8 Verbouwen die de waarde van uw huis drastisch verhogen

8 Verbouwen die de waarde van uw huis drastisch verhogen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De waarde van je huis verhogen met een verbouwing, het lijkt een utopie maar niets is minder waar. Met een verbouwing kan je de prijs van jouw huis op de woningmarkt behoorlijk verhogen. We hebben een top 8 gemaakt van dit soort verbouwingen. Zo stijgt jouw huis in waarde terwijl je er zelf veel prettiger in leeft. 

 

Als eerste: isolatie 

Een oud huis is een huis met charme, dat is wel bekend. Een oud huis heeft echter ook zo zijn nadelen. Een groot nadeel is dat het vaak slecht geïsoleerd is waardoor je energieverbruik nodeloos hoog is. Een dergelijk huis kan je snel in waarde laten stijgen door het goed te isoleren. Twijfel je nog welke vormen van isolatie het meest geschikt is, begin dan bij de vloer en het dak. De meeste warmte verdwijnt namelijk door het dak terwijl deze via de vloer het huis binnenkomt. Daarnaast doe je er ook goed aan om je spouwmuur te isoleren. Als de ‘schil’ van je huis goed is geïsoleerd verhoogt dit de waarde van je huis al aanzienlijk. Het energielabel verbetert waardoor het aantrekkelijker wordt. 

 

Als tweede: je eigen stroom 

De prijs van stroom is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Het is dan ook niet voor niets dat huizen die hun eigen stroom opwekken zo goed in de markt liggen. Je eigen stroom opwekken doe je met zonnepanelen. Zonnepanelen vormen een investering waarbij je goed vooraf moet kijken naar het juiste type materiaal. heb je veel direct zonlicht of is er sprake van een hoop indirect zonlicht. Het zijn zaken die de keuze van het materiaal bepalen. Let hier goed op voor je zonnepanelen aanschaft voor een verbouwing. 

 

Als derde: comfortabele verwarming

Wordt jouw huis nog met een oude gashaard in de huiskamer verwarmd dan is er nauwelijks sprake van een behaaglijk warm huis. Het is in dat geval een goed idee om een vloerverwarming te laten aanleggen in je huis. Op die manier komt de warmte vanuit de vloer en is er sprake van een behaaglijk warm huis. Houd er rekening mee dat deze warmte niet opstijgt naar boven. Je zal boven dan ook een vorm van vloerverwarming moeten laten plaatsen. je kan kiezen voor een vloerverwarming met buizen die in de vloer worden geplaatst maar ook aan een elektrische of infrarood vloerverwarming. 

 

Als vierde: meer ruimte op zolder 

De zolder is een plek die bij de meeste huizen enkel dient als de opslagruimte van bijvoorbeeld de kerstboom en de kleren van het seizoen. Het is een goed idee om te kijken of je op je zolder meer ruimte kan creëren. Je kan er bijvoorbeeld een extra slaapkamer in inrichten of een kantoorruimte. Ook kan je er een washok van maken of een logeerkamer. Een extra ruimte zal zorgen voor een groter woonoppervlak. Dit is in jouw voordeel bij het bepalen van de waarde van je huis. Met een dakkapel krijg je een groter woonoppervlak wat je vrij snel terug verdient. 

 

Als vijfde: meer ruimte beneden 

Groeit je gezin en heb je te weinig ruimte in de woonkamer, dan is het een goed idee om meer ruimte beneden te maken. Je kan uitbouwen naar de achtertuin in de vorm van een uitbouw maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een erker te laten bouwen naar de voorkant. Meer ruimte beneden vergroot eveneens het woonoppervlak en daarnaast dus ook de waarde van jouw huis. Meer ruimte maakt een huis erg aantrekkelijk voor kopers. 

 

Als zesde: je eigen warmte 

De prijs van stroom mag dan enorm zijn gestegen, wat dacht je van de prijs van aardgas. Het is dan ook een goed idee om je eigen warmte op te gaan wekken. Dat doe je door een warmtepomp te laten plaatsen bij je huis. De meest omvangrijke verbouwing is de plaatsing van een warmtepomp die de warmte uit de grond omhoog haalt. Dit is echter ook de warmtepomp die je het snelste weer terug verdient. Je eigen warmte opwekken vergt een investering maar het is alleszins de moeite waard. 

 

Als zevende: een andere CV installatie 

We benoemden het al kort. Hoe jij je huis verwarmt bepaalt de waarde van je huis. Is de CV ketel verouderd en heeft deze een hoog verbruik dan is het een goed idee om de ketel te laten vervangen. Er zijn een hoop opties beschikbaar. Je kan nog kiezen voor een CV ketel die helemaal op gas werkt maar je kan er ook voor kiezen om een ketel te laten plaatsen die hybride is. Er wordt dan voor een deel warmte opgewerkt met lucht van buitenaf terwijl de rest van de warmte nog wel met aardgas wordt opgewekt. een prima manier om te besparen met een verbouwing. 

 

Als achtste: andere vaste apparatuur 

De apparatuur in je huis is een manier waarmee je behoorlijk wat energie kan besparen. De reden is heel eenvoudig. Een apparaat met een ongunstig energielabel zoals een inbouw koelkast of een fornuis wat een hoop gas verbruikt kan behoorlijk kostbaar zijn. Door deze apparaten te vervangen bespaar je aanmerkelijk op je energieverbruik. Het levert je bovendien een huis op wat veel waardevoller is. 

 

Verhoog de waarde van je huis 

De zaken die we benoemd hebben leiden tot een beter energielabel voor jouw huis. Met een goed energielabel wordt je huis een stuk meer waard. Het is dan ook een heel goed idee om de waarde van je huis te verbeteren met een of meerdere van de bovengenoemde verbouwingen. Wil je weten hoe je het wooncomfort van jouw huis kan verbeteren terwijl je huis aantrekkelijker wordt, vraag dan eerst offertes op bij meerdere bedrijven. Op die manier zie je welk bedrijf met een zo aantrekkelijk mogelijke investering jouw huis optimaal kan aanpakken. 

Gerelateerd:

Direct naar:

8 Verbouwen die de waarde van uw huis drastisch verhogen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: