Top 10 mooiste tiny houses

Top 10 mooiste tiny houses
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De tijd dat alles groot, groter, grootst was ligt achter ons. Tegenwoordig geldt het motto ´less is more´. Dat gaat dan ook zeker op voor het huis waarin we wonen. Tiny houses zie je eigenlijk steeds meer in het stadsbeeld en daarbuiten. Een tiny house is een huis op een paar vierkante meter waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Deze huizen zijn gemaakt met vernuftige oplossingen om klein te kunnen wonen. Er zijn behoorlijk wat soorten en maten. In ons eigen land worden deze tiny houses inmiddels ook verkocht. We keken naar de top 10 mooiste tiny houses. 

 

Op nummer 1: een mobiele woonunit 

Dit is een project wat afkomstig is van de mannen van woonpioniers. Het gaat om een tiny house op een onderstel waardoor je het kan neerzetten daar waar je het zelf wil. Deze woonunit is nog volop in ontwikkeling. Het gaat om een tiny house wat op den duur volledig zelfvoorzienend moet gaan worden. Je bent dan niet meer afhankelijk van een leverancier van stroom en water. Deze woonunit is het tiny house van de toekomst. 

 

Op de tweede plaats: De kikker 

Een samenwerking van een architect, Piet Timans, en bouwbedrijf Kimsma. Dit project geeft een hoop licht naar binnen waardoor het object zelf groter lijkt. Men zet in op multifunctionaliteit. Daarbij mag je denken aan wonen maar ook aan een mobiel kantoor of een mantelzorg unit. De kikker is eveneens een Nederlandse productie. Het kan zelfs worden ingezet als een bed and breakfast of als ruimte bij een congres. Een zeer praktisch tiny house dus. 

 

Op de derde plaats: tiny house project Ouddorp 

Wie dit tiny house tegenkomt op de openbare weg blijft toch wel even verbaasd achter. Het gaat niet om een caravan of stacaravan maar om een tiny house wat je letterlijk als een camper kan rondrijden. Dit project kan overal en nergens staan waar je anders ook met een caravan of camper zou staan. Het tiny house heeft een afmeting van 15 vierkante meter. 

 

Op de vierde plaats: Marjolein in het klein 

De tiny house movement in ons land begon bij onder andere Marjolein Jonker. Ze geeft informatie over tiny houses vanuit haar eigen tiny house. Daar woont ze sinds 2016. Dit houten tiny house staat in Alkmaar. Het gaat om een tiny house wat is gebouwd in een samenwerking van Dimka Wentzel en Studio Walden. Vanuit haar eigen tiny house runt Marjolein de tiny house movement in ons land. 

 

De vijfde plaats: Tiny TIM 

De term Tiny TIM staat voor Tiny Independant Movement. Het gaat om een huisje wat geheel zelfvoorzienend is waardoor je het letterlijk overal neer kan zetten. In de wanden zit een zuiverend systeem waardoor je schoon water hebt in je huisje. Daarnaast zitten er zonnepanelen in het dak waardoor je ook je eigen stroom kan opwekken. Deze units worden gemaakt voor meerdere doelen. Je kan het onder andere gebruiken als zorgunit maar het kan ook als woning voor asielzoekers worden ingezet. Doordat er geen aansluiting op het stroomnet of de waterleiding nodig is ben je heel flexibel wanneer het gaat om de locatie. Het huisje heeft een eigen windmolen en openslaande deuren naar buiten. 

 

De zesde plaats: MiniStek

Dit is een eenpersoonshuisje waarmee het echt heel minimalistisch is. Het gaat om een huisje wat met de zon meedraait. Daarnaast zal het op den duur volledig zelfvoorzienend zijn. Het huisje heeft een dak met zonnepanelen en een grote glazen wand wat voor een interessante inkijk zorgt. Het terras draait eveneens mee met de zon. MiniStek kan je op iedere plek neerzetten waar je het zelf wil doordat het zelfvoorzienend is. 

 

De zevende plaats: het Waterland huisje 

Dit huisje is gebouwd in de traditionele Zaanlandse stijl. Het gaat om een huisje wat je kan huren per nacht voor 75 euro. Het huisje heeft een traditionele vorm van een punthuisje. Het is een fris blauw huisje en daarmee oogt het gezellig en futuristisch tegelijk. Het huisje staat op een verrijdbaar onderstel en kan dus heel gemakkelijk naar een andere locatie worden gereden. 

 

De achtste  plaats is voor Mini Villa Uno 2.0

Een huisje voor twee personen wat in Rijswijk staat. Het oogt heel klein maar heeft twee verdiepingen waardoor je er inderdaad prima met twee personen in kan wonen. Dit huisje oogt heel dicht en strak. Je vindt dit huisje op Tinyfindy.nl. 

 

De negende plaats: Fits2you

Dit tiny house wordt gemaakt in de fabriek en vervolgens wordt het op locatie voor je in elkaar gezet. Het gaat om een huisje wat helemaal gemaakt is met duurzame materialen. Het is een zogeheten cradle to cradle huisje. Dit huisje koop je voor een bedrag wat rond de 64.000 euro ligt. Een leuk duurzaam houten huisje met een paar grote ramen erin zodat je een hoop licht binnen krijgt. Zo oogt iedere ruimte groter. 

 

De tiende plaats: de marcontainer 

Dit is een tiny house wat is gebouwd van afgekeurde zeecontainers. Het gaat bij tiny houses immers altijd om de duurzaamheid van het wonen. Het heeft een oppervlak van 28 vierkante meter. Je koopt het voor een relatief lage prijs vanaf 42000 euro. Het kan worden gebruikt als een zorgunit, een studio, een vakantie huisje en ga zo maar door 

 

Je eigen tiny house 

Wil jij ook verhuizen naar een tiny house dan kan je uiteraard een kant en klare tiny house kopen. Je kan er echter ook voor kiezen om een tiny house te laten ontwerpen wat precies bij jou op het lijf geschreven is. Dit soort huisjes kan je voor een relatief lage prijs laten bouwen. Door gebruik te maken van duurzame materialen of, zoals in het laatste geval, oude zeecontainers, krijg je een huisje waarin je oud kan worden zonder dat je het milieu extra belast. 

 

Schakel een aannemer in

Weet je wat voor tiny house je wil hebben dan schakel je een aannemer in. Een aannemer zal jouw tiny house voor je bouwen tegen een prijs die je vooraf vastlegt. Offertes vergelijken geeft jou een idee wat je kwijt zal zijn voor een tiny house wat voldoet aan jouw wensen. Op die manier woon jij wel duurzaam maar niet duur. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste tiny houses

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: