Coaches uit uw regio vergelijken?

De aandachtspunten van een traumacoach

Een trauma kan je op verschillende manieren beïnvloeden. Deze symptomen lopen sterk uiteen van lichamelijk tot geestelijk, maar de impact op je dagelijks leven is altijd groot. Veel mensen weten niet dat ze in hun jeugd of op latere leeftijd een traumatische ervaring hebben gehad. De kans is dan groot dat de herinnering er aan verdrongen is. Om de invloed van de traumatische ervaring te verminderen of zelfs helemaal weg te halen is het belangrijk om de oorzaak bespreekbaar te maken.

Jouw gevoelens, jouw gedachten

Misschien wel de belangrijkste rol die een traumacoach op zich kan nemen is die van een luisterend oor en vraagbaak. Het is vaak moeilijk om een trauma met familie of kennissen te bespreken. Wellicht omdat zij er zelf ook mee te maken hebben gehad. Bij trauma coaching staan jouw gevoelens en gedachten centraal. De traumacoach heeft alle aandacht voor jou, waardoor je onvoorwaardelijk geholpen wordt.

De technieken van een traumacoach

Een traumacoach kan je op diverse manieren helpen. Er zijn in Nederland veel technieken bekend. Elke techniek benadert jouw situatie weer op een andere, uniek manier. Wat vaak centraal staat is dat je leert hoe je je huidige situatie kunt accepteren. Bij veel traumatische ervaringen zien we dat de personen na afloop een schuldgevoel overhouden, terwijl ze er eigenlijk niks aan kunnen of konden doen. Door samen de aard van het trauma te achterhalen leer je deze achter te laten.

Een ander aandachtspunt is het leven in het nu. Zoals gezegd zorgt een trauma er voor dat je vaak terugdenkt aan vroeger. Bij een posttraumatische stressstoornis kan het zelfs zijn dat je regelmatig nachtmerries hebt of ’s nachts wakker wordt. Een traumacoach helpt je om te leven in het nú en gelukkig te zijn met wat je hebt. Kortom, of je de traumatische ervaring nog kunt herinneren of niet, een traumacoach helpt je je huidige symptomen te verminderen.

Zie ook deze webpagina’s:
Coaching
Persoonlijke ontwikkeling
Lifecoach kosten
Expat coach
Loopbaancoach
Loopbaan coach kosten
Traumacoach
Soorten trauma’s
Kindercoach
Jongerencoach
Autisme
Eetstoornissen
Tarieven coaching
Kindercoach tarieven
Offertes vergelijken?