7x Tips schilder inhuren

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Schilderwerken kun je zelf doen, of je kunt ze uitbesteden. Een ervaren schilder kan je helpen bij het uitkiezen van de kleuren, bij het opfrissen van je muren en bij het beschermen van je kozijnen. Schilders kunnen een aantal werkzaamheden in en rondom je woning voor je uitvoeren en dit scheelt jou veel vrije tijd, energie en moeite. Als jij eraan denkt een schilder in te schakelen, dan kun je de onderstaande tips gebruiken om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: neem een winterschilder aan

Wat veel mensen niet weten is dat je aanzienlijk kunt besparen op je schilderwerk als je een winterschilder aanneemt. Dit is een gewone schilder die tijdens de maanden november tot en met maart zijn of haar diensten goedkoper aanbiedt. Dat komt doordat tijdens die maanden het werk voor schilders veelal stil komt te liggen. Ook buitenschilderwerk kan door een winterschilder gedaan worden zo lang het niet te hard regent en vriest. De korting die je krijgt wordt door de winterschilder zelf bepaald. Zo zullen ze leuke aanbiedingen samenstellen waarvan je gebruik kunt maken of geven ze je een bepaald percentage korting op het eindbedrag. Kunnen jouw schilderwerken wachten tot de winter dan kun je zo dus een mooie besparing maken.

Tip 2: bied zo veel mogelijk klusjes aan

Hoe efficiënter een schilder te werk kan gaan, hoe goedkoper de prijzen worden. Als je bijvoorbeeld één deur laat schilderen, dan betaal je soms wel twee keer zo veel dan de prijs per deur die gerekend wordt wanneer je alle deuren in je woning laat schilderen. Hetzelfde geldt voor kozijnen. Loop daarom door je huis heen en schrijf alles op wat de schilder kan doen. Je kunt dan onderhandelen over de prijs en je bent veel goedkoper uit dan wanneer je de klussen apart zou inplannen. 

Tip 3: controleer de btw die is verrekend

Als jouw woning ouder is dan twee jaar, dan kun je in aanmerking komen voor een btw-korting op de schilderwerken. Er zijn enkele voorwaarden van kracht, maar in de meeste gevallen zal je dit gewoon krijgen. Je betaalt dan maar 9 procent en geen 21 procent en dat is natuurlijk een groot verschil. Deze korting wordt al op de eindfactuur van de schilder verrekend en als het goed is wordt dit gewoon correct gedaan. Het kan geen kwaad om dit toch nog even te controleren, want dit is de enige financiële hulp waarvoor je in aanmerking komt als je schilderwerken uit laat voeren.

Tip 4: beoordeel hoe ervaren je schilder moet zijn

Er zijn beginnende schilders die hun diensten aanbieden en natuurlijk zijn er ook meer ervaren schilders op de markt. Beginnende schilders zijn goedkoper en dat kan soms best veel geld schelen. Als jouw klus niet lastig is en je hebt geen specialismes nodig, dan kun je deze dus prima door een beginnende schilder op laten pakken. Het voordeel dat je dan ook hebt is dat je te maken krijgt met een schilder die zichzelf nog moet bewijzen en die dus erg zijn of haar best zal doen om indruk op je te maken. Is jouw klus ingewikkeld of wil je een bepaalde techniek toe laten passen, dan is het misschien verstandiger om een wat ervaren schilder aan te nemen. Een erkende schilder is het duurste, maar hier staat tegenover dat je een goede garantieregeling krijgt, dat je zeker weet dat deze vakkundig te werk gaat en dat je klus altijd wordt afgemaakt, ook al gaat jouw huidige schilder failliet.

Tip 5: vraag de schilder om advies

Misschien heb je zelf al een idee over de kleuren die je wilt laten gebruiken of de verfsoorten die worden toegepast en de schilder kan dit prima voor je uitvoeren. Het kan echter geen kwaad om deze specialist op het gebied van verf en kleuren te vragen wat op dit moment een modekleur is of welke twee kleurcombinaties goed bij elkaar passen. De schilder kan je exact vertellen welke nieuwe kleuren en uitvoeringen recentelijk zijn uitgebracht, welke nieuwe technieken er zijn uitgevonden en welke methoden in jouw woning goed zouden staan. Je krijgt dan mogelijk een beter resultaat en een schilderklus waar je erg tevreden over bent.

Tip 6: koop je verf tweedehands

Als je een schilder inhuurt dan kan deze de verf inkopen, maar je kunt dit ook zelf doen. Er worden soms grote hoeveelheden verf aangeboden op de tweedehands markt, omdat iemand de verkeerde kleur heeft uitgekozen of omdat iemand te veel verf had gekocht. Het is wel goed om dan de houdbaarheidsdatum even in de gaten te houden, maar als de verfpotten nog gewoon dicht zitten en ze zijn recentelijk gekocht kun je zo een mooi bedrag besparen. Het enige waar je wel op voorbereid moet zijn is dat je vaak wat meer tijd en geluk nodig zal hebben voordat de kleur die jij zoekt zal worden aangeboden.

 

Tip 7: doe het zelf

Schilderwerken zijn de meest uitgevoerde doe-het-zelf klussen in en rondom het huis. Dat komt doordat dit niet erg moeilijk is en iedereen eigenlijk wel een muurtje kan schilderen. Het grote nadeel hiervan is wel dat schilderwerk egaal en precies moet gebeuren en dat het tijdrovend is. Als je zelf je schilderwerk zou uitvoeren dan kun je maar liefst 75 procent besparen op de kosten voor een schilder. Dit is geen kleine besparing, maar als je een grote en lastige klus hebt dan moet je wel weten waar je aan begint.

 

Vergelijk offertes

Wil je ook geld besparen op je schilder klus, maar wil je niet zelf met een kwast in de weer? Vraag dan met onze vergelijkingstool direct offertes aan bij schilders in je omgeving. Je legt deze naast elkaar en wijst zo gemakkelijk de beste deal uit voor jouw schilder klus.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: