5x Veelgemaakte fouten tegels zetten

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je zou denken dat er niet veel fout kan gaan als je de diensten van een tegelzetter inhuurt, maar niets is minder waar. Het is belangrijk dat je goed stilstaat bij je keuzes en dat je zelf informatie opzoekt voordat je een tegelzetter aanneemt. Hier lees je over de grootste fouten die mensen begaan als ze werk aan een tegelzetter geven. Zo kun jij deze in ieder geval al niet meer begaan.

Geen outlet of tweedehands tegels overwegen

Als je naar te prijsopbouw kijkt voor een tegelzetter dan zal je zien dat ongeveer 40 tot 45 procent van de totaalkosten worden ingenomen door de tegels zelf. Dit is een groot percentage en dat kun je besparen als je je materiaal zorgvuldig uitkiest. Je kunt op zoek gaan naar aanbiedingen en acties, maar je kunt ook overwegen één van deze twee andere opties te proberen.

  • Outlet: niets weerhoudt je ervan een tegel outlet te bezoeken en deze winkels heb je ook online. Daar vind je tegels die met soms wel 70 procent korting worden verkocht, omdat dit bijvoorbeeld een overblijfsel is van een vorige collectie of omdat deze in de showroom hebben gelegen. Er is niets mis met deze tegels, maar ze kunnen om wat voor reden dan ook niet meer in de gewone winkel worden aangeboden. Het assortiment is dan wel kleiner, maar de kortingen zijn echt erg interessant.
  • Tweedehands: soms bieden mensen ook tweedehands een lading tegels aan, bijvoorbeeld omdat ze per ongeluk te veel hebben besteld. Dit zijn dan tegels in een prima staat, maar je betaalt ook hier maar een fractie van de nieuwprijs. Je moet ze in dit geval meestal wel zelf ophalen en dat hoeft bij een outlet niet. Toch kan het geen kwaad de tweedehands markt een tijdje in de gaten te houden. Je weet maar nooit wat iemand daar aanbiedt.

De verkeerde tegels in de verkeerde ruimte

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar er zijn nog steeds tegelzetters die er een potje van maken. Ze leggen dan bijvoorbeeld een poreus soort natuursteentegels in een vochtige ruimte waar deze als een spons werken en snel zullen beschadigen. Ook gebruiken ze faience tegels voor vloeren terwijl deze daar helemaal niet sterk genoeg voor zijn. Het is dus erg belangrijk dat je een vakman aanwijst die voldoende kennis heeft en die weet waar hij mee bezig is. Dit kun je controleren door de keurmerken te bekijken, door de garantieregelingen goed door te lezen, door referenties op te vragen en door recensies van voorgaande klanten te lezen. Als je iemand aanneemt die ervaring heeft en die vakkundig te werk gaat, dan zullen dit soort fouten nauwelijks voorkomen.

Geen werkzaamheden zelf uitvoeren

Het is eigenlijk niet verstandig dat je de tegels zelf gaat plaatsen. Je kunt daar wel gemiddeld 42 procent van de kosten mee besparen, maar als je hier geen ervaring mee hebt, dan is de kans groot dat het resultaat niet mooi wordt. Tegelzetten is een zeer precieze en specialistische klus en daar huur je simpelweg het beste gewoon een tegelzetter voor in. Wat je echter wel kunt doen om geld te besparen is andere werkzaamheden op je nemen. Moet de huidige vloer- of muurbekleding verwijderd worden, dan kun je dit alvast zelf doen. Regel een container en laat het ook direct afvoeren. De tegelzetter kan dan praktisch direct aan de gang en hoeft geen tijd te besteden aan voorbereidend werk.

Geen vergelijking maken

Als jij de beste tegelzetter wilt vinden voor jouw klus, dan doe je dit het beste door een vergelijking te maken van de vakmensen die in jouw omgeving actief zijn. Vraag daarom altijd offertes aan bij zo’n 3 tot 6 tegelzetters uit je omgeving en leg deze naast elkaar. Zo kun je exact zien hoeveel je waar betaalt en waarvoor. Een tegelzetter die goedkoop is, is dan niet altijd direct de beste keuze, omdat een andere tegelzetter je misschien veel meer diensten aanbiedt voor een klein bedrag meer. Je kunt op deze manier prijs en kwaliteit echt tegen elkaar afwegen en zo de beste deal uitkiezen voor jouw tegelzetklus.

 

Geen beginnend tegelzetter overwegen

Heb jij een klus die vrij simpel is, waarbij kleine tegels worden gebruikt en geen ingewikkelde legverbanden? Dan is het een goed idee om een beginnend tegelzetter aan te nemen. Deze is allereerst natuurlijk al een stuk goedkoper, maar je moet deze jonge professionals ook niet onderschatten. Beginnende zelfstandige tegelzetters zijn vaak nog erg enthousiast en hebben een frisse kijk op het beroep. Ze houden zichzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en proberen graag nieuwe materialen en technieken uit. Heeft jouw klus geen behoefte aan een ervaren tegelzetter, dan kan een beginner je soms blij verrassen. En als jij tevreden bent en de beginner aan anderen aanraadt, dan heeft deze er direct wat gratis publiciteit bij.

 

Vergelijk offertes

Ga je ook een tegelzetter inhuren? Dan kun je hier offertes opvragen om de beste vakman aan te wijzen. Je kunt zo de tegelzetter vinden die de beste prijs/kwaliteit verhouding aan kan bieden. Volg de link naar de vergelijkingstool, vul je specificaties in en je ontvangt binnen een korte tijd alle financiële informatie die je nodig hebt.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: