Top 10 manieren om uw woning een luxere uitstraling te geven

Top 10 manieren om uw woning een luxere uitstraling te geven
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een eigen huis is een waardevol bezit. Wie een eigen huis heeft zal er dan ook alles aan doen om de uitstraling te verhogen. We hebben een top 10 manieren gemaakt om je huis een luxere uitstraling te geven. Zo verhoog je de waarde van je huis en het wooncomfort. Er is echt niet altijd een hoge investering voor nodig: gouden kranen zullen niet altijd nodig zijn. 

 

Op één: wellness in je eigen huis 

De badkamer is een plek waar je behoorlijk wat tijd doorbrengt. Het is dan ook een plek die er mooi en weeldering uit zou moeten zien. In de meeste gevallen is dit niet zo. Een kille wastafel en een radiator met een handdoek er overheen verhogen niet de uitstraling van je huis. Het is dan ook een goed idee om hier een aanpassing in te maken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een regendouche te laten plaatsen in plaats van een gewone douchekop. Een regendouche zal water besparen wanneer je het juiste type kiest. Daarnaast krijgt je badkamer een meer luxe uitstraling. 

 

Op twee: een design dak 

Het dak van je huis wordt er in de meeste gevallen niet mooier op door de jaren heen. Het is dan ook een goed idee om je dak te laten vervangen door een design dak. Dat kan je doen door een apart materiaal te kiezen maar waarom zou je niet je dakpannen laten vervangen door zonnepanelen. Op die manier krijg je een dak wat deels transparant is waardoor er meer licht binnenkomt. Daarnaast krijgt je huis een mooi futuristisch uiterlijk. Je wekt je eigen energie op met zonnepanelen waardoor de duurzaamheid ook nog eens wordt verhoogd. 

 

Op drie: weg met die radiatoren 

De radiatoren in je huis bepalen voor een groot deel de uitstraling van je huis. Ze nemen een hoop ruimte in en ze kunnen ervoor zorgen dat je huis er ongezellig uit ziet. Het is een goed idee om je huis anders te gaan verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan een vloerverwarming. Op die manier komt de warmte van onderaf en zie je geen radiatoren in de ruimtes van je huis. Je houdt meer ruimte over en dat oogt weelderig. 

 

Op vier: werk leidingen weg 

Heb je een huis wat in het verleden een huis van de woningstichting was dan zitten er waarschijnlijk leidingen tegen de muur gemonteerd. Dit is niet mooi en het neemt nodeloos ruimte in. Wil je afrekenen met deze armoedige uitstraling dan kan je de leidingen laten wegwerken door een aannemer. De leidingen kunnen naar binnen worden verlegd waarbij er eerst sleuven worden gefreesd in de muur voordat de leidingen worden geplaatst. Er kan ook worden gekozen voor het systeem waarbij er een deel muur overheen wordt geplaatst. 

 

 Op vijf: een mooiere binnenmuur 

De binnenmuur van je huis bepaalt voor een belangrijk deel het uiterlijk van je huis. Je kan ervoor kiezen om een extra binnenmuur te laten plaatsen bij je huis. Op die manier krijgt een lelijke binnenmuur weer een mooie uitstraling. Je kan er voor kiezen om tussen de oorspronkelijke muur en de binnenmuur een laag isolatie te laten aanbrengen. Op die manier heb je een meer comfortabel huis met mooie muren, een waardevolle combinatie. 

 

Op zes: inbouwapparatuur 

Een keuken met losse apparaten zoals een losse koelkast, magnetron en oven kan al heel snel rommelig ogen. Je huis oogt veel luxueuzer wanneer je kiest voor inbouwapparatuur. Een keuken zal veel opgeruimder lijken. Wil je meer luxe, kies dan ook voor een ingebouwd koffie apparaat. Een weelderig huis ligt binnen handbereik. 

 

Op zeven: Minder troep oogt ruimer 

Een huis waar een hoop spullen in staan zal al snel erg rommelig ogen. Dat heeft tot gevolg dat troep de waarde van je huis vermindert. Je kan dit probleem tackelen door te gaan ontspullen in je huis. Daar zijn verschillende manieren voor. Door bijvoorbeeld alleen die spullen te bewaren in je huis die je echt gelukkig maken ontstaat er een hoop ruimte. De rest van de spullen die je overhoudt kan je weg gooien of doneren aan een goed doel. Jouw huis oogt ruimter en heeft meer waarde. 

 

Op acht: vloerkleden 

Een vloerkleed geeft meer charme en uitstraling aan je huis. Daarnaast zal de vloer op de plek waar een vloerkleed ligt minder kil aanvoelen. Het is dan ook een goed idee om een vloerkleed te leggen in bijvoorbeeld de woonkamer van je huis en bij je bed. Zo krijg je het minder snel koud en je kan de uitstraling van je huis verbeteren. 

 

Op negen: ander sanitair 

We hadden het al over een regendouche in je huis maar je kan de uitstraling ook al verbeteren met bijvoorbeeld thermostaatkranen. Op die manier heb je meer comfortabel sanitair terwijl het er ook nog eens beter uit ziet. Met thermostaat sanitair verhoog je naast de uitstraling ook de veiligheid van je huis. 

 

Op tien: nieuwe kozijnen 

De kozijnen van je huis worden ook wel de ‘smoel’ van een huis genoemd. De kozijnen van je huis zullen er door de jaren heen steeds meer gehavend uit gaan zien. Het is dan ook goed om ze te vervangen en daarmee je huis een betere uitstraling te geven. Nieuwe kozijnen hebben eveneens een isolerende werking. Door het HR++ glas in de kozijnen bespaar je bovendien op je energierekening. Nieuwe kozijnen kan je in een aantal materialen kopen. De meest gemaakte keuze is kunststof omdat dit de beste isolerende werking heeft. Je hoeft niet bang te zijn voor lelijke kozijnen. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig verkrijgbaar met een mooie houtnerf. Daardoor zijn ze niet van hout te onderscheiden. 

 

Verhoog de uitstraling van je huis 

De uitstraling van je huis verbeteren doe je gemakkelijk met een vakman. Door eerst de prijzen van vaklieden onder de loep te nemen verhoog je de luxe van je huis terwijl het je niet de hoofdprijs kost. Zodoende verhoog jij het feelgood gevoel van je huis tegen een aantrekkelijke prijs. Via offertes kan je prijzen vergelijken. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 manieren om uw woning een luxere uitstraling te geven

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: