Contact

Bespaartips voor het schilderen 

bespaartips voor het schilderen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Als woningeigenaar zie je waarschijnlijk af en toe bepaalde punten in het huis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Dan is wat verf in huis eigenlijk wel nodig, en dat kan ook mooie verandering brengen. Een schildersbedrijf inschakelen kan bakken met geld kosten. Met deze tips kun je de kosten zo laag mogelijk houden!

Schilderwerk netjes onderhouden 

Als je het schilderwerk zelf regelmatig onderhoudt door het schoon en netjes te houden zul je merken dat het veel langer meegaat. Maak bijvoorbeeld je lakwerk schoon met een vochtige doek. Hierdoor blijft de laklaag langer mooi. 

Winterschilder

Nog steeds schakelen veel mensen pas in de lente- of zomer maanden een paar schilders in. Het is echter veel goedkoper om een schildersbedrijf in de wintermaanden langs te laten komen. In de winterperiode hebben ze namelijk veel minder werk, waardoor ze vaak mooie kortingen geven. Soms ben je wel 30 tot 40 procent goedkoper uit. Bovendien kan een winterschilder ook prima buiten aan de slag. Ze maken namelijk gebruik van een speciale verfsoort die bestand is tegen lage temperaturen.

Kies voor spuitwerk

We weten allemaal dat snel en efficiënt werken veel geld bespaart. Een schilder die snel werkt is beter voor je portemonnee. De vraag is natuurlijk wel of dit de kwaliteit goed doet. Hoe dan is een schilder die spuitwerk gebruikt zeer snel klaar. Hij hoeft een muur namelijk niet met de hand te schilderen. Daardoor bespaar je tijd én geld. Bovendien ziet het eindresultaat er na afloop prima uit.

Meerdere gebouwen tegelijk 

Het kan goedkoper zijn een schilder meerdere huizen tegelijkertijd te laten schilderen, bijvoorbeeld jouw huis en dat van de buren. Het benodigde materiaal kan dan in één keer worden besteld, zodat hiervoor een lagere eenheidsprijs betaald wordt. Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn een hoogwerker of groot materiaal in te zetten, hoef je de kosten voor de inzet voor beide woningen maar één keer af te rekenen en betaal je dus maar de helft.

Zelf zorgen voor een voorbereiding

Er zijn voorbereidende dingetjes die je zelf kunt verrichten, bijvoorbeeld materiaal ontvetten of eventueel schuren. Overleg dit altijd eerst met de schildersbedrijf die je hebt ingehuurd. Je kunt bijvoorbeeld ook de meubels alvast naar een andere ruimte verschuiven en de vloeren afdekken indien er sprake is van binnen schilderwerk. De schilder zal ook dan sneller klaar zijn met de werkzaamheden, dus je bespaart de crew mooi wat tijd.

Monumentenvoordeel

Als je in een monument woont, kun je bij de gemeente navragen of je in aanmerking komt voor een subsidieregeling voor onderhoudswerkzaamheden. Het is namelijk bij veel gemeenten het geval dat je in aanmerking komt voor de subsidies. 

Combineer binnen- en buitenschilderwerk

De kosten van schilderwerk kunnen hoog oplopen. Zo kan een grote en complexe klus leiden tot een flinke factuur. Ook is het combineren van binnen- en buitenwerk niet goedkoop. Toch kun je er op een handige manier prima op besparen. Het combineren van binnenschilderwerk– en buitenschilderwerk is over het algemeen zelfs goedkoper. 

Veel mensen hebben de neiging om beide projecten los van elkaar uit te laten voeren. Ze denken dat de factuur op die manier lager uitvalt. Toch is dat niet zo, en het komt doordat veel schildersbedrijven een tarief per vierkante meter rekenen. Bij een grote klus met veel vierkante meters rekenen ze vaak een flinke korting. Daardoor valt het totaalbedrag op de factuur voor binnen én buiten lager uit dan wanneer je het los van elkaar laat doen. Bespreek eventuele korting altijd met het schildersbedrijf voordat de werkzaamheden beginnen. 

Goedkoper verven 

Je kunt je pand ook ‘goedkoop’ laten schilderen. Dit is absoluut geen aanrader als je lang plezier wilt hebben van het schilderwerk. Als je jouw huis bijvoorbeeld gaat verkopen en je wilt dat het er op het oog allemaal netjes uit ziet, is dit wel een aantrekkelijke besparingstip. De resultaten van het schilderwerk zijn in dit geval namelijk alleen belangrijk voor de korte termijn. Je kunt in dit geval kiezen voor goedkope verf, of minder lagen.

Gerelateerd:

Direct naar:

bespaartips voor het schilderen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: