boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ben je de tuin aan het veranderen? Dan komen hier een groot aantal werkzaamheden bij kijken. Je hebt namelijk niet alleen te maken met planten, bloemen en struiken, maar ook met grotere bomen. Als een boom na verloop van tijd dood gaat, kan het zijn dat deze weggehaald dient te worden. De boomstronk verwijderen brengt dan een intensieve klus met zich mee. Je kunt ervoor kiezen om deze zelf uit te voeren, maar ook uit te besteden aan een professional. Maar hoeveel ga je hiervoor betalen? Wat kun je eventueel zelf doen op het gebied van het verwijderen van een boomstronk? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. 

 

De eerste voorbereidingen 

Een boomstronk verwijderen is geen klus waar je direct mee begint. Je moet namelijk de juiste voorbereidingen treffen om alles naar behoren uit te voeren. Zo ga je als eerste kijken naar de verschillende gereedschappen die je nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schep, maar ook aan een snoeischaar voor het afsnoeien van de boom. Vergeet ook niet dat je de boom eerst in stukken moet hebben voordat je de boomstronk zelf kunt verwijderen. Alle verschillende voorbereidingen zorgen ervoor dat je jouw project op een veilige manier kunt laten verlopen en geen problemen krijgt met bijvoorbeeld de omgeving. 

 

De boom volledig afsnoeien 

Je moet er eerst voor zorgen dat de boom niet meer in zijn geheel op jouw grond staat. Hiervoor kun je alle takken afsnoeien, waarna je ook de boomstam in stukken zaagt. Hiervoor zijn veel verschillende gereedschappen voor nodig en je moet er ook voor zorgen dat je jouw werkzaamheden veilig uitvoert. Ga daarom niet met meerdere mensen aan de slag met de boom, maar zorg ervoor dat er slechts één persoon in de buurt staat. Zo voorkom je grote ongelukken en kun je wel de boom volledig afsnoeien. Neem hier ook de tijd voor. Gehaast werken kan immers ook weer tot nieuwe problemen leiden. 

 

Het verwijderen van de boomstronk 

De boomstronk verwijderen is dan een belangrijke taak van het verwijderen van de boom. De boomstronk zal namelijk altijd in de weg zitten als je jouw tuin gaat veranderen. Deze klus is intensief, omdat je niet alleen te maken hebt met de stronk, maar ook met de wortels die onder de grond zitten. Je zorgt er eerst voor dat alles rondom de boom verwijderd wordt. Zo moet je bijvoorbeeld ook een gat graven om ervoor te zorgen dat je overal bij komt. Daarna blijf je doorgraven totdat de stronk loskomt. Vooral met een schep kan het lang gaan duren voordat je alles helemaal los hebt zitten. 

 

De werkzaamheden uit laten voeren

Hoewel je vaak zelf aan de slag wilt gaan, kun je voor een boomstronk verwijderen vaak beter een professional inschakelen. Een professional heeft namelijk veel ervaring op dit gebied, waardoor de werkzaamheden veilig en efficiënt kunnen verlopen. De professional bekijkt hierbij eerst de situatie en waar de boomstronk zich bevindt. Op basis hiervan kunnen ook de juiste gereedschappen gepakt worden. Een professioneel bedrijf zal hierbij vaak een graafmachine gebruiken, omdat deze meer kracht heeft en de boomstronk sneller los kan krijgen. Je hoeft dan zelf niet meer aan de slag te gaan met het verwijderen van de boomstronk. 

Wanneer je de professional inschakelt, geniet je van veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld zelf geen tijd kwijt te zijn aan de werkzaamheden. De professional kan het namelijk allemaal voor jou uitvoeren en daarbij ook de rotzooi aan het einde van de dag opruimen. Zo blijf je ook niet achter met veel puin in jouw tuin, maar kun je gelijk verder met de plannen voor jouw tuin. Daarnaast hoef je zelf geen nieuwe gereedschappen meer aan te schaffen of te huren. Een bedrijf heeft namelijk alles al in huis om jou te kunnen helpen en zal anders zorgen dat deze gereedschappen er komen. Het gaat jou daarom altijd gemakken opleveren en je hebt de boomstronk binnen een korte tijd uit jouw tuin verwijderd. 

 

Betalen voor de werkzaamheden 

Als je een professional inschakelt voor het verwijderen van de boomstronk is het belangrijk dat je weet hoeveel je voor de werkzaamheden gaat betalen. Er zijn namelijk een aantal kosten die altijd terugkomen op jouw factuur. De kostenopbouw zal hierbij afhankelijk zijn van een aantal factoren. Denk hierbij aan: 

  • Het uurtarief of bedrag voor de werkzaamheden 
  • De voorrijkosten 
  • De overige klussen die je uit laat voeren 

 

Als je kijkt naar de kosten van een professional, merk je al snel of er een uurtarief of een vast bedrag wordt gevraagd voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit kan grote verschillen opleveren. Bij een vast bedrag weet je namelijk precies waar je aan toe bent, terwijl je bij een uurtarief voornamelijk een schatting krijgt van het totaalbedrag. Hoewel een professional vaak een goede schatting kan maken, kan het totaalbedrag toch verschillen van de offerte die je eerder in handen hebt gegeven. Het is daarom verstandig dat je hier altijd op blijft letten en ervoor zorgt dat je alle kosten op dit gebied voor ogen hebt. 

Daarna moet je ook kijken naar de voorrijkosten die een bedrijf rekent. Deze kosten zijn op basis van het aantal kilometer dat een bedrijf moet rijden om bij jouw woning te komen en er hangt een bepaald tarief aan vast. De professional zal deze op voorhand al mee berekenen tijdens het opstellen van een offerte, zodat jij weet waar je aan toe bent. Heb je meer klussen? Dan komen hier automatisch ook nog kosten bij kijken. 

 

Ga voor duidelijkheid 

Wil je een boomstronk verwijderen en heb je hiervoor sterke handen nodig? Ga dan op zoek naar professionals die jou hierbij kunnen helpen. Door jouw gegevens in te vullen krijg je een aantal offertes van bedrijven in de omgeving in handen, waarin de kostenopbouw duidelijk te zien is. Je kunt de verschillende prijsopgaven met elkaar vergelijken, waardoor je goed voor ogen hebt welk bedrijf het beste bij je past. Neem hier de tijd voor, zodat je goed voorbereid jouw afspraak in kunt plannen.

Gerelateerd:

Direct naar:

boomstronk verwijderen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: