5x Veelgemaakte fouten schilder

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je zou denken dat er weinig fout kan gaan als je op het punt staat een schilder in te schakelen voor werkzaamheden in en rondom je woning. Toch zijn er zeker een aantal veelgemaakte fouten die mensen in het verleden zijn begaan en die jij het beste vermijdt. Lees daarom verder, zodat jouw schilderwerken probleemloos kunnen worden afgerond.

Of bekijk de video:

 

Geen winterschilder gebruiken

Het best bewaarde geheim omtrent schilders is wel dat van de winterschilder. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is een winterschilder een schilder die gewoon het hele jaar door werkt. Het verschil is alleen dat deze persoon tijdens de wintermaanden kortingen aanbiedt. De meeste schilders doen dit, omdat het werk tijdens die maanden nagenoeg stil komt te liggen. Om jouw aandacht te trekken worden dan de meest interessante aanbiedingen aangeboden. Sommige winterschilders geven je bijvoorbeeld een gratis uur werk of een aantal gratis vierkante meters per dag. Weer anderen hanteren lagere prijzen. Het goede nieuws is ook dat winterschilders ook buiten kunnen werken, zolang het niet te koud en te nat is. Kunnen jouw werkzaamheden wachten tot de winter, dan is het dus zeer de moeite waard om je klus nog even uit te stellen.

Niet alle klussen tegelijkertijd aanbieden

Hoe meer werk je aan de schilder kunt geven, hoe efficiënter deze te werk kan gaan. Voor grotere klussen betaal je per eenheid daarom vaak aanzienlijk minder. Laat je een klein muurtje verven, dan is de prijs per vierkante meter hoger dan wanneer je al je muren laat schilderen. Wil je één kozijn laten onderhouden, dan betaal je meer dan wat je per kozijn zou betalen als je deze allemaal onder handen zou laten nemen. Loop daarom door en om je huis en schrijf alle klussen op die je voor de schilder hebt liggen. Door deze tegelijkertijd op te laten pakken ben je veel goedkoper uit dan wanneer je ze afzonderlijk zou inplannen.

Geen tweedehands opties bekijken

Er zijn altijd mensen die verf hebben gekocht en die zich dan realiseren dat ze de kleur niet mooi vinden of dat ze te veel hebben gekocht. Zijn ze dan het bonnetje kwijt, dan bieden ze deze verf aan op de tweedehands markt. Dit is goede verf die simpelweg niet meer nodig is en die jij voor een aanzienlijke korting kunt kopen. Je vraagt de schilder dan om dit aan te brengen en je hebt een flinke besparing gemaakt. Het probleem hierbij is natuurlijk wel dat je geluk moet hebben dat iemand een kleur aanbiedt die je zoekt en dat er voldoende verf wordt verkocht. Soms zal je dus geluk en ook geduld moeten hebben om tweedehands te kunnen vinden wat je zoekt.

Niet zelf schilderen

Als je een schilder gaat inschakelen dan zal je een goede reden hebben waarom je dit zelf niet zou willen doen. Misschien is het een grote klus en moeten er veiligheidsmaatregelen genomen worden. Ook kan het zijn dat je een specialistische klus aanbiedt en dat je hier zelf niet genoeg verstand van hebt. Heb je geen tijd, geen energie en wil je dat de schilderwerken perfect worden uitgevoerd, dan kun je beter een schilder inschakelen. Het is echter wel een feit dat je 75 procent van de kosten voor een schilder kunt besparen als je deze klus zelf uitvoert. Dit is natuurlijk een groot bedrag en dit is nog groter als je de verf tweedehands hebt weten te vinden. Heb je een beperkt budget en eigenlijk geen goede reden om de klus uit te besteden, dan kun je dit voor aanzienlijk minder geld zelf doen.

Geen beginnend schilder inhuren

Er zijn ervaren schilders die al jarenlang werkzaam zijn en er zijn beginnende schilders die net een eigen bedrijfje hebben opgezet en die proberen zo de eindjes aan elkaar te knopen. Alhoewel beginnende schilders minder geschikt zijn voor specialistische schilderklussen of voor het toepassen van een bepaalde ingewikkelde techniek, kun je door een beginner aan te nemen van veel voordelen gebruik maken.

  • Goedkoper: de beginnende schilder moet nog concurreren op de markt en biedt daarom lage prijzen aan. Hoe meer ervaring een schilder heeft, hoe duurder deze wordt en hoe meer klanten er binnenkomen als gevolg van hoor- en wederhoor.
  • Enthousiast: beginnende schilders zijn enthousiast en doen er alles aan om jou tevreden te stellen. Is dit gelukt, dan kun je de schilder immers aanraden aan andere mensen en dat betekent dat ze een klantenbestand kunnen gaan opbouwen. Een beginnende schilder zal proberen indruk op je te maken en zal zijn of haar werk met plezier en toewijding uitvoeren.
  • Frisse blik: schilders die het werk nog niet zo lang doen hebben een frisse en soms verhelderende kijk op het werk. Ervaren schilders zullen misschien sneller terugvallen in een oud stramien of bekende routine, maar een nieuwe schilder kan met een frisse blik naar jouw aanbod kijken en echt iets origineels voorstellen.

Vergelijk offertes

Ga jij een schilder inschakelen? Via onze vergelijkingstool kun je dan snel aan een aantal offertes komen die je naast elkaar kunt leggen en met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je de beste schilder voor jouw klus en betaal je nooit te veel.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: