5x Veelgemaakte fouten kunststof dakkapellen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Kunststof dakkapellen zijn ideaal voor iedereen die een onderhoudsarme, duurzame, goedkope en sterke dakkapel wil laten plaatsen. Een dakkapel kan een donkere zolder volledig tot leven brengen en de ruimte wordt er automatisch lichter en stijlvoller van. Ook aan de buitenkant van de woning geven dakkapellen deze een ‘gezellige’ uitstraling. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen besluiten een dakkapel te laten plaatsen en kunststof is dan één van de meest veelzijdige materialen die je daarvoor kunt laten gebruiken. Als je hier verder leest, dan kun je leren over de veelgemaakte fouten die jouw voorgangers begingen bij het plaatsen van een nieuwe kunststof dakkapel. Zo kun jij deze in ieder geval al vermijden.

Geen navraag doen over de vergunning

Voor een standaard kunststof dakkapel die je achter op je woning plaatst heb je meestal geen vergunning nodig. Ga je echter afwijken van het standaardmodel omdat je andere afmetingen wilt, een ander dak of een ander ontwerp, dan is een vergunning al snel een vereiste. De voorwaarden hiervoor verschillen per gemeente en deze kun je gemakkelijk bij hen opvragen. Je kunt dan ook direct navragen hoe je deze vergunning moet aanvragen en hoe lang het duurt voordat je hem krijgt. Op die manier ben je hier goed op voorbereid, kun je voor jezelf bepalen of vergunningsvrij bouwen een optie is en ben je in staat beter te plannen voor je nieuwe kunststof dakkapel.

Geen casco oplevering overwegen

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar met een casco oplevering kun je flink wat geld besparen op je nieuwe kunststof dakkapel. De leverancier zal dan het skelet van de dakkapel komen plaatsen en er zorg voor dragen dat deze wind- en waterdicht is, maar de afwerking moet nog worden gedaan. Dit kun je dus zelf doen, om geld te besparen maar ook om je eigen stempel te drukken op je nieuwe dakkapel. Waar je wel even goed naar moet kijken is hoe dit de garantieregeling beïnvloedt. Ben je handig en houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken, dan is casco zeker een oplevering om te overwegen.

Niet naar de showrooms gaan

Het bestellen van een prefab kunststof dakkapel is erg simpel. Je bedenkt wat je wilt hebben, gaat online en zoekt een leverancier, je geeft je specificaties in en je bestelt de dakkapel. Deze wordt dan bij je thuis gebracht en in één dag geplaatst. Makkelijker kan het eigenlijk niet. Het grote nadeel hiervan is wel dat je dan de dakkapel nooit hebt gezien voordat deze bij je op de stoep staat. Misschien komen de kleuren in het echt wel anders uit of ben je toch niet tevreden over de metaallook die je hebt gekozen. Het is daarom altijd verstandig om even de tijd te nemen en een paar showrooms te bezoeken. Je kunt de dakkapellen dan zien, de kleuren in het echt bekijken, de ramen testen en je kunt met een vertegenwoordiger spreken en alle vragen die je hebt direct beantwoord krijgen. Als de dakkapel dan eenmaal arriveert, dan weet je exact wat je daarvan moet verwachten.

Geen ventilatieroosters laten plaatsen

Ga je een dakkapel bestellen, dan is het verstandig om hier een paar ventilatieroosters in te laten zetten. Deze dakkapel zal namelijk zo nauw afsluiten dat er geen luchtcirculatie meer plaats kan vinden rondom de ramen. Oudere kozijnen bevatten vaak kieren en naden waardoor de lucht in huis eigenlijk automatisch werd ververst, maar met een nieuwe dakkapel is dat niet meer het geval. Het water in de lucht kan dan ook niet worden afgevoerd en dit kan leiden tot condensatie. Daarom is het verstandig om de ventilatie van je ruimte in gang te houden en dat doe je simpelweg door een paar ventilatieroosters in de dakkapel te laten plaatsen. Je zal dan minder problemen hebben met condensatie en de lucht die je inademt is altijd vers en gezond.

Geen imitatie kunststof nemen

Kunststof heeft eigenlijk onterecht nog steeds een reputatie plasticachtig te zijn. Het wordt geassocieerd met een goedkoop materiaal en niet met het veelzijdige materiaal dat het vandaag de dag is geworden. Als je kunststof neemt met een houtlook, dan krijg je een dakkapel met een warm en sfeervol uiterlijk, maar je hoeft het niet elke 5 jaar te schuren en te verven. Neem je kunststof met een metaallook, dan kun je een moderne en slanke ‘aluminium’ dakkapel realiseren, maar hoef je geen fortuin te betalen. Door kunststof te nemen dat een ander materiaal imiteert, kun je van het beste van beide werelden gebruik maken. Twijfel je hierover, ga dan kijken in de showroom, zodat je zelf kunt beoordelen of dit een goede optie is voor jou.

 

Vergelijk offertes

Nu kun jij ook een kunststof dakkapel bestellen zonder de fouten van je voorgangers nog een keer te begaan. Hier vraag je dan alvast enkele vrijblijvende offertes op, want via onze vergelijkingstool doe je dat bij een aantal leveranciers tegelijkertijd. Vergelijk deze offertes en je vind ongetwijfeld een vakkundige specialist voor de meest gunstige prijs.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: