet dan het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben gekregen en voldoen aan de richtlijnen van dit keurmerk. Let hier dus op als je je alarmsysteem aanschaft. 

Een doe-het-zelf alarm kopen in de bouwmarkt

Eén van de opties die je hebt is het aanschaffen van een doe-het-zelf alarmsysteem in bouwmarkten en andere woning winkels. Alhoewel hier in principe niets mis mee is, zal je je hier je woning niet zo goed mee kunnen beveiligen als met een professioneel systeem. En het verschil in prijs is niet bijzonder groot. Het laten plaatsen van een professioneel alarmsysteem kan al vanaf €700 en dit heeft een aantal voordelen.

  • Advies van een expert: als je een professioneel alarmbedrijf naar jouw woning laat kijken, dan kunnen ze exact aangeven waar je het beste componenten kunt plaatsen en waar extra beveiliging nodig is. Ook kunnen ze je beter adviseren over het soort alarmsysteem dat het beste voor je is en hoe je deze volledig kunt benutten.
  • Extra opties: een alarmbedrijf zal je allerlei extra opties aanbieden waarmee je je woning nog veiliger kunt maken. Dit is bijvoorbeeld een abonnement bij een alarmcentrale of de mogelijkheid om je alarm te laten monitoren op defecten. Ook kun je dan stickers krijgen die je op je raam kunt plakken en waarmee je inbrekers kunt afschrikken.
  • Subsidie: koop je een doe-het-zelf alarmsysteem bij de bouwmarkt en plaats je deze zelf, dan zal je niet in aanmerking komen voor de subsidie van de gemeente.
  • Garantie: over een professioneel alarmsysteem dat door een specialist is geplaatst krijg je een betere garantie. Een doe-het-zelf alarm heeft waarschijnlijk alleen productgarantie terwijl je bij een professioneel bedrijf ook garantie krijgt over de plaatsing ervan.

Geen tweedehands opties bekijken

Soms worden er erg mooie alarmsystemen aangeboden op tweedehands marktplaatsen. Deze zijn dan nog erg goed en bijna als nieuw. Er zijn soms mensen die een woning kopen en die dan het alarmsysteem willen laten vervangen. Wat ook de reden, soms kun je tweedehands een prima alarmsysteem aanschaffen en deze laten plaatsen door een alarmmonteur. Op die manier kun je geld besparen en krijg je toch het professionele advies dat je nodig hebt. Het enige wat je dan wel misloopt is de subsidie en de garantie, dus wees je daar bewust van.

 

Niet zelf ook veiligheidsmaatregelen nemen

Met een alarmsysteem maak je je woning veiliger, maar dat betekent niet dat inbraak onmogelijk is. Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je woning dan kun je naast het aanschaffen en plaatsen van het alarmsysteem ook zelf een aantal maatregelen nemen. Deze zijn eigenlijk erg voor-de-hand-liggend en zo gedaan.

  • Lichten plaatsen: inbrekers houden er niet van om in de schijnwerpers te staan. Ze zijn dan erg goed zichtbaar voor iedereen op straat en dat willen ze natuurlijk niet. Laat daarom een paar lichten plaatsen rondom je woning en sluit hier bewegingssensoren op aan. Als een inbreker dan in de buurt van een deur of je ramen komt, dan zal dit licht aangaan en zal de inbreker snel vertrekken.
  • Plaatsing van containers: zet je afvalcontainers nooit onder je ramen neer. De inbrekers kunnen er dan gemakkelijk op klimmen en inbreken in je eerste verdieping. Zet de containers een eindje van je woning af, zet ze op een goed verlichte plek of plaats ze ergens waar ze geen toegang geven tot je woning.
  • Haal de sleutels uit de deur: als jij het een gewoonte hebt gemaakt om de sleutels van je voordeur in de deur te laten zitten ’s avonds, dan kun je hier het beste direct mee stoppen. Een inbreker kan dan een raampje inslaan en zo je voordeur openen.
  • Andere maatregelen: behalve deze maatregelen kun je nog andere dingen doen om inbrekers geen kans te geven. Zet bijvoorbeeld nooit op sociale media pagina’s dat je op vakantie gaat en hoe lang. Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen en sluit een paar tijdschakelaars aan op je lichten binnen, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Komt er dan toch een inbreker, dan zal deze ook goed zichtbaar zijn van buitenaf.

 

Vergelijk offertes

Zo lang je een professioneel alarmsysteem aanschaft en deze laat plaatsen kan je dus eigenlijk weinig gebeuren. Je hebt dan alle steun van de experts waarmee je en zo effectief mogelijk alarmsysteem kunt plaatsen volledig voor jou op maat gemaakt. Vraag daarom hier alvast offertes op bij betrouwbare alarmspecialisten zodat je de eerste stap kunt zetten richting een veiligere woning.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: