6x Tips serre kopen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Serres zijn schitterende ruimtes die een woning echt kunnen verrijken. Er wordt een soepele overgang gecreëerd tussen de woonruimtes en de tuin en je hebt een kamer waar je het hele jaar door van buiten kunt genieten. Serres zijn dan ook automatisch aantrekkelijk en geven je een kamer met natuurlijk licht waar je echt even tot rust kunt komen. Het is dus niet erg moeilijk om de beslissing te maken dat je een serre wilt laten plaatsen, maar het plannen van de werkzaamheden is niet zo gemakkelijk. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

Tip 1: maak een goede planning

Het is essentieel dat je een complete planning maakt voor het laten plaatsen van je serre. Hierin zal je alles dat je moet regelen kunnen ordenen. Dit maakt het voor jou veel gemakkelijker en overzichtelijker en dat betekent automatisch minder stress. Maak dus een compleet stappenplan en een checklist waar je je taken op kunt afvinken. Doe dit per stadium, zodat je telkens kleine secties op je neemt. Hierdoor wordt het plannen veel beter handelbaar en kun je ervoor zorgen dat je alle nodige taken hebt afgerond voordat je aan de volgende stap begint. Een goede planning zorgt ervoor dat jij zo meteen de perfecte serre krijgt.

Tip 2: ga naar je gemeente

Als je een serre gaat bouwen, dan kan je een vergunning nodig hebben. Dit is echter niet per definitie het geval en hier zijn per gemeente verschillende regels voor. Breng dus een bezoek aan je gemeentehuis en vraag informatie aan over de procedure voor het aanvragen van een vergunning en de voorwaarden waaraan een vergunningsvrije serre moet voldoen. Het aanvragen van de vergunning doe je samen met de serreleverancier, omdat er bouwtekeningen en andere technische documenten moeten worden ingeleverd. De keuze voor het type serre en de afmetingen ervan kan echter wel bepaald worden door de eisen die je gemeente stelt aan dit soort bouwwerken.

Tip 3: overweeg prefab

Eén van de eerste keuzes die je zal moeten maken is of je een prefab serre wilt bestellen of dat je een op maat gemaakte serre wilt laten ontwerpen. Deze laatste optie is uiteraard duurder, maar je krijgt dan de exacte serre die je in je gedachten hebt. Vandaag de dag is prefab echter ook een uitstekend alternatief. Je krijgt dan een goede serre die in één dag kan worden opgebouwd en die je aanzienlijk minder zal kosten. En tegenwoordig bieden prefab leveranciers ook meerdere stijlen en optwerpmogelijkheden aan, waarmee je toch je eigen stempel kunt drukken op hun ontwerp. Het kan geen kwaad om ook prefab serres te bekijken. Misschien zit er wel een model tussen dat je erg mooi vindt.

Tip 4: laat je serre casco opleveren

Als je erg handig bent en je hebt een beperkt budget ter beschikking, dan kun je overwegen om je serre casco te laten opleveren. Je krijgt dan een wind- en waterdicht bouwwerk, compleet met fundering en glas, maar deze moet je dan zelf nog verder aankleden. Ook prefab serres zijn soms casco op te leveren, wat jou het grote voordeel geeft dat je deze toch volledig naar je eigen smaak kunt afmaken. Werkzaamheden die je dan zelf kunt doen zijn het afwerken van de muren, het aanleggen van elektriciteit, het plaatsen van de vloer en de verlichting. Uiteraard zal je dan wel meer werk hebben en hier moet je ook de tijd voor hebben, maar het eindresultaat is dan volledig volgens jouw eigen regels samengesteld.

 

Tip 5: kunststof heeft een facelift gekregen

Als je denkt aan kunststof, dan zal je misschien denken aan het plasticachtige en goedkope materiaal dat enkele decennia geleden zijn intrede maakte. Je kunt dit materiaal echter niet meer vergelijken met het kunststof dat vandaag de dag wordt aangeboden. Als je kiest voor een kunststof serre, dan zal je een materiaal ontvangen dat in een groot aantal kleuren kan worden geleverd, dat sterk is, dat onderhoudsarm is en dat volledig gerecycled kan worden. Daarnaast kun je kunststof krijgen in een aantal uitvoeringen. Als je van hout houdt, dan kun je kunststof met een houtlook overwegen. Dit is nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden, maar je hoeft het niet te onderhouden. Er is ook kunststof te krijgen met een metaallook. Een kunststof serre kan dus gemaakt worden in alle stijlen en dit maakt het materiaal erg veelzijdig. Daarnaast is het ook één van de goedkopere opties die je hebt.

 

Tip 6: kies voor kwaliteit

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw serre zo lang mogelijk blijft staan en dat deze net zo lang mee zal gaan als je woning. Om dit te realiseren zal je een vakkundige leverancier moeten uitkiezen die kwalitatieve materialen en processen gebruikt. Het is beter om wat extra geld uit te geven aan een bedrijf dat je een kwalitatieve serre zal leveren dan een bedrijf dat dit niet kan garanderen. Loop dus door de keurmerken, certificeringen en erkenningen van de leveranciers, loop de garantieregelingen door en zorg ervoor dat je voor jouw budget de meest kwalitatieve serre krijgt als mogelijk is.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om een goede leverancier te vinden is door een vergelijking te maken van de opties die je worden aangeboden. Deze vergelijking kan je helpen de beste deal te vinden en de meest kwalitatieve serre uit te kiezen. Via onze vergelijkingstool benader je in één keer meerdere serreleveranciers. Zij zullen je vervolgens voorzien van alle financieel informatie die je nodig hebt.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: