5x Veelgemaakte fouten serre

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een serre te laten plaatsen aan hun woning en dit is niet verwonderlijk. Als je een mooie tuin hebt, dan kun je hier met je serre het hele jaar door van genieten. Daarnaast is een serre ideaal als eetkamer, als studeerkamer of als leeskamer, omdat het automatisch rust en kalmte uitstraalt. Er worden dan ook veel verschillende soorten serres aangeboden door een groot aantal leveranciers. Ben jij van plan een serre te bestellen, lees dan het onderstaande artikel door met de meest gemaakte fouten die gemaakt worden tijdens dit proces.

De vergunning vergeten

Je serreleverancier zal je hier ongetwijfeld over informeren, maar het is goed mogelijk dat je voor jouw nieuwe serre een vergunning zal moeten aanvragen. Het is niet de bedoeling dat je hier achter komt als je al allerlei beslissingen hebt gemaakt wat betreft de afmetingen en het ontwerp van je serre. Eén van de eerste stappen die je zet tijdens het proces is je gemeente bezoeken en bij hen alle informatie aan te vragen wat betreft de vergunningen voor serres. Vraag naar de procedure voor het aanvragen ervan, naar de documenten die je moet inleveren, naar de tijd die er overheen gaat en naar de voorwaarden waaraan een serre moet voldoen als je deze vergunningsvrij wilt laten bouwen. Deze informatie kun je gebruiken bij het bepalen van het ontwerp van je serre en heb je zo vanaf het begin bij de hand.

Geen kunststof overwegen

Tegenwoordig worden er van kunststof schitterende serres gemaakt. Als je dit materiaal nog niet had overwogen is het niet slecht om toch een showroom te bezoeken en je te laten verrassen. Kunststof is namelijk al lang niet meer zo plasticachtig als het voorheen wel geweest is en je kunt het krijgen in een groot aantal uitvoeringen. Daarnaast zijn kunststof serres te realiseren in een groot aantal stijlen. Kunststof is duurzaam, goedkoop, veelzijdig, in een groot aantal kleuren leverbaar, volledig recyclebaar, licht en sterk. Als je een houten serre wilt hebben, maar je wilt van het onderhoud af, dan is kunststof een uitstekend alternatief. Ook kun je zo een moderne serre realiseren die lijkt alsof hij van aluminium is gemaakt, maar die je aanzienlijk minder kost. Overweeg kunststof en bekijk het materiaal zelf. Het heeft vele voordelen die jou het leven aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

 

Slechte planning

Het laten plaatsen van een serre is een grote klus en dit vergt zeer exacte planning. Dit doe je het beste zelf, zodat je alle belangrijke keuzes tijdig maakt. Je moet bepalen of je een prefab of een maatwerk serre wilt, welk materiaal je wilt gebruiken, welke stijl je nodig hebt en of er een vergunning nodig is voor je serre. Ook moet je exact weten hoeveel geld je ter beschikking hebt. Als je een goed stappenplan en een bijbehorende checklist maakt kun je goed voorbereid naar de leverancier stappen en exact aangeven wat je nodig hebt. Dan kunnen zij je een betere offerte geven en je exact adviseren over de mogelijkheden. Met een goede planning zal je uiteindelijk de beste serre ontvangen voor de laagste prijs. Daarnaast zal het hele proces voor jou dan aanzienlijk minder stressvol zijn.

 

De serre niet casco laten opleveren

Als je zelf handig bent en ervan houdt om klusjes in huis op te pakken, dan kun je de optie bekijken om de serre casco te laten opleveren. Dat betekent dat je een fundering krijgt met daarop een wind- en waterdicht bouwwerk. De afwerking moet je dan zelf doen. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je minder betaalt, maar ook dat je volledig je eigen stempel kunt drukken op het interieur. Je kunt de vloer zelf leggen, de elektriciteit aanleggen, de lichtpunten bepalen en de muren afwerken. Uiteraard moet je dan wel de tijd en de kennis hebben om dit te kunnen doen. Laat je een prefab serre casco opleveren dan ben je het minste kwijt en ben je ook minder gebonden aan de verplichte opties die de leverancier je aanbiedt.

 

Niet nadenken over de glassoort

Een serre is een bouwwerk dat voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Dat betekent dat dit van goede kwaliteit moet zijn en dat het moet voldoen aan de eisen die jij eraan stelt. Serres worden doorgaans standaard geleverd met HR++ glas. Dit is een uitstekend isolerende glassoort die tegenwoordig in de meeste nieuwe bouwwerken wordt geplaatst. Je hoeft dit niet te kiezen en je kunt bijvoorbeeld ook HR+ of HR+++ glas laten plaatsen. Ook heb je de mogelijkheid om een speciaal glassoort uit te kiezen, zoals zonwerend glas, veiligheidsglas of een zelfreinigende glassoort. Er zijn een groot aantal glassoorten aanwezig die jou het leven gemakkelijker kunnen maken. Sta hier dus goed bij stil.

 

Vergelijk offertes

Een andere veelgemaakte fout is dat er niet genoeg wordt nagedacht over de leverancier die de serre moet gaan plaatsen. Het is altijd goed om alle opties te bekijken voordat je een beslissing maakt. Vraag daarom via onze vergelijkingstool snel enkele offertes op zodat je zeker weet dat er geen deal aan je voorbijgaat.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: