Veelgemaakte fouten kunststof schuifpui

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Het samenstellen, bestellen en laten plaatsen van een nieuwe kunststof schuifpui heeft heel wat voeten in de aarde. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen hiermee ergens de fout in gaan. Als jij wilt voorkomen dat je dezelfde fouten begaat, dan kun je de veelgemaakte fouten van je voorgangers doornemen. Wij hebben hier de belangrijkste daarvan alvast voor je op een rijtje gezet.

Geen showroom bezoeken

Tegenwoordig kun je een schuifpui bestellen en af laten leveren zonder dat je hiervoor je huis uit hoeft. Dit doe je online bij een prefab schuifpuienleverancier. Je geeft de afmetingen door, stelt de schuifpui samen en een tijdje later staan ze met de schuifpui op de stoep om deze te komen installeren. Je hebt dan de schuifpui nog helemaal niet gezien en er is een kans dat je zal worden teleurgesteld. Het is altijd beter om een aantal showrooms te bezoeken en de schuifpuien daar te bekijken. Je kunt dan ook al je vragen neerleggen bij een medewerker die je persoonlijk spreekt. In een showroom zie je hoe de kleuren er uitzien bij daglicht, hoe een hefschuifpui exact werkt en wat een houtlook of metaallook toevoegt aan het ontwerp. Eventueel kun je daar ook een offerte laten maken die je mee naar huis neemt en nog eens goed doorneemt. Door een showroom te bezoeken voorkom je teleurstellingen.

 

Niet naar een outlet gaan

Er zijn een aantal outlets voor kunststof kozijnen en daar vind je ook schuifpuien in het assortiment. Een outlet is een (online) winkel die producten verkoopt van de eigen collectie, maar voor een lage prijs. Misschien zijn dit overblijfselen van een vorig seizoen, zijn dit schuifpuien die als showmodel hebben gefungeerd of die licht beschadigd zijn tijdens transport. Bij een outlet kun je grote kortingen krijgen en nog steeds een nieuw product ontvangen. Het aanbod is logischerwijs wel aanzienlijk minder, dus je moet geluk en geduld hebben wil je de juiste schuifpui kunnen vinden.

 

Niet goed nadenken over het glassoort

Schuifpuien bestaan voor verreweg het grootste gedeelte uit glas. Ook al bestel je een kunststof schuifpui, het glas is eigenlijk het dominante materiaal. Schuifpuien worden praktisch altijd standaard uitgerust met HR++ isolatieglas en dit is een uitstekende optie. Voor standaard huishoudens betekent dit dat er nauwelijks warmte doorgelaten zal worden en dat de energierekening dus hetzelfde blijft of zelfs lager wordt. Dit type glas is echter niet altijd de beste optie. Soms is het beter om een ander soort glas te overwegen en de onderstaande voorbeelden lichten dit verder toe.

  • HR+++: heb jij een woning die erg energiezuinig is, heb je een warmtepomp of heb je een passiefwoning? Dan is HR+++ glas eigenlijk wel een vereiste. Dit is het glassoort met de beste isolatiewaarde, zodat de warmte die je stookt optimaal bewaard blijft.
  • Zonwerend glas: als jouw schuifpui op het zuiden staat, dan is een zonwerend glassoort geen slechte optie. Deze houdt warmte en uv-stralen tegen waardoor je woning van binnen lekker koel blijft ook als de zon de hele dag op de ramen staat. Niet alle leveranciers zullen deze glassoort aanbieden, dus het kan zijn dat je deze apart moet bestellen en laten zetten. Dit kan wel een grote uitkomst bieden.
  • Zelfreinigend glas: een andere mogelijkheid die je hebt als je het glas voor je schuifpui moet uitkiezen is zelfreinigend glas. Aangezien er sprake is van grote glaspartijen, kan dit je leven aanzienlijk makkelijker maken. Ook dit glassoort wordt meestal niet door de leveranciers ondersteund, maar kun je apart bestellen bij een glasspecialist.

 

Niet met de buren spreken

Het is erg onbeleefd en zeker niet netjes als je je buren niet inlicht over je plannen. Tijdens het plaatsen van de schuifpui moet er een gat in je muur gemaakt worden en dat zal veel overlast veroorzaken. Naast het lawaai dat dit maakt zal er ook veel bouwstof vrijkomen. Dit is vervelend voor jou, maar ook voor je buren. Het is niet de bedoeling dat ze daar zomaar door worden verrast. Ga daarom tijdig met je buren samenzitten en vertel ze over wat je wanneer gaat laten doen. Vertel ze ook welke maatregelen je neemt om de overlast voor hen zo laag mogelijk te houden. Als laatste vraag je ze of ze een parkeerplaats vrij kunnen houden voor de voertuigen van de leverancier en de monteurs. De schuifpui kan dan dicht bij je woning worden uitgeladen en de monteurs hebben gereedschap en ander materiaal direct bij de hand.

 

Vergelijk offertes

Wil jij ook een kunststof schuifpui laten plaatsen? Dan weet je nu in ieder geval al hoe je dit niet moet doen. Een andere veelgemaakte fout van mensen is dat ze geen vergelijking maken van leveranciers. Als je hiervoor onze vergelijkingstool gebruikt kost dit nauwelijks moeite. Bekijk daarom altijd al je opties, vraag meerdere offertes op en besluit zo welke leverancier en welke schuifpui het beste aansluit bij jouw benodigdheden.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: