5x Tips kunststof schuifpui

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Door te kiezen voor een kunststof schuifpui heb je al een belangrijke tip opgevolgd. Kunststof is namelijk een materiaal dat goedkoop is, maar dat ten opzichte van de andere materialen ook vele voordelen kent. Het is onderhoudsarm, isoleert erg goed, is volledig recyclebaar en erg veelzijdig. Kunststof is dus een uitstekende keuze. Onderstaand vind je nog een aantal andere tips die je vast goed kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuwe kunststof schuifpui.

Ga naar een kunststof kozijnen outlet

Als je graag een mooie schuifpui wilt kopen, maar je hebt een wat krap budget, dan kun je naar een outlet gaan. Deze vind je ook online. Outlets zijn verkooppunten waar producten worden aangeboden voor grote kortingen. Dit zijn dan bijvoorbeeld overblijfselen van een oudere collectie, showmodellen of exemplaren die beschadigd zijn tijdens transport. Als je dit niet erg vindt, dan kun je zo veel geld besparen. Je moet wel geluk hebben dat je een schuifpui aantreft die voldoet aan je specificaties dus soms moet je dan even geduld hebben en blijven zoeken. De tweedehands markt is ook altijd een optie, maar bij een outlet heb je niet het probleem dat je zelf het vervoer en de plaatsing moet regelen.

Bezoek een aantal showrooms

Kunststof leent zich erg goed voor de prefab productiemethode. Het wordt vloeibaar in mallen gegoten wat betekent dat er in korte tijd een groot aantal onderdelen kunnen worden geproduceerd. Je kunt je kunststof schuifpui dus theoretisch online bestellen en thuis laten afleveren, zonder dat je daar je huis voor uit hoeft. Het is echter veel beter om een aantal showrooms te bezoeken van verschillende leveranciers om de schuifpui in het echt te bekijken. Zo zie je hoe een bepaalde kleur uit komt in het daglicht en hoe sterk een houtlook op echt hout lijkt. Als je een leverancier hebt gevonden met producten die je mooi vindt dan kun je daar een offerte aanvragen. Verzamel minstens 3 van deze offertes, zodat je een vergelijking kunt maken en de beste leverancier kunt uitkiezen. Je weet dan van tevoren exact welk product je zal ontvangen en je weet dat je niet zal worden teleurgesteld.

Spreek met de buren

Om een schuifpui te kunnen plaatsen moet er een gat gemaakt worden in je buitenmuur. Dit zal de nodige overlast opleveren en bouwstof veroorzaken. Het is geen goed idee om je buren hier zomaar mee te overvallen en eigenlijk is het niet meer dan normaal dat je ze even in het kort inlicht van je plannen en de datum waarop deze moeten plaatsvinden. Je kunt ze dan vertellen hoe lang er gebouwd gaat worden en wat je eraan doet om voor hen de overlast zo minimaal mogelijk te houden. Als je dan toch met je buren aan het praten bent, vraag ze dan een parkeerplaats vrij te houden voor de busjes van de monteurs. Het is belangrijk dat ze dicht bij je huis kunnen parkeren om de schuifpui uit te laden en gereedschap binnen handbereik te hebben.

Denk goed na over het glas dat je laat plaatsen

Ook al bestel je een kunststof schuifpui, deze is voor verreweg het grootste gedeelte gemaakt van glas. Je kunt zelf bepalen welke glassoort je wilt laten plaatsen en het is verstandig om hier even goed bij stil te staan. Staat je schuifpui op het zuiden, bijvoorbeeld, dan is de kans groot dat er veel zonlicht naar binnen komt en dat kan je kamers onnodig warm maken. In dat geval is zonwerend glas een goede keuze. Vervolgens moet het glas natuurlijk ook een goede isolatiewaarde hebben, want anders zal er veel te veel warmte verloren gaan. HR++ isolatieglas is het type glas dat het meeste wordt geplaatst en dat eigenlijk altijd wordt aangeraden. Ook kun je overwegen om bijvoorbeeld een veiligheidsglas te laten plaatsen of om zelfreinigend glas te nemen. Niet alle leveranciers bieden deze opties aan, maar als dit belangrijk voor je is kun je altijd een schuifpui zonder glas laten installeren en het glas apart bestellen.

Overweeg een hefschuifpui

Hefschuifpuien zijn duurder, maar hebben tegelijkertijd een aantal belangrijke voordelen. Dit zijn schuifpuien die je opent met een grote hendel en een mechanisme dat het deurpaneel enigszins optilt voordat het opzij wordt geschoven. Dit klinkt zwaar, maar iedereen kan dit probleemloos bedienen. Dit openingsmechanisme wordt meestal gebruikt bij schuifpuien die langer zijn dan 3 meter. Voor gemiddeld €300 extra heb je dan de volgende voordelen.

  • Geen drempel: bij hefschuifpuien ligt de rails in de vloer. Je kunt hier dus niet over struikelen als je door de pui stapt. Daarnaast ziet dit er netter en beter afgewerkt uit. Er zijn dan wel wat meer werkzaamheden nodig om de rails in de vloer te plaatsen.
  • Veiliger: omdat het deurpaneel wordt opgetild voordat deze open kan zijn hefschuifpuien erg inbraakveilig. De deur openbreken is eigenlijk nauwelijks mogelijk.

Het alternatief dat je hebt is een kiepschuifpui en deze vind je veel terug in kleinere puien. Deze open je door de deur simpelweg opzij te schuiven en de rails ligt op de vloer. Dit is goedkoper, maar lastiger als je regelmatig door de deur stapt. Een voordeel van kiepschuifpuien, naast de prijs, is dat je ze ook op een kiepstand kunt zetten voor een extra ventilatiemogelijkheid.

Vergelijk offertes

Is het tijd dat jij een leverancier gaat zoeken voor je nieuwe kunststof schuifpui? Dan kun je hier via onze vergelijkingstool alvast een begin maken. Je vraagt daarmee offertes op bij verschillende leveranciers tegelijkertijd en het enige dat je hoeft te doen is je specificaties in te vullen. Voor twee minuten werk ontvang je een aantal offertes die je kunnen helpen bij het vinden van de beste deal.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: